Home World Duitsland ‘waardeert nu het moment’ nu het eindelijk toestemt om tanks naar...

Duitsland ‘waardeert nu het moment’ nu het eindelijk toestemt om tanks naar Oekraïne te sturen, zegt Graham

9
0

Duitsland zei dinsdag dat het ermee zou instemmen stuur Leopard 2-tanks naar Oekraïne na weken van vertraging en onderhandelingen met Kiev en zijn internationale partners.

“Ik denk dat de Duitsers het moment nu waarderen”, zei senator Lindsey Graham uit South Carolina tegen verslaggevers. “Het is nu een besef van de Verenigde Staten en Duitsland dat het doel is om Oekraïne te helpen Rusland uit te zetten.

“Er is geen offramp,” voegde hij eraan toe.

Senator Richard Blumenthal, D-Conn., luistert terwijl senator Lindsey Graham spreekt tijdens een persconferentie in het Capitool op 10 mei 2022 in Washington, DC

Senator Richard Blumenthal, D-Conn., luistert terwijl senator Lindsey Graham spreekt tijdens een persconferentie in het Capitool op 10 mei 2022 in Washington, DC
(Win McNamee/Getty Images)

VS KUNNEN ‘SIGNIFICANT AANTAL’ ABRAMS-TANKS AAN OEKRAÏNE LEVEREN ONDANKS TWIJFELINGEN VAN HET PENTAGON

Het besluit van Berlijn werd naar verluidt aangekondigd net toen Graham en senator Richard Blumenthal, D-Conn., een persconferentie aan het afronden waren in een rechtstreeks beroep op het Witte Huis om Abrams-tanks naar u Oekraïne te sturen in een poging Duitsland te motiveren nadat het had voorgesteld zou alleen tanks sturen als de VS dat deed.

De VS zouden deze week ook een verzending van tanks naar Oekraïne kunnen aankondigen, vertelden bronnen aan Fox News, hoewel defensiefunctionarissen hebben gewaarschuwd dat deze tanks waarschijnlijk niet zullen voldoen aan de Oekraïense behoeften in de oorlog vanwege de kosten, het onderhoud en het vereiste opleidingsniveau.

In plaats daarvan hebben de VS Duitsland ertoe aangezet om niet alleen tanks te sturen, maar om de vrijgave van tanks voor Kiev te ondertekenen samen met de 15 andere landen in Europa die ook door Duitsland geleverde Leopard 2-tanks in hun voorraden hebben.

Twee Leopard 2A6 gevechtstanks van de Bundeswehr, de Duitse strijdkrachten, nemen deel aan de militaire oefeningen van de NAVO Iron Wolf op 27 oktober 2022 in Pabrade, Litouwen.

Twee Leopard 2A6 gevechtstanks van de Bundeswehr, de Duitse strijdkrachten, nemen deel aan de militaire oefeningen van de NAVO Iron Wolf op 27 oktober 2022 in Pabrade, Litouwen.
(Sean Gallup/Getty Images)

ZELENSKYY VAN OEKRAÏNE ONTSLAAGT HOOGSTE AMBTENAREN IN ANTICORRUPTIEZUIVERING, EN ER KOMT MEER, WAARSCHUWT HIJ

“De Russen komen eraan”, zei Blumenthal, die net met Graham uit Oekraïne is teruggekeerd. “En hun aanval zal binnen weken beginnen, niet maanden.

“Oekraïners weten het, onze inlichtingendiensten en militairen weten het, de wereld weet het nu – er is hier geen geheim. De Russen staan ​​op het punt te beginnen.” een groot tegenoffensief,” hij voegde toe.

Beide wetgevers waren onvermurwbaar dat Oekraïne zou kunnen winnen de oorlog tegen Rusland die 11 maanden geleden begon tot op de dag van dinsdag, zolang ze “de tools hebben die nodig zijn”.

‘Beginnend met tanks,’ bevestigde Blumenthal.

Graham zei dat het doel van het leveren van de hulp aan Oekraïne niet is om de Derde Wereldoorlog te beginnen, maar om Rusland uit Oekraïne te schoppen.

“Als hij hiermee wegkomt, wordt de wereldorde zoals we die kennen een grap. Grenzen betekenen niets”, zei Graham in verwijzing naar de Russische president Vladimir Poetin. “Als hij niet wordt vervolgd of degenen die onder zijn bevel staan ​​niet worden vervolgd voor flagrante oorlogsmisdaden, wordt alles wat we na de Tweede Wereldoorlog zeiden holle retoriek.”

Graham sprak thuis ook kritiek uit op massale steun aan Oekraïne en moedigde zijn mede-GOP-wetgevers aan Oekraïne zelf te bezoeken als ze het belang van Amerikaanse financiering en hulp voor Kiev willen begrijpen.

Oekraïense soldaten vuren artillerie af op de Pisky-frontlinie in de oblast Donetsk, Oekraïne op 6 januari 2023.

Oekraïense soldaten vuren artillerie af op de Pisky-frontlinie in de oblast Donetsk, Oekraïne op 6 januari 2023.
(Diego Herrera Carcedo/Anadolu Agency via Getty Images)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

“En voor het Amerikaanse volk, als je denkt dat het winnen van Poetin in Oekraïne geen invloed op je heeft, dan heb je het mis. Ik weet dat we het beu zijn om betrokken te zijn bij conflicten buiten ons land”, vervolgde hij. “Grenzen doen er niet meer toe en als je grenzen kunt herschrijven met wapengeweld zal Poetin niet stoppen, en China kijkt nauwlettend toe.

“Als Poetin erin slaagt de heerschappij van het Westen te breken en Oekraïne toe te eigenen, daar gaat Taiwan”, voegde hij eraan toe.

Previous articleAustralian Open loopt bijna uit op een ramp voor Stefanos Tsitsipas nadat hij tijdens een uitbarsting de bal op het nippertje miste
Next articlePoetin zegt dat Rusland kampt met een tekort aan medicijnen als gevolg van de oorlog met Oekraïne

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.