Home Latest Headlines Dr. Leana Wen slaakte nadat ze toegaf dat er ‘overcounting’ van COVID-sterfgevallen...

Dr. Leana Wen slaakte nadat ze toegaf dat er ‘overcounting’ van COVID-sterfgevallen was: ‘TWEE EN EEN HALF JAAR TE LATE’

14
0

CNN medisch analist en Washington Post columnist Dr Leana Wen gaf vrijdag in een column toe dat de medische gemeenschap het aantal “COVID-sterfgevallen en ziekenhuisopnames” “overtelt”.

Wen, die af en toe een column in de Washington Post schrijft waarin ze haar observaties geeft over de pandemie, maskering en andere COVID-gerelateerde onderwerpen, haalde bronnen aan die beweerden dat de meeste “patiënten bij wie COVID is vastgesteld, feitelijk in het ziekenhuis liggen voor een andere ziekte”.

Het artikel is getiteld: “We tellen te veel COVID-sterfgevallen en ziekenhuisopnames. Dat is een probleem.”

De observaties van Wen brachten lezers op Twitter ertoe om te klagen en zeiden dat het “twee en een half jaar te laat” was.

SERVICELEDEN BEËINDIGD OVER UNVAXXED STATUS KUNNEN HERSTELD WORDEN IN MILITAIRE MET GOP-LED REKENINGEN

Leana Wen, medisch analist van CNN, schreef vrijdag een column waarin ze beweerde dat het erop lijkt dat ziekenhuizen het aantal COVID-19-sterfgevallen in de VS te hoog hebben geteld

Leana Wen, medisch analist van CNN, schreef vrijdag een column waarin ze beweerde dat het erop lijkt dat ziekenhuizen het aantal COVID-19-sterfgevallen in de VS te hoog hebben geteld
(REUTERS/Andrew Kelly)

Wen begon haar column met enige schijnbare scepsis over het laatste nieuws van de CDC COVID-19 overlijdensstatistiekenzeggende: “Volgens de Centers for Disease Control and Prevention ervaren de Verenigde Staten elke dag ongeveer 400 COVID-sterfgevallen. In dat tempo zouden er bijna 150.000 doden per jaar zijn. Maar sterven deze Amerikanen aan COVID of met COVID? “

De arts beweerde dat “het begrijpen van dit onderscheid cruciaal is om de aanhoudende tol van het coronavirus in perspectief te plaatsen. Bepalen hoe waarschijnlijk het is dat een infectie zal leiden tot ziekenhuisopname of overlijden, helpt mensen hun eigen risico af te wegen.”

Ze sprak met twee deskundigen op het gebied van infectieziekten die haar vertelden dat ze geloofden dat “het aantal sterfgevallen dat aan COVID wordt toegeschreven veel groter is dan het werkelijke aantal mensen dat aan COVID sterft”.

Ze noemde de eerste en schreef: “Robin Dretler, een behandelend arts in het Emory Decatur Hospital en de voormalige president van de Georgia’s afdeling van Infectious Diseases Society of America, schat dat in zijn ziekenhuis 90 procent van de patiënten met de diagnose COVID daadwerkelijk in het ziekenhuis ligt. voor een andere ziekte.”

Dretler zei tegen de analist: “Aangezien elke patiënt in het ziekenhuis wordt getest op COVID, zijn velen incidenteel positief.” Wen merkte op hoe mensen met schotwonden of andere ernstige ziekten vaak positief testen op het virus, en schreef: “Als deze patiënten sterven, kan COVID samen met de andere diagnoses aan hun overlijdensakte worden toegevoegd. Maar het coronavirus was niet de belangrijkste oorzaak. tot hun dood en speelden vaak helemaal geen rol.”

Dretler gaf toe dat dit bijdroeg aan “onnauwkeurige berichtgeving” over COVID-sterfgevallen en ziekenhuisopnames, die volgens hem niet afkomstig waren van een plaats met “slechte bedoelingen”. Hij ontkende dat er een “samenzwering” achter zat om “overdrijven coronaviruscijfers voor een of ander snode doel.”

