Home Health EU-drugsregulator heeft geen tekenen gevonden dat Pfizer COVID-injectie verband houdt met een...

EU-drugsregulator heeft geen tekenen gevonden dat Pfizer COVID-injectie verband houdt met een beroerte

8
0

De van de Europese Unie Drugsregulator heeft geen veiligheidssignalen in de regio geïdentificeerd die verband houden met de bijgewerkte COVID-19-