Home World Duitsland stevent af op confrontatie over tanks voor Oekraïne | Oorlogsnieuws...

Duitsland stevent af op confrontatie over tanks voor Oekraïne | Oorlogsnieuws Rusland-Oekraïne

6
0

Oekraïne heeft zijn oproep aan het Westen verhoogd om eindelijk te sturen zware tanks terwijl de defensiechefs van de Verenigde Staten en Duitsland op weg waren naar een confrontatie over wapens waarvan Kiev zegt dat ze het lot van de oorlog zouden kunnen bepalen.

De Amerikaanse minister van Defensie, Lloyd Austin, zal donderdag in Duitsland zijn om de nieuwe minister van Defensie te ontmoeten, een dag voordat ze een bijeenkomst organiseren van tientallen bondgenoten om wapens toe te zeggen aan Oekraïne.

Die bijeenkomst, op de Amerikaanse luchtmachtbasis Ramstein in Duitsland, is aangekondigd als een kans om de wapens te leveren om het momentum van de oorlog in 2023 te veranderen.

Bovenaan de agenda staan ​​zware tanks, die Kiev zegt nodig te hebben om een ​​nieuwe Russische aanval af te weren en tegenoffensieven te lanceren om het bezette gebied te heroveren.

INTERACTIEF-Soorten-wapens-Oekraïne-is-ontvangst.png

“We hebben geen tijd, de wereld heeft deze tijd niet”, schreef Andriy Yermak, hoofd van de Oekraïense presidentiële administratie, donderdag in de berichten-app Telegram.

“De kwestie van tanks voor Oekraïne moet zo snel mogelijk worden afgesloten”, zei hij.

“We betalen voor de traagheid met de levens van ons Oekraïense volk. Zo zou het niet moeten zijn.”

Duitse luipaardtanks
Een Leopard 2-tank wordt afgebeeld tijdens een demonstratie-evenement voor de media gehouden door de Duitse Bundeswehr in Munster bij Hannover, Duitsland, 28 september 2011 [Michael Sohn, AP Photo]

De Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy deed een soortgelijk pleidooi via een videoverbinding tot de leiders die woensdag bijeen waren op het World Economic Forum in Davos, en drong er bij hen op aan zijn land te bevoorraden voordat Rusland zijn volgende raketaanvallen en gepantserde grondaanvallen uitvoert.

“De bevoorrading van westerse tanks moet sneller zijn dan een nieuwe invasie van Russische tanks”, zei Zelensky.

Maar wil het Westen tanks sturen, dan zal Washington een impasse moeten oplossen met Berlijn, dat tot nu toe bezwaar heeft gemaakt tegen het machtigen van landen om zijn Leopard 2-tanks, het werkpaard van legers door heel Europa, te sturen.

Washington en veel westerse bondgenoten zeggen dat de luipaarden – die Duitsland tijdens de Koude Oorlog in duizenden maakte en naar zijn bondgenoten exporteerde – de enige geschikte optie zijn die in voldoende grote aantallen beschikbaar is.

Een bron bij de Duitse regering zei dat Berlijn zijn bezwaren zou intrekken als Washington zijn eigen Abrams-tanks zou sturen.

Maar Amerikaanse functionarissen zeggen dat de Abrams ongeschikt is voor Oekraïne, omdat het op turbinemotoren draait die te veel brandstof verbruiken voor het gespannen logistieke systeem van Kiev om hen aan het front te bevoorraden.

Polen en Finland hebben al gezegd dat ze Leopards zouden sturen als Duitsland zijn veto opheft, en andere landen hebben aangegeven dat ze ook bereid zijn dit te doen.

Groot-Brittannië voerde de druk nog op door vorige week het taboe op zware tanks te doorbreken en een squadron uit zijn vloot Challengers aan te bieden, hoewel er veel minder beschikbaar zijn dan Leopards.

Colin Kahl, de hoogste beleidsadviseur van het Pentagon, zei woensdag dat Abrams-tanks waarschijnlijk niet zullen worden opgenomen in het volgende militaire hulppakket van $ 2 miljard van Washington, dat Stryker-pantservoertuigen zal omvatten.

“Ik denk gewoon niet dat we er nog zijn,” zei Kahl.

“De Abrams-tank is een zeer ingewikkeld apparaat. Het is duur. Het is moeilijk om op te trainen. Het heeft een straalmotor.”

Duitsland verving deze week zijn minister van Defensie en zei dat het tankbesluit het eerste punt is op de agenda van de nieuwe minister, Boris Pistorius, die Austin zal ontmoeten.

Oekraïne, dat voornamelijk vertrouwde op T-72-tankvarianten uit het Sovjettijdperk, zegt dat de nieuwe tanks zijn troepen de mobiele vuurkracht zouden geven om Russische troepen te verdrijven in beslissende veldslagen.

Westerse tanks hebben effectievere bepantsering en betere kanonnen dan tegenhangers uit het Sovjettijdperk, die tijdens de 11 maanden durende oorlog in Oekraïne aan beide kanten met honderden zijn vernietigd.

De gevechten zijn geconcentreerd in het zuiden en oosten van Oekraïne nadat de aanvankelijke aanval van Rusland vanuit het noorden, gericht op de inname van Kiev, tijdens de eerste maanden van Ruslands “speciale militaire operatie” werd verijdeld.

Na grote Oekraïense winsten in de tweede helft van 2022, zijn de frontlinies de afgelopen twee maanden grotendeels bevroren, en geen van beide partijen boekte grote winst ondanks zware verliezen in intense loopgravenoorlog.

“De situatie aan de frontlinie blijft moeilijk”, zei Zelenskyy woensdag in een videotoespraak.

“We zien een geleidelijke toename van het aantal bombardementen en pogingen tot offensieve acties door de indringers.”

Previous article‘Boy Meets World’-acteur Ben Savage rent naar California House District 30: verslag
Next articleEnergiewerkers zijn Biden niet vergeten en zullen Biden niet vergeven voor het doden van Keystone XL-banen: ‘Het is on-Amerikaans’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.