Home Sports Dolphins GM Chris Grier beweert dat Tua Tagovailoa niet ‘meer vatbaar is...

Dolphins GM Chris Grier beweert dat Tua Tagovailoa niet ‘meer vatbaar is voor hersenschudding dan wie dan ook’

8
0

Miami Dolphins-quarterback Tua Tagovailoa liep dit seizoen meerdere hersenschuddingen op, wat leidde tot discussies over de toekomst van zijn voetbalcarrière.

De algemeen manager van het team, Chris Grier, zei dat het risico op een hersenschudding van Tagovailoa niet groter is dan bij enige andere speler in de NFL.

Grier zei dat het idee dat spelers bij wie eerder een hersenschudding is vastgesteld, vatbaarder zijn voor meer lijden, ongegrond is.

“Van wat onze doktoren en de consultants waarmee we via de NFLPA hebben gesproken, is dat geen echte verklaring”, zei Grier.

KLIK HIER VOOR MEER SPORTVERSLAG OP FOXNEWS.COM

Tua Tagovailoa

Tua Tagovailoa
(Megan Briggs / Getty Images / Bestand)

Grier voegde dat toe de dolfijnen zal blijven vertrouwen op medische experts als het gaat om de gezondheid van Tagovailoa.

“Dus voor ons denk ik niet dat hij vatbaarder is dan wie dan ook. Voor ons laten we de doktoren, de medische staf en de mensen op dat gebied die meer weten. Van alles wat ons is verteld, dat is niet erg.”

TUA TAGOVAILOA’S TRAINER SPREEKT OVER QUARTERBACK’S TOEKOMST NA EEN SCHERPSCHOENING: ‘UNO GAAT NERGENS’

De woorden van Grier suggereren dat de organisatie gelooft dat Tagovailoa verder kan in zijn carrière. Eerder deze week beëindigde Grier de speculaties over de plannen van het team voor de quarterback-positie voor het seizoen 2023.

“Ik zou zeggen met Tua, hij is onze startende quarterback,” zei Grier. ‘Ik weet niet hoe we het nog duidelijker kunnen zeggen.’

Wat de vijfdejaarsoptie van Tagovailoa en mogelijke verlenging betreft, zei Grier eerder dat “alles op tafel ligt” voor de organisatie. Miami moet voor 1 maart een beslissing nemen over de optie.

Hoofdblessures hielden Tagovailoa dit seizoen uit vijf totale wedstrijden, inclusief Miami’s 34-31 verlies naar de Buffalo Bills in de wildcardronde van de play-offs.

Miami Dolphins quarterback Tua Tagovailoa gooit een pass tegen de Pittsburgh Steelers, 23 oktober 2022, in Miami Gardens, Florida.

Miami Dolphins quarterback Tua Tagovailoa gooit een pass tegen de Pittsburgh Steelers, 23 oktober 2022, in Miami Gardens, Florida.
(AP-foto / Wilfredo Lee)

Tagovailoa’s eerste gedocumenteerde hersenschudding van het seizoen vond plaats in week 4 tegen de Bengalen van Cincinnati tijdens een wedstrijd op donderdagavond. Zijn hoofd kwam hard op de grond terwijl hij werd getackeld door een verdediger, en door de impact grepen zijn handen vast.

Vier dagen eerder, in een wedstrijd van week 3 tegen de Bills, leek Tagovailoa laat in de eerste helft tekenen van een hoofdblessure te vertonen. Hij werd uit de wedstrijd gehaald nadat hij wankel was toen hij probeerde op te staan ​​na een tackle.

ROB GRONKOWSKI BLAAST AARON RODGERS VOOR FOCUS OP MVPS IN PLAATS VAN SUPER BOWLS

Bij Tagovailoa werd geen hersenschudding vastgesteld, maar de NFL en NFLPA stelden later vast dat het hersenschuddingprotocol van de competitie moest worden gewijzigd.

Miami Dolphins quarterback Tua Tagovailoa lijkt te passen tegen de San Francisco 49ers in Santa Clara, Californië, op 4 december 2022.

Miami Dolphins quarterback Tua Tagovailoa lijkt te passen tegen de San Francisco 49ers in Santa Clara, Californië, op 4 december 2022.
(AP-foto / Jed Jacobsohn)

Tagovailoa zat uit de volgende twee wedstrijden tegen de New York Jets en Minnesota Vikings en werd vervangen door Skylar Thompson en ervaren quarterback Teddy Bridgewater.

Hij keerde in week 7 terug tegen de Pittsburgh Steelers en hielp de Dolphins naar een 8-3 start van het seizoen te tillen.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Tagovailoa zette in 2022 carrièrehoogtes neer met 3.548 yards en 25 touchdowns terwijl hij slechts acht onderscheppingen gooide.

Previous articleVerenigde Naties uit ‘bezorgdheid’ over onderzoeken Guatemala | Corruptie nieuws
Next articleMan uit Mississippi pleit schuldig aan seksuele batterij van pleegdochter

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.