Dit tv udspionerer dig, men du kan stoppe det

  5
  0

  Sjov fakta: Den første Compaq bærbare computer blev sendt i 1983 og kostede mere end $8.400 i dagens dollars. Wow, tiderne har ændret sig.

  Alligevel er din computer en betydelig investering, og du ønsker, at den skal fungere godt i årevis. Tryk eller klik for min fem-minutters rettelse for at fremskynde din pc.

  Du behøver ikke at håndtere den samme slags problemer med dit fjernsyn, men et almindeligt spørgsmål, jeg får, er den bedste metode til at tørre fingeraftryk og støv væk. Det er de servietter, jeg køber igen og igen. Og disse mindre servietter er perfekte til briller, telefonskærme og computerskærme. Elsker dem.

  Desværre skal du tænke på tracking på dit TV ligesom på en computer eller telefon. Fortsæt med at læse for at finde ud af, hvordan du bød en spion velkommen i din stue – og hvad du kan gøre ved det.

  Deltag for at vinde et $500 Amazon-gavekort.

  På dette illustrationsbillede taget den 19. juli 2022 ses Netflix-logoet på en fjernbetjening til fjernsynet i Los Angeles.

  På dette illustrationsbillede taget den 19. juli 2022 ses Netflix-logoet på en fjernbetjening til fjernsynet i Los Angeles.
  (Chris Delmas / AFP via Getty Images)

  Hvorfor er tv’er så billige?

  Kan du huske dengang, hvor et stort fladskærms-tv var en total luksusvare?

  Nu kommer tv’er med et væld af klokker, fløjter og smarte funktioner, og du kan købe topmodeller til en brøkdel af prisen. Hvad giver?

  Det hele handler om data. Du ved allerede, at dine private oplysninger er store penge værd. En måde at stoppe grådige datamæglere på er ved at fjerne dig selv fra deres People Search-websteder. Tryk eller klik for links og vejledninger for at få arbejdet gjort.

  Tænk på alt, hvad dit tv ved om dig og din familie. Disse data opvejer den lave pris på nye fjernsyn. Over tid indkasserer denne datafarming flere penge, end de nogensinde har tjent på disse sæt.

  Er du på udkig efter et tv? Der er mange buzzwords og marketingudtryk for at få dig til at bruge mere. Fald ikke for det. Her er mit indkøbsråd om, hvad du skal springe over og vælte. Spoiler: Gå efter 4K, ikke 8K.

  SIKKERHEDSTIP: GØR DU DEN KÆMPE WI-FI-FEJL?

  Er det det værd? Det kommer an på

  Det er svært at gøre meget i den digitale verden uden at det spores, overvåges eller tjene penge på en eller anden måde. Nogle mennesker arbejder hårdt på at finde veje omkring det, idet de vælger at betale for ekstra privatliv eller bruge alternativer fokuseret på brugere, ikke data mining.

  Tryk eller klik for seks alternativer til Google-søgning.

  Andre slår hænderne op og siger, at det er den pris, vi betaler for gratis og billige tjenester og enheder, som vi er afhængige af for at styre vores liv.

  Jeg falder et sted i midten. Ja, der er en vis mængde sporing og dataindsamling, du skal sluge, hvis du vil bruge alt fra en smart assistent til din indbakke.

  Men du behøver ikke at godkende enhver indsamlingsmetode blindt. Der er meget, du kan gøre for at tage dit privatliv tilbage, så længe du er villig til at dykke ned i din enheds indstillinger. Her er tre hurtige rettelser til beskyttelse af personlige oplysninger, du kan gøre på et par minutter.

  Når det kommer til dit TV, er det her, du skal begynde.

  Fjernsyn udbydes til salg i en storbutik den 8. februar 2022 i Chicago.

  Fjernsyn udbydes til salg i en storbutik den 8. februar 2022 i Chicago.
  (Scott Olson / Getty Images / File)

  Stop dit tv fra at spionere

  Mange smart-tv’er er udstyret med kameraer, som de fleste ikke ved, er der. Der er ikke meget, du kan gøre ud over at annullere enhedens garanti og fjerne den selv. Du kunne dække over det, men hvem vil have elektrisk tape på deres fjernsynsskærm?

  Start med dit smart-tv’s sporingsfunktioner — især Automatic Content Recognition (ACR).

  Hvad er ACR, og hvordan slår man det fra? Det er en visuel genkendelsesfunktion, der kan identificere hver annonce, tv-serie eller film, du afspiller på dit tv. Dette inkluderer streamingbokse, kabel/over-the-air-tv og endda dvd- og Blu-ray-afspillere.

