Home Politics Dems zwijgen nog steeds na de laatste partij geheime documenten gevonden in...

Dems zwijgen nog steeds na de laatste partij geheime documenten gevonden in het huis van Biden in Delaware

9
0

Leiders van de Democratische Partij die ooit snel waren om de voormalige te veroordelen President Donald Trump voor het verkeerd omgaan met geheime documenten zijn met name stil in het licht van een soortgelijk schandaal waarbij president Biden betrokken is.

Nog op zaterdag werden meer van Biden’s geheime documenten gevonden in zijn huis in Delaware nadat de eerste documenten waren ontdekt in het Penn Biden Center for Diplomacy and Global Engagement in Washington, DC

Er waren ook geen FBI-invallen in zijn huis, in tegenstelling tot Mar-a-Lago.

In het licht van de Justitie Terwijl ze een speciale raadsman aankondigen om de kwestie te onderzoeken, lijken veel Democraten de controverse schijnbaar helemaal te negeren.

AG GARLAND STELT EEN SPECIALE ADVISEUR AAN OM GECLASSIFICEERDE DOCUMENTEN VAN BIDEN TE ONDERZOEKEN

De Amerikaanse president Joe Biden spreekt tijdens een bijeenkomst georganiseerd door het Democratic National Committee (DNC) op de Richard Montgomery High School op 25 augustus 2022 in Rockville, Maryland.

De Amerikaanse president Joe Biden spreekt tijdens een bijeenkomst georganiseerd door het Democratic National Committee (DNC) op de Richard Montgomery High School op 25 augustus 2022 in Rockville, Maryland.
(Drew Angerer/Getty Images)

Voormalig Kamervoorzitter Nancy Pelosi, D-Calif., heeft de controverse op sociale media niet genoemd. In plaats daarvan heeft ze onlangs commentaar geleverd op klimaatverandering, het verlagen van de zorgkosten voor insuline, inflatie en het COVID-19-vaccin.

Huisminderheidsleider Hakeem Jeffries, de hoogste Democraat in de Huis van Afgevaardigden nadat Pelosi ontslag nam uit het leiderschap, heeft hij met geen woord gerept over de controverse van Biden.

Jeffries, D-NY, vestigde in plaats daarvan de aandacht op Republikeinen en zei dat zijn partij “de Amerikaanse economie niet zou laten gijzelen door Extreme MAGA Republikeinen”.

Hij gaf onlangs ook commentaar op inflatie en de bescherming van de reproductieve zorg van vrouwen.

CONSERVATIEVEN VALLEN BIDEN UIT OVER DE NIEUWSTE BATCH VAN GECLASSIFICEERDE INFORMATIE DIE IS GEVONDEN: ‘FBI-RAID GEBEURT WANNEER?’

Senaatsleider Chuck Schumer, D-NY, heeft ook geen commentaar gegeven op de geheime documenten van Biden.

“Als Republikeinen de extreme MAGA-vleugel van hun partij van een klif volgen, blijven zwichten voor verkiezingsontkenners en degenen die onze democratie bedreigen, en de rijken helpen ten koste van de arbeidersklasse: democraten zullen deze aanvallen met hand en tand bestrijden.” tweette hij onlangs.

Op donderdag richtte Schumer opnieuw de aandacht op de Republikeinen.

“In de afgelopen week hebben de Republikeinen een vrijbrief gegeven aan rijke belastingontduikers, een commissie opgericht om wetshandhaving te ondermijnen en te bedreigen, de gezondheidszorg voor vrouwen te ondermijnen en een draconisch begrotingsplan naar voren te brengen dat zal leiden tot bezuinigingen op Medicare en sociale zekerheid en het opheffen van de financiering van de politie”, aldus Schumer. “Senaatsdemocraten zullen het Amerikaanse volk op de eerste plaats zetten en een firewall vormen voor deze extreme MAGA Republikeinse agenda.”

De leider van de meerderheid in de senaat, Chuck Schumer uit New York, zit voor een senaatscommissie voor regels en administratie.

