Home Politics Eric Swalwell ontkent wangedrag in Chinees spionageschandaal

Eric Swalwell ontkent wangedrag in Chinees spionageschandaal

13
0

vertegenwoordiger Eric SwalwellD-Calif., zegt dat hij niets verkeerds heeft gedaan in zijn vermeende banden met “Fang Fang”, een vermoedelijke Chinese spion.

De vertegenwoordiger van Californië reageerde op Huisspreker Kevin McCarthy’s besluit om Swalwell te blokkeren van een plek in de House Intelligence Committee, bewerend dat hij “openlijk heeft gelogen” over Russische inmenging in de verkiezingen.

Swalwell maakte de opmerkingen woensdag terwijl hij op ABC’s “The View” was.

Volgens Axios werkte Fang, een Chinese staatsburger en vermoedelijke Chinese spion, vanaf 2014 aan het ontwikkelen van “nauwe banden” met het kantoor van Swalwell.

MCCARTHY BEVESTIGT SCHIFF, SWALWELL, OMAR COMMISSIEZETELS ZULLEN VERLIEZEN

Rep. Eric Swalwell (D-CA) levert opmerkingen tijdens de opmaak van HR 7120, de House Judiciary Committee, "George Floyd Justice in Policing Act van 2020," op Capitol Hill op 17 juni 2020 in Washington, DC.  Het wetsvoorstel richt zich op politiehervormingen in de Verenigde Staten en bevat bepalingen om wangedrag van de politie en het gebruik van buitensporig geweld te beteugelen.

Vertegenwoordiger Eric Swalwell (D-CA) maakt opmerkingen tijdens de opmaak van de House Judiciary Committee van HR 7120, de “George Floyd Justice in Policing Act of 2020”, op Capitol Hill op 17 juni 2020 in Washington, DC. Het wetsvoorstel richt zich op politiehervormingen in de Verenigde Staten en bevat bepalingen om wangedrag van de politie en het gebruik van buitensporig geweld te beteugelen.
(Kevin Dietsch-Pool/Getty Images)

Inlichtingenfunctionarissen vertelden het nieuwscentrum dat Fang naar verluidt deel uitmaakte van Swalwell’s geldinzamelingsactie voor zijn herverkiezingscampagne in 2014, maar dat ze geen donaties deed.

Volgens het rapport had Fang gedurende meerdere jaren een aantal keren contact met Swalwell en plaatste hij een stagiair in het kantoor van het congreslid.

Swalwell zei in “The View” dat hij de situatie goed had aangepakt.

“Allereerst, en je hoeft me niet op mijn woord te geloven, geloof het op het woord van de FBI… toen ze me vertelden wie ze was… deed ik alles wat ik hoopte dat iedereen zou doen, namelijk samenwerken en de FBI helpen. , en ze werd verwijderd’, zei Swalwell over Fang Fang.

HUISDEMOCRATTEN ZIJN VOORNEMENS IN ALLE REPUBLIKEINSE UITGEKOZEN COMMISSIES TE ZITTEN

Afgevaardigde Eric Swalwell, D-Calif., luistert tijdens een hoorzitting van de Amerikaanse House Judiciary Committee over politieke invloed op wetshandhavingsactiviteiten.

Afgevaardigde Eric Swalwell, D-Calif., luistert tijdens een hoorzitting van de Amerikaanse House Judiciary Committee over politieke invloed op wetshandhavingsactiviteiten.
(Anna Moneymaker/Pool via Reuters)

“En Donald Trump, die hier later achter zou komen toen hij president was, met de grootste toegang tot geheime informatie van iedereen die op aarde rondloopt, als hij me in verlegenheid had kunnen brengen door enig wangedrag te tonen, ondanks alle namen die hij me heeft genoemd. , hij zou hebben,” voegde hij eraan toe.

Swalwell zei ook dat McCarthy’s beslissing over zijn plaatsing in een commissie lijkt op ‘politieke wraak’.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Republikeinse leider Kevin McCarthy, R-Calif., Reps. Scott Perry, R-Pa., Rechts, en Andy Barr, R-Ky., Zijn te zien op de House-verdieping na een stemming waarin hij niet genoeg stemmen kreeg voor Speaker van House op vrijdag 6 januari 2023.

Republikeinse leider Kevin McCarthy, R-Calif., Reps. Scott Perry, R-Pa., Rechts, en Andy Barr, R-Ky., Zijn te zien op de House-verdieping na een stemming waarin hij niet genoeg stemmen kreeg voor Speaker van House op vrijdag 6 januari 2023.
(Kent Nishimura / Los Angeles Times via Getty Images)

McCarthy vertelde Punchbowl News dat “Swalwell geen veiligheidsmachtiging kan krijgen in de privésector. Ik ga hem geen veiligheidsmachtiging van de overheid geven” om zijn beslissing uit te leggen.

Adam Shaw van Fox News heeft bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleAmerikaanse senator roept op tot onderzoek naar massasurveillance door wetshandhavers | Overheidsnieuws
Next articleVerenigde Naties uit ‘bezorgdheid’ over onderzoeken Guatemala | Corruptie nieuws

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.