Home Latest Headlines Disney kan zich een magisch koninkrijk voorstellen, maar kan innovatief hybride werk...

Disney kan zich een magisch koninkrijk voorstellen, maar kan innovatief hybride werk en werken op afstand niet bedenken

14
0

NIEUWEU kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Disney, Apple, Google en andere bedrijven het verplicht stellen dat werknemers het grootste deel of al hun tijd op kantoor werken beweren dat elke tijd die ze op afstand werken innovatie belemmert. Volgens Tim Cook, CEO van Apple: “Innovatie is niet altijd een geplande activiteit. Het komt elkaar in de loop van de dag tegen en brengt een idee naar voren dat je net had. En daarvoor moet je echt samen zijn.”

Maar is dit waar? Onderzoek van McKinsey wijst op een andere conclusie. Het ontdekte dat er gedurende de meer dan twee jaar van de pandemie een recordaantal nieuwe patenten is geweest bij 150 wereldwijde octrooiaanvragende autoriteiten. Bovendien is het wereldwijde durfkapitaal in 2021 meer dan verdubbeld ten opzichte van 2020, met een stijging van 111%.

McKinsey suggereert dat het komt omdat meer innovatieve bedrijven ontwikkelden nieuwe manieren externe werknemers met elkaar te verbinden om de interfunctionele, inter-termijn banden op te bouwen en te behouden die nodig zijn voor innovatie, waardoor de denktanks die nieuwe ideeën kunnen genereren, worden verbreed.

VRAAG KURT: KAN IK MIJN COMPUTER IN DE SLAAPSTAND LATEN OF MOET IK DEZE UITSCHAKELEN?

Onderzoek van Deloitte laat eveneens zien hoe het aanpassen van het innovatieproces aan externe omgevingen de sleutel is om innovatie te stimuleren voor hybride en externe teams.

Tim Cook, CEO van Apple, arriveert op 1 december 2022 in het Witte Huis voor een staatsdiner ter ere van de Franse president Emmanuel Macron in Washington, DC.

Tim Cook, CEO van Apple, arriveert op 1 december 2022 in het Witte Huis voor een staatsdiner ter ere van de Franse president Emmanuel Macron in Washington, DC.
(ROBERTO SCHMIDT/AFP via Getty Images)

Mijn ervaring met het helpen van 21 organisaties bij de overgang naar hybride en werken op afstand toont aan dat innovatie bij uitstek haalbaar is. Maar het vereist best practices die het gebrek aan natuurlijke spontane interacties aanpakken die innovatie bevorderen.

Een uitstekende techniek voor innovatie in hybride en externe teams ter vervanging van willekeurige ganggesprekken die innovatie voortbrengen, is het vertrouwen op samenwerkingssoftware zoals Slack of Microsoft Teams. Wat u moet doen, is een specifiek kanaal opzetten in die software om de creativiteit, spontaniteit en samenwerking achter toevallige innovatie mogelijk te maken en werknemers te stimuleren om dat kanaal te gebruiken.

KLIK HIER OM DE OPINIE NIEUWSBRIEF TE ONTVANGEN

In een SaaS-start-up (Software as a Service) in een laat stadium die Microsoft Teams gebruikte, zette elk klein team van zes tot acht mensen bijvoorbeeld een teamspecifiek kanaal op waar leden innovatieve ideeën konden delen die relevant zijn voor het werk van het team. Evenzo hebben grotere business units kanalen opgezet voor ideeën die van toepassing zijn op de hele business unit. Als iemand vervolgens een idee had, werden ze aangemoedigd om dat idee te delen in het relevante kanaal.

We hebben iedereen aangemoedigd om aandacht te besteden aan meldingen in dat kanaal. Als ze een nieuw bericht zagen en het idee relevant vonden, reageerden ze met aanvullende gedachten die voortbouwden op het oorspronkelijke idee. Reacties zouden als een sneeuwbaleffect optreden en voldoende goede ideeën zouden vervolgens leiden tot volgende stappen, vaak een brainstormsessie.

Deze aanpak combineert een native virtueel formaat met de natuurlijke motivatie van mensen om bij te dragen, samen te werken en krediet op te eisen. De eerste ideeënposter en de daaropvolgende bijdragers worden niet alleen gemotiveerd door het doel om het team of de bedrijfseenheid vooruit te helpen, ook al maakt dat natuurlijk deel uit van hun gestelde doelen. De initiële poster is gemotiveerd door de mogelijkheid om een ​​idee te delen dat als voldoende innovatief, praktisch en nuttig kan worden beschouwd om te implementeren, met enkele herzieningen. De bijdragers worden op hun beurt gemotiveerd door de natuurlijke wens om advies te geven, vooral advies dat zichtbaar is voor en nuttig is voor anderen in hun team, business unit of zelfs de hele organisatie.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Zes maanden na de interventie rapporteerde het SaaS-bedrijf een opmerkelijke boost in innovatie over de hele linie, waarbij de kanalen voor innovatie een aantal nieuwe projecten voortbrachten. Als een start-up in een laat stadium met 400 werknemers deze technieken zou kunnen toepassen, kunnen Apple en Google dat ook. Helaas, bedrijven als Apple en Google hebben een traditioneel perspectief aangenomen op hoe te innoveren, wat innovatie ironisch genoeg belemmert.

De toekomst behoort toe aan bedrijven die het beste gebruik kunnen maken van human resources over de hele wereld, terwijl ze de tijdverspilling in de spits tot een minimum beperken. Om dit te doen, moeten we best practices toepassen voor hybride en werken op afstand, in plaats van vast te blijven zitten in het verleden.

Previous articleChina meldt bijna 60.000 COVID-gerelateerde sterfgevallen in de afgelopen maand | Nieuws over de pandemie van het coronavirus
Next articleHet is niet waar dat Pelé racisme niet bestreed | Amerikaans voetbal

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.