De leider van de meerderheid in de senaat, Chuck Schumer uit New York, zit voor een senaatscommissie voor regels en administratie.
(Elizabeth Frantz/Pool via AP)

Hij schreef ook een Dear Colleague Letter over “Continuing Bipartisan Work in 118 Congress”, waarin hij de geheime documenten niet noemde.

NOG 5 GECLASSIFICEERDE DOCUMENTEN GEVONDEN IN HET HUIS VAN BIDEN IN DELAWARE, ZEGT DE ADVOCAAT VAN HET WITTE HUIS

Senator Elizabeth Warren, D-Mass., schrok er ook voor terug om de Biden-situatie aan te pakken en riep in plaats daarvan op tot de Biden administratie om de kosten te verlagen van Xtandi, een medicijn dat wordt gebruikt bij de behandeling van prostaatkanker.

Voormalig president Obama, de baas van Biden op het moment dat die documenten naar zijn huis in Delaware werden vervoerd, heeft geen enkele tweet of openbare verklaring over de ontdekking afgelegd.

Zijn meest recente bericht op sociale media moedigde Amerikanen aan om zich aan te melden voor gezondheidszorg volgens de Affordable Care Act, zijn handtekeningwet.

De voormalige president tweette ook over een pakket ter voorkoming van wapengeweld dat was goedgekeurd door de wetgevers van Illinois.

Voor hun eer hebben sommige democratische wetgevers zich uitgesproken over de controverse, waaronder senator Mark Warner uit Virginia.

BIDEN KAN GEEN GECLASSIFICEERDE DOC’S IN DIE GARAGE BEWAREN, EX-WITTE HUIS ETHIEK ADVOCAAT ZEGT: ‘DIT IS EEN DUMPSTER BRAND’

Warner, tevens voorzitter van de inlichtingencommissie van de Senaat, riep Biden-functionarissen op om zijn commissie te informeren over de documenten die in het bezit van Biden waren gevonden. Hij deed een soortgelijk onderzoek bij het team van Trump nadat er documenten waren gevonden in Mar-a-Lago.

Rep. Hank Johnson, D-GA., Besprak de documenten en “grote verschillen” tussen de situaties van Biden en Trump, alleen om te zeggen dat de documenten mogelijk bij Biden thuis zijn “geplant”.

“Het is verfrissend om te zien dat het ministerie van Justitie is hersteld van zijn politisering tijdens de Trump-jaren, en ik juich procureur-generaal Garland toe voor het snel handelen bij het aanstellen van een speciale raadsman om de ontdekkingen van het Biden-document te onderzoeken”, zei Johnson. “Op basis van wat we weten, is er een groot verschil tussen de Trump- en Biden-documentzaken.

“De Trump-documentenzaak is een open en gesloten zaak en zou onverwijld moeten doorgaan naar een definitieve en rechtvaardige oplossing”, voegde hij eraan toe. “Er is nog veel dat we niet weten over de ontdekkingen in het Biden-document, en het is te vroeg om conclusies te trekken. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat het proces is begonnen om ervoor te zorgen dat we de waarheid achterhalen en dat gerechtigheid zal geschieden. .”

De voormalige Amerikaanse president Barack Obama spreekt tijdens een bijeenkomst van het Democratic National Committee (DNC) in Philadelphia, Pennsylvania, VS, op zaterdag 5 november 2022.

De voormalige Amerikaanse president Barack Obama spreekt tijdens een bijeenkomst van het Democratic National Committee (DNC) in Philadelphia, Pennsylvania, VS, op zaterdag 5 november 2022.
(Michelle Gustafson/Bloomberg via Getty Images)

“Vermeende geheime documenten die naar verluidt in het bezit zijn van Joseph Biden – er is zoveel dat moet worden onderzocht en dat is waar ik voor pleit, dat alles moet worden onderzocht, maar ik wantrouw de timing ervan”, vertelde Johnson later. Hillary Vaughn van Fox News. “Ik ben me ook bewust van het feit dat dingen op mensen kunnen worden geplant … dingen kunnen op plaatsen worden geplant en vervolgens gemakkelijk worden ontdekt. ​​Dat is misschien wat hier is gebeurd. Ik sluit dat niet uit. Maar ik ben open in voorwaarden van het onderzoek moet worden onderzocht.”