PENTAGON SLOPT COVID-VACCINMANDAAT VOOR TROEPEN

Een lid van het COVID-19-testpersoneel van de gezondheidsafdeling van Salt Lake County voert op dinsdag 4 januari 2022 in Salt Lake City een test uit op Chrissy Nichols buiten de gezondheidsafdeling van Salt Lake County.  (AP foto/Rick Bowmer)

Een lid van het COVID-19-testpersoneel van de gezondheidsafdeling van Salt Lake County voert op dinsdag 4 januari 2022 in Salt Lake City een test uit op Chrissy Nichols buiten de gezondheidsafdeling van Salt Lake County. (AP foto/Rick Bowmer)
(Geassocieerde pers)

Wen citeerde ook arts voor infectieziekten Shira Doron, die erachter kwam dat “in de afgelopen maanden slechts ongeveer 30 procent van de totale ziekenhuisopnames met COVID voornamelijk aan het virus werd toegeschreven”, bijvoorbeeld in ziekenhuizen in Massachusetts.

vertelde Wen Doron’s ervaring bij Tufts Medical Centerschrijvend: “Gedurende sommige dagen, zei ze, was het aandeel van degenen die vanwege COVID in het ziekenhuis waren opgenomen slechts 10 procent van het totale aantal gerapporteerde” mensen die COVID hadden.

Wen voegde eraan toe: “Doron erkent dat er een grijze zone is in de gegevens waarin COVID misschien niet de primaire doodsoorzaak is, maar er wel aan kan hebben bijgedragen.”

Tegen het einde van haar stuk verklaarde Wen: “Voor alle duidelijkheid, als het aantal COVID-doden 30 procent blijkt te zijn van wat er momenteel wordt gerapporteerd, is dat nog steeds onaanvaardbaar hoog.”

Veel lezers op Twitter leken gefrustreerd door het stuk en gaven aan dat ze dachten dat de medische gemeenschap al jaren aan het tellen was en dat de informatie van Wen te laat komt.

Epidemioloog dr. Tracy Høeg reageerde op het stuk van Wen en zei: “Voorjaar 2021 [USA] had goed bewijs > 40% van de COVID-opnames van kinderen was incidenteel. 2021 Denemarken kondigde aan dat ze zouden onderscheiden met vs van COVID hosp. COVID+ sterfgevallen binnen [Denmark] in 2022 [were] 60-70% incidenteel.”

De dokter voegde eraan toe: “Verbazingwekkend hoe lang het de VS heeft gekost om te accepteren dat dit een probleem is.”

ELON MUSK TEASES NIEUWE FAUCI-ONThullingen IN TOEKOMSTIGE TWITTER-BESTANDEN INSTALLATIE

Senior analist J Michael Waller van het Center for Security Policy sloeg de Washington Post over de kolom en zei: “Niet zo lang geleden noemde de Washington Post ons complottheoretici omdat we zulke dingen zeiden.”

Auteur AJ Kay twitterde: “Nou, ja … Je zou denken dat het zien van dit in oudere media een gevoel van rechtvaardiging of oplossing zou bieden voor degenen onder ons die er sinds 2020 over schreeuwen, maar in werkelijkheid is het gewoon ergernis, woede en verdriet De leugens hebben zoveel schade aangericht.’

“De Australische” journalist Adam Creighton twitterde: “Mensen die dit een jaar geleden zeiden, werden van sociale media geschopt.”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Jeffrey Tucker, president van het Brownstone Institute, tweette: “Dit is niet alleen recentelijk waar. Het is al drie jaar waar! We weten echt niet hoeveel er daadwerkelijk zijn overleden aan COVID, wat betekent dat zelfs de CFR niet nauwkeurig is.”

Timcast-stafschrijver Adrian Norman schreef: “TWEE EN EEN HALF JAAR TE LAAT.”

Miami Beach, tieners met gezichtsmaskers winkelen bij Publix, kruidenierswinkel.  (Foto door: Jeffrey Greenberg/Education Images/Universal Images Group via Getty Images)

Miami Beach, tieners met gezichtsmaskers winkelen bij Publix, kruidenierswinkel. (Foto door: Jeffrey Greenberg/Education Images/Universal Images Group via Getty Images)
(Jeffrey Greenberg/Education Images/Universal Images Group via Getty Images)

Previous articleGeorge Santos gaat twee weken na het begin van het nieuwe congres nergens heen
Next articleVK belooft gevechtstanks te leveren aan Oekraïne | Oorlogsnieuws Rusland-Oekraïne

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.