Home Latest Headlines DeSantis scheldt Biden uit omdat hij Florida heeft laten opdrogen te midden...

DeSantis scheldt Biden uit omdat hij Florida heeft laten opdrogen te midden van een golf van maritieme migranten

9
0

Florida Gouverneur Ron DeSantis reageerde op wat hij noemde de weigering van de regering-Biden om greep te krijgen op het laatste front van de migrantengolf – de zeeën.

DeSantis vertelde “Tucker Carlson Tonight” dat Biden “de kustwacht aan het drogen laat” terwijl het probeert de staat te helpen worstelen met de stroom migranten die vanuit Cuba of Haïti de Straat van Florida proberen over te steken. Eerder deze maand beschuldigde het Witte Huis DeSantis ervan een “politieke stunt” uit te voeren door de Nationale Garde te activeren om de toestroom van migranten in Florida te neutraliseren.

“Hij stuurt geen schepen meer, geen steun meer. Ze hebben niet genoeg om alle boten te onderscheppen die voornamelijk uit Cuba proberen te komen, maar ook uit Haïti,” zei DeSantis, eraan toevoegend dat, net als de wetshandhaving in Texas bij America’s zuidelijke grens, worden de autoriteiten van Florida gedwongen om onvoldoende federale actie te compenseren.

Tallahassee is bezig met “verkenning” en waarschuwt de kustwacht wanneer er boten worden gespot; ze tegenhouden en samenwerken met de USCG om de migranten aan te pakken.

TEXAS GRENSAGENTEN LEIDEN HOGE SNELHEIDSACHTERVOLGING NA ILLEGALE IMMIGRANTEN BARGEL

Migranten in Dry Tortugas National Park na een weekend met meerdere bootlandingen.

Migranten in Dry Tortugas National Park na een weekend met meerdere bootlandingen.
(Ministerie van Binnenlandse Veiligheid)

Hij merkte op dat de vloed van illegale immigranten soms zo intens is geworden dat de federale overheid het Dry Tortugas National Park tijdelijk heeft gesloten – een afgelegen archipel die wordt gekenmerkt door een fort 70 mijl ten westen van Key West dat populair is bij toeristen.

Volgens de Twitter-pagina ging het park op 8 januari weer open voor publiek.

DeSantis zei de De staat Florida helpt ook huiseigenaren die migrantenskiffs aanspoelen op hun eigendom, en dekt de kosten van de bewoners.

“Ik denk dat we een afname hebben gezien van het aantal schepen dat in het water ligt. We hebben niet zoveel landingen gehad, eigenlijk heel weinig de laatste tijd”, zei hij over de meest recente inspanningen van de staat. “Dus het werkt als een afschrikmiddel, maar het is ons gevoel dat ze zullen proberen hun tactiek te veranderen. Dus we gaan kijken en we zullen in natura reageren.”

DC BURGEMEESTER ONTWIKKELT OF BIDEN GOEDE BAAN GAAT MET DE GRENSCRISIS: ‘IEDEREEN MOET HARDER WERKEN’

Zuidelijkste boei in Key West Florida

Zuidelijkste boei in Key West Florida
(politie van Key West)

DeSantis voegde eraan toe dat hij verder vermoedt dat de sterke regering van Miguel Diaz-Canel in Cuba mogelijk een deel van de stijging en vermeende mensensmokkel orkestreert. Diaz-Canel is de eerste niet-Castro-leider van het postrevolutionaire Cuba.

Key West zelf staat vaak bekend als “dichter bij Cuba dan Walmart” – gezien de ligging 90 mijl ten noorden van de eerste en 210 mijl ten zuiden van de dichtstbijzijnde buitenpost van de laatste in Homestead.

“Dus het is niet alleen niet goed voor de Florida Keys om mensen op hun eigendom te laten dumpen, sommige van deze mensen op deze boten worden mishandeld”, zei hij.

DeSantis ook besprak zijn inspanningen om aan de Chinese Communistische Partij gekoppelde grondaankopen in Florida te voorkomen.

KLIK OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Hij zei dat de CCP waarschijnlijk “lege vennootschappen” in dienst zal nemen om verdenking te voorkomen, en hij voegde eraan toe dat hij hoopt een systeem op te zetten om de situatie “onder de loep te nemen”.

“Maar waarom zouden we willen dat ze landbouwgrond kopen? Ze hadden zelfs 10 jaar geleden heel weinig landbouwgrond in de Verenigde Staten. Nu hebben ze aanzienlijke bezittingen, niet zozeer in Florida, maar je hebt het wel in andere delen van het land,” hij gezegd.

“Waarom zouden we willen dat de CCP land bezit in de buurt van een militaire basis of kritieke infrastructuur bezit? Dus we zijn op zoek naar een plat verbod.”

Previous articleEnergiewerkers zijn Biden niet vergeten en zullen Biden niet vergeven voor het doden van Keystone XL-banen: ‘Het is on-Amerikaans’
Next articleTeam dat door Trump geclassificeerde documenten onderzoekt, omvat doorgewinterde DOJ-functionarissen die zijn beste bondgenoten hebben vervolgd

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.