BIDEN BESCHAAMDE ‘ONVERANTWOORDELIJKE’ TRUMP VOOR HET HEBBEN VAN GECLASSIFICEERDE DOCUMENTEN VOOR WH GEEFT TOE DAT HIJ GEVOELIGE VP-RECORDS HEEFT

Rep. Adam Schiff, D-Calif., tweette over “bedreigingen over de hele wereld”, maar noemde niet de nieuwste geheime documenten die in de garage van Biden waren opgeslagen in plaats van een gevoelige, gecompartimenteerde informatiefaciliteit.

Deze bedreigingen “zijn ernstig en nemen toe”, twitterde Schiff zaterdagmiddag. “Van Rusland en China tot de opkomst van autoritarisme.”

“Maar naar Kevin McCarthy, de Inlichtingencommissie is slechts een politiek speeltje,’ voegde hij eraan toe. ‘Zijn gedrag is gênant, en erger nog, gevaarlijk. Het Amerikaanse volk verdient beter.”

Op vrijdagavond toen Rep. Kevin McCarthy werd verkozen tot voorzitter van het Huis, speciale berichtgeving over "FOX News @ Nacht" gemiddeld 3,4 miljoen kijkers om de concurrentie te verslaan.

Op vrijdagavond, toen afgevaardigde Kevin McCarthy werd gekozen tot voorzitter van het Huis, trok de speciale berichtgeving over “FOX News @ Night” gemiddeld 3,4 miljoen kijkers om de concurrentie te verslaan.
(Kent Nishimura / Los Angeles Times via Getty Images)

Hij contrasteerde eerder met “enorme verschillen” tussen de twee presidenten.

“Er zijn, voor zover ik kan zien, enorme verschillen tussen de situatie met president Biden en de voormalige president”, zei hij. “Laten we de ernst en de contrasterende factoren die we zien bij de zaak van de voormalige president niet uit het oog verliezen.”

Democraat-vertegenwoordiger Jim Clyburn uit South Carolina benadrukte ook dat Biden’s omgang met materialen in vergelijking met die van Trump “drastisch anders” is.

“In dit geval zijn ze dramatisch anders”, zei Clyburn op MSNBC. “De intentie van de president is er niet, de medewerking van de president is er. Precies het tegenovergestelde van wat je had met de parallel van voormalig president Trump.”

DEMOCRATEN SPRINGEN OM DE BEHANDELING VAN BIDEN MET GECLASSIFICEERDE MATERIALEN TE VERDEDIGEN, WIJS VINGERS NAAR TRUMP

Biden heeft de controverse aangepakt, hoewel hij gekscherend zei dat de documenten veilig waren “opgesloten” omdat zijn garage veilig genoeg is om zijn gewaardeerde Corvette te beschermen.

‘Geheim materiaal naast je Corvette? Waar dacht je aan?’ Peter Doocy van Fox News vroeg Biden rechtstreeks.

De Amerikaanse president Joe Biden en de voormalige Amerikaanse president Barack Obama arriveren voorafgaand aan de onthulling van de officiële portretten van het Witte Huis van Barack Obama en de voormalige First Lady Michelle Obama tijdens een ceremonie in Washington, DC, VS, op woensdag 7 september 2022.

De Amerikaanse president Joe Biden en de voormalige Amerikaanse president Barack Obama arriveren voorafgaand aan de onthulling van de officiële portretten van het Witte Huis van Barack Obama en de voormalige First Lady Michelle Obama tijdens een ceremonie in Washington, DC, VS, op woensdag 7 september 2022.
(Al Drago/Bloomberg via Getty Images)

“Trouwens, mijn Corvette staat in een afgesloten garage”, zei Biden, eraan toevoegend: “Mensen weten dat ik geheime documenten en geheim materiaal serieus neem. Ik heb ook gezegd dat we volledig meewerken aan de beoordeling van het ministerie van Justitie.”

De officiële witte Huis De verklaring, aangeboden door advocaat Richard Sauber, is dat de “documenten per ongeluk zoekgeraakt waren” – of gewoon een “vergissing” waren.