  Disse data indsamles og bruges til markedsføring og målrettede reklameformål. Hvis det hele lyder for uhyggeligt, er der måder at slå det fra. De nøjagtige metoder afhænger af dit tv’s mærke.

  Vizio

  På ældre Vizio TV-apparater, der bruger Vizio Internet Apps (VIA), skal du gå til TV’erne System og så: Nulstil & Admin > Smart Interaktivitet > Af.

  På Vizio smart-tv’er, der bruger det nyere SmartCast-system, skal du gå til System > Nulstil & Admin > Visning af data > slå det til Af.

  ER DINE TRIN HELT AFSTAND TIL DINE FITNESSMÅL FOR 2023?

  Samsung

  På nyere Samsung-sæt skal du gå til Indstillinger > Support > rul ned til Vilkår og politikker. Her kan du vende af Visning af informationstjenester (Samsungs ACR-teknologi), internetbaseret annoncering (til personlig annoncesporing) og stemmegenkendelsestjenester.

  På ældre Samsung smart-tv’er skal du gå til tv’erne Smart Hub-menu > Indstillinger > Support > se efter Vilkår & Politik > så deaktivere SyncPlus og Marketing. Du kan også deaktivere Stemmegenkendelsestjenester i dette afsnit.

  Husk, at hvis du slukker for dit Samsung TVs stemmegenkendelsestjenester, deaktiveres dets stemmekommandoer.

  LG

  LGs ACR-teknologi er indbygget i dets nyere WebOS-drevne smart-tv’er, kendt som LivePlus. Gå til for at slå dette fra Indstillinger > Alle indstillinger > rul ned til Generel > rul ned til en indstilling kaldet LivePlus > slå det til Af.

  For at begrænse andre former for dataindsamling på dit LG smart-tv skal du gå tilbage til Indstillinger > Alle indstillinger > rul ned til Generel > Om dette TV > Brugeraftaler > skift personlig annoncering til Af.

  Har du et Roku, Fire TV, Sony, TCL eller et andet mærke? Tryk eller klik her for at få trin til at deaktivere sporing på dit tv.

  Et Sony Bravia KD-65AF9 4K fjernsyn, taget den 19. september 2018.

  Et Sony Bravia KD-65AF9 4K fjernsyn, taget den 19. september 2018.
  (Olly Curtis / What Hi-Fi Magazine / Future via Getty Images)

  Flere trin til at holde dine vaner private

  Hvis du håber at minimere big datas indvirkning på din seeroplevelse, er her flere tips til at prøve.

  Internettet er et farligt sted. Jeg kan hjælpe dig med at beskytte dig mod hackere og svindlere. Tilmeld dig mit gratis daglige tekniske nyhedsbrev.

  Hold din tekniske viden i gang

  Min populære podcast hedder “Kim Komando i dag.” Det er solide 30 minutter med tekniske nyheder, tips og opkald med tekniske spørgsmål som dig fra hele landet. Søg efter det, uanset hvor du får dine podcasts. For nemheds skyld kan du trykke på linket nedenfor for en nylig episode.

  PODCAST VALG: Grusom TikTok-svindel, Seattle vs. sociale medier, Airbnb-opdatering

  Plus, teenagere diagnosticerer sig selv med alvorlige sygdomme, de har fundet på TikTok, får bedre søvn med disse podcasts og skriver under på, at din telefon eller computer er inficeret med en keylogger. Åh, og mænd, stop med at lægge din smartphone i bukselommen!

  Tjek min podcast “Kim Komando Today” på Æble, Google Podcasts, Spotifyeller din foretrukne podcast-afspiller.

  Hør podcasten her eller hvor end du får dine podcasts. Bare søg efter mit efternavn, “Komando.”

  Få mere teknisk knowhow på Kim Komando Showudsendt på 425+ radiostationer og tilgængelig som en podcast. Tilmeld dig Kims 5-minutters gratis morgenopsamling for de seneste sikkerhedsbrud og tekniske nyheder. Brug for hjælp? Stil dit spørgsmål til Kim her.

  KLIK HER FOR AT FÅ FOX NEWS-APPEN

  Copyright 2023, WestStar Multimedia Entertainment. Alle rettigheder forbeholdes. Ved at klikke på indkøbslinkene støtter du min forskning. Som Amazon Associate tjener jeg en lille kommission fra kvalificerende køb. Jeg anbefaler kun produkter, jeg tror på.

  Previous articleFirst opposition rally in six years excites Tanzanian politics | News
  Next articleSantos geeft toe dat hij zich voor ‘de lol’ als vrouw heeft verkleed, maar ontkent een travestiet te zijn

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.