Home Latest Headlines Elon Musk geeft commentaar op Flyers’ Provorov Pride Night-reactie: ‘Slinger is iets...

Elon Musk geeft commentaar op Flyers’ Provorov Pride Night-reactie: ‘Slinger is iets te ver doorgeslagen’

7
0

Ivan Provorov van de Philadelphia Flyers ging dinsdag niet het ijs op voor een pregame skate omdat het team truien met Pride-thema droeg en hockeysticks gebruikte die in regenboog Pride-tape waren gewikkeld, daarbij verwijzend naar zijn religieuze overtuigingen.

“Ik respecteer iedereen en ik respecteer ieders keuzes”, Provorov vertelde verslaggevers na de wedstrijd. “Mijn keuze is om trouw te blijven aan mezelf en mijn religie. Dat is alles wat ik ga zeggen.”

NHL-SPELER UITGEROEPEN VOOR HET OVERSLAAN VAN PRIDE-EVENEMENT LANCEERT DEBAT OVER GEDWONGEN Activisme: ‘IK DENK DAT HET BELACHELIJK IS’

Het besluit van Provorov heeft geleid tot verontwaardiging door velen in de media, waaronder één NHL-analist die hem adviseert om terug te gaan naar Rusland en “betrokken te raken” bij het conflict tussen het land en Oekraïne.

De liberale sportmedia vielen de Philadelphia Flyers-verdediger Ivan Provorov hard aan omdat hij festiviteiten ter ere van LGBTQ-trots oversloeg.

De liberale sportmedia vielen de Philadelphia Flyers-verdediger Ivan Provorov hard aan omdat hij festiviteiten ter ere van LGBTQ-trots oversloeg.
(Len Redkoles/NHLI via Getty Images)

Vrijdagochtend vroeg reageerde SpaceX-oprichter en Twitter-CEO Elon Musk op een quote-tweet van een video die was gepost door Outkick-oprichter Clay Travis.

De video toont de opmerkingen van NHL-analist EJ Hradek suggererend dat Provorov het land moet verlaten.

SpaceX-oprichter Elon Musk tijdens een gezamenlijk evenement van T-Mobile en SpaceX op 25 augustus 2022 in Boca Chica Beach, Texas.  De twee bedrijven hebben plannen aangekondigd om samen te werken om T-Mobile mobiele diensten aan te bieden met behulp van Starlink-satellieten.

SpaceX-oprichter Elon Musk tijdens een gezamenlijk evenement van T-Mobile en SpaceX op 25 augustus 2022 in Boca Chica Beach, Texas. De twee bedrijven hebben plannen aangekondigd om samen te werken om T-Mobile mobiele diensten aan te bieden met behulp van Starlink-satellieten.
(Michael Gonzalez/Getty Images)

KLIK HIER VOOR MEER SPORTVERSLAG OP FOXNEWS.COM

“De slinger is iets te ver doorgeslagen”, zei Musk schreef op Twitter.

Musk reageerde op een quote-tweet van de video waarin stond dat de homobeweging was overgegaan van het oproepen tot gelijke rechten naar “ga dood in een loopgravenoorlog als je geen pride-shirt draagt!”

De opmerkingen van Hradek werden gemaakt in de woensdageditie van “NHL Now”.

“Ivan Provorov kan elke dag dat hij wil in het vliegtuig stappen en teruggaan naar een plek waar hij zich meer op zijn gemak voelt, minder geld meenemen en op die manier doorgaan met zijn leven als het zo problematisch voor hem is…” zei Hradek. “Als dit zo’n groot probleem voor hem is, om misschien te assimileren in zijn groep teamgenoten, en in de gemeenschap en hier in dit land, dan is dat oké. Luister, je kunt je voelen zoals je wilt. Maar het mooie is, als het stoort je zo erg, er is altijd een kans om weg te gaan, terug te gaan naar waar je je meer op je gemak voelt — ik begrijp dat er een soort conflict gaande daar, misschien meedoen.”

Philadelphia Flyers-verdediger Ivan Provorov tegen de Washington Capitals in Wells Fargo Center, 11 januari 2023, in Philadelphia.

Philadelphia Flyers-verdediger Ivan Provorov tegen de Washington Capitals in Wells Fargo Center, 11 januari 2023, in Philadelphia.
(Eric Hartline-USA TODAY Sports)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Donderdag was Flyers hoofdtrainer John Tortorella verdedigde Provoroven zei dat hij zich geen zorgen maakte dat de controverse de kleedkamer zou beïnvloeden.

“Provy deed niets verkeerd”, voegde hij eraan toe. “Alleen omdat je het niet eens bent met zijn beslissing, wil nog niet zeggen dat hij iets verkeerds heeft gedaan.”

Ryan Gaydos en Ryan Morik van Fox News hebben bijgedragen aan dit rapport

Previous articleBiden blames GOP for scoring ‘political points’ on immigration, as border numbers hit new high
Next articleCanada says it will repatriate 23 of its citizens from Syria | ISIL/ISIS News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.