Biden klaagde eerder dat Trump “onverantwoordelijk” was nadat op zijn landgoed in Florida geheime documenten met de geheimen van het land waren gevonden.

“Hoe dat mogelijk is, hoe iemand zo onverantwoordelijk kan zijn”, zei Biden tijdens een interview op “60 Minutes” in september met Scott Pelley van CBS. “En ik dacht dat de gegevens die erin zaten bronnen en methoden in gevaar zouden kunnen brengen. Daarmee bedoel ik namen van mensen die hebben geholpen of enzovoort.”

Biden’s bondgenoten hebben ook eerder gezegd dat assistenten bezig waren om Biden’s vice-presidentiële kantoor leeg te maken in de uren vlak voor de inauguratie van Trump op 20 januari 2017.

Die uitleg is echter “ongelooflijk onzorgvuldig en echt behoorlijk schokkend”, aldus Richard Painter, de hoogste ethiekfunctionaris in de regering van George W. Bush.

“Je pakt nooit zomaar spullen in en haalt het daar weg”, zei Painter.

VOORMALIG MUELLER AANKlager: WITTE HUIS ‘GRAAFT EEN GAT DIEPER’ DOOR NIET TE BEANTWOORDEN OP GECLASSIFICEERDE DOCVRAGEN

Assistenten en advocaten worden geacht zorgvuldig na te gaan welke officiële documenten uit het pand worden weggenomen en deze documenten aan het Nationaal Archief te overhandigen.

‘Om nog maar te zwijgen van geheime documenten met deze kenmerkende markeringen,’ zei Painter. “Het is nog steeds erg zorgelijk. Het is een ernstige inbreuk op de nationale veiligheid.”

Een gesplitste foto van Chuck Schumer, Nancy Pelosi, Barack Obama, Adam Schiff en Hank Johnson

Een gesplitste foto van Chuck Schumer, Nancy Pelosi, Barack Obama, Adam Schiff en Hank Johnson
(Getty-afbeeldingen)

Wat betreft de reactie van de Democraten – of het ontbreken daarvan – zei de voorzitter van het Huis, Kevin McCarthy, dat hun reactie erop wijst dat ze hun hand met Trump hebben “overspeeld”.

“Ik denk gewoon dat het bewijst dat wat ze probeerden te doen met president Trump hun hand daarop overspeelde,” McCarthy, R-Calif. Zei maandag tegen een groep verslaggevers.

TRUMP VRAAGT WANNEER FBI BIDEN HOMES INVALT OM MEER GECLASSIFICEERDE DOCUMENTEN TE ZOEKEN

McCarthy merkte ook op dat Biden en zijn team “nog langer bestaan” dan Trump.

“President Trump was nog nooit in functie geweest en was net vertrokken, kwam naar buiten. Hier is een persoon die zijn laatste 40 jaar in functie heeft doorgebracht”, zei McCarthy. “Het laat alleen maar zien dat ze politiek probeerden te zijn met president Trump.”

Verschillende aanhangers van Trump hebben erop gewezen dat Trump de bevoegdheid had om de documenten op zijn landgoed vrij te geven, terwijl Biden daar als vice-president niet de bevoegdheid voor had.

Oud-president Donald Trump

Oud-president Donald Trump
(SAUL LOEB/AFP via Getty Images)

Trump reageerde ook en vroeg wanneer de FBI Biden zou binnenvallen.

“Wanneer is de FBI ga je de vele huizen van Joe Biden binnenvallen, misschien zelfs het Witte Huis?” vroeg Trump op zijn socialemediaplatform Truth Social. “Deze documenten zijn zeker niet vrijgegeven.”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Procureur-generaal Merrick Garland kondigde donderdag aan dat hij de ervaren aanklager Robert Hur heeft aangesteld om de documenten van Biden te onderzoeken.

Kyle Morris, Ashley Papa en The Associated Press van Fox News hebben bijgedragen aan dit rapport.

Previous articlePeru roept de noodtoestand uit in Lima na protesten | Nieuws
Next articleMarokko veroordeelt ‘provocerende’ acties bij voetbalbeker Algerije | Voetbal nieuws

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.