Home Latest Headlines DOJ neemt na 12 uur zoeken meer geheime documenten in beslag uit...

DOJ neemt na 12 uur zoeken meer geheime documenten in beslag uit het huis van Biden in Wilmington

8
0

Het ministerie van Justitie heeft tijdens een huiszoeking op vrijdag extra geheime documenten in beslag genomen van het huis van president Biden in Wilmington, Delaware, zo heeft Fox News vernomen.

Het ministerie van Justitie voerde vrijdagochtend om 9.45 uur een huiszoeking uit, die vrijdagavond rond 22.30 uur eindigde en “alle werk-, woon- en opslagruimtes in huis besloeg”, zei Biden’s persoonlijke advocaat Bob Bauer zaterdagavond. .

BIDEN, HUNTER SCHRIJVEN PRESIDENTIËLE GESCHIEDENIS ALS EERSTE VADER-ZOON DUO ONDER AFZONDERLIJKE ONDERZOEKEN

“Aan het begin van deze zaak gaf de president zijn persoonlijke advocaten opdracht om volledig samen te werken met het ministerie van Justitie”, zei Bauer. “Dienovereenkomstig hebben we, nadat we eerder een klein aantal documenten met classificatiemarkeringen in het huis van de president in Wilmington hadden geïdentificeerd en gerapporteerd aan DOJ, en in het belang van het zo snel mogelijk voortzetten van het proces, aangeboden om onmiddellijk toegang te verlenen tot zijn huis om DOJ in staat te stellen om het hele pand te doorzoeken op mogelijke gegevens van de vice-president en mogelijk geheim materiaal.”

De Amerikaanse president Joe Biden loopt om met verslaggevers te praten terwijl hij en first lady Jill Biden het Witte Huis verlaten en naar Marine One op de South Lawn lopen op 27 december 2022 in Washington, DC.  De Bidens brengen de nieuwjaarsvakantie door in St. Croix, Amerikaanse Maagdeneilanden.

De Amerikaanse president Joe Biden loopt om met verslaggevers te praten terwijl hij en first lady Jill Biden het Witte Huis verlaten en naar Marine One op de South Lawn lopen op 27 december 2022 in Washington, DC. De Bidens brengen de nieuwjaarsvakantie door in St. Croix, Amerikaanse Maagdeneilanden.
(Anna Geldmaker)

Bauer zei dat in overleg met het ministerie van Justitie vertegenwoordigers van zowel het persoonlijke juridische team van Biden als het advocatenkantoor van het Witte Huis aanwezig waren bij de zoektocht. Noch de president, noch de first lady waren bij de huiszoeking aanwezig.

BIDEN SLAMMED VOOR ZEGGEN DAT HIJ ‘GEEN SPIJT’ HEEFT VAN GERUBRICEERDE DOCUMENTEN: ‘WITTE HUIS BLIJFT STONEWALLING’

“DOJ had volledige toegang tot het huis van de president, inclusief persoonlijk handgeschreven notities, dossiers, papieren, ordners, memorabilia, takenlijsten, schema’s en herinneringen die tientallen jaren teruggaan”, vervolgde Bauer.

“DOJ heeft materiaal in bezit genomen dat binnen de reikwijdte van zijn onderzoek viel, waaronder zes items bestaande uit documenten met classificatiemarkeringen en omringende materialen, waarvan sommige afkomstig waren uit de dienst van de president in de senaat en andere uit zijn ambtstermijn als vice-president. , “zei Bauer. “DOJ nam ook persoonlijk handgeschreven aantekeningen uit de vice-presidentiële jaren mee voor verdere beoordeling.”

Biden verliet de Amerikaanse Senaat in 2008 om als vice-president van voormalig president Barack Obama te dienen.

Een lege bewakershut van de geheime dienst buiten de toegangsweg die leidt naar de privéwoning van president Joe Biden in Wilmington, Delaware op vrijdag 19 april 2019. Het ministerie van Justitie is een onderzoek gestart naar de opslag van geheime documenten in het huis van Biden na het verlaten van zijn ambt in 2017.

Een lege bewakershut van de geheime dienst buiten de toegangsweg die leidt naar de privéwoning van president Joe Biden in Wilmington, Delaware op vrijdag 19 april 2019. Het ministerie van Justitie is een onderzoek gestart naar de opslag van geheime documenten in het huis van Biden na het verlaten van zijn ambt in 2017.
(Peter Doocy/Fox News)

Bauer voegde eraan toe dat het team van de president “geprobeerd heeft het belang van openbare transparantie, waar nodig, in evenwicht te brengen met de vastgestelde normen en beperkingen die nodig zijn om de integriteit van het onderzoek te beschermen.”

“We zullen dit blijven doen tijdens onze samenwerking met DOJ,” zei Bauer.

Hoewel de verklaring van Bauer aangeeft dat het ministerie van Justitie “zes items bestaande uit documenten met classificatiemarkeringen” heeft meegenomen, is het onduidelijk hoeveel geheime documenten tijdens de huiszoeking in beslag zijn genomen.

“De advocaten van de president en de raadslieden van het Witte Huis zullen blijven samenwerken met DOJ en de speciale raadsman om ervoor te zorgen dat dit proces snel en efficiënt verloopt”, zei Richard Sauber, raadsman van het Witte Huis, zaterdagavond in een verklaring.

De Amerikaanse procureur-generaal Merrick Garland houdt op 18 november 2022 opmerkingen in het gebouw van het Amerikaanse ministerie van Justitie in Washington, DC.  Garland kondigde aan dat hij een speciale raadsman zal aanstellen om toezicht te houden op het onderzoek van het ministerie van Justitie naar voormalig president Donald Trump en zijn behandeling van geheime documenten en acties vóór de aanslag op het Capitool van 6 januari.  Garland's keuze om toezicht te houden op de speciale raadsman is Jack Smith, een internationale strafrechter.

De Amerikaanse procureur-generaal Merrick Garland houdt op 18 november 2022 opmerkingen in het gebouw van het Amerikaanse ministerie van Justitie in Washington, DC. Garland kondigde aan dat hij een speciale raadsman zal aanstellen om toezicht te houden op het onderzoek van het ministerie van Justitie naar voormalig president Donald Trump en zijn behandeling van geheime documenten en acties vóór de aanslag op het Capitool van 6 januari. Garland’s keuze om toezicht te houden op de speciale raadsman is Jack Smith, een internationale strafrechter.
(Anna Moneymaker/Getty Images)

De zoektocht komt een week nadat procureur-generaal Merrick Garland is aangesteld Amerikaanse advocaat Robert Hur als speciale raadsman onderzoek te doen naar de mogelijke ongeoorloofde verwijdering en ongeoorloofde bewaring door de president van geheime documenten en dossiers die zijn ontdekt in het Penn Biden Center in Washington DC en in zijn privéwoning in Wilmington, Delaware.

Geclassificeerde records werden op 2 november 2022 gevonden in de kantoren van de denktank Penn Biden Center in Washington, DC, maar werden vorige week pas aan het publiek bekendgemaakt.

WITTE HUIS WEIGERT TE ZEGGEN OF BIDEN ZOU ZIJN VOOR EEN INTERVIEW MET EEN SPECIALE ADVISEUR IN GECLASSIFICEERDE RECORDS SONDE

Een tweede voorraad van geclassificeerde documenten werd ook gevonden in de garage van het huis van de president in Wilmington. Afgelopen weekend werden er nog meer geheime documenten gevonden in het huis van de president.

Robert K. Hur, adjunct-speciaal agent van de Amerikaanse advocaat, spreekt tijdens een persconferentie op 16 april 2019 in Baltimore.  (Kevin Richardson/Baltimore Sun/Tribune News Service via Getty Images)

Robert K. Hur, adjunct-speciaal agent van de Amerikaanse advocaat, spreekt tijdens een persconferentie op 16 april 2019 in Baltimore. (Kevin Richardson/Baltimore Sun/Tribune News Service via Getty Images)
(Kevin Richardson/Baltimore Sun/Tribune News Service via Getty Images)

Het Witte Huis heeft herhaaldelijk geweigerd commentaar te geven op de inhoud van de geheime documenten, evenals de niveaus van de classificatie, en zei in plaats daarvan dat de documenten “zijn overgedragen aan de juiste autoriteiten en deel zullen uitmaken van het lopende onderzoek”.

Dit is een zich ontwikkelend verhaal. Kom later terug voor updates.

Previous articleBorder Patrol nabbed 17 people on FBI terror watch list at southern border in December
Next articlePatrick Mahomes duwt door achterste enkel vs. Jaguars; Chiefs gaan door naar vijfde opeenvolgende AFC-kampioenschapswedstrijd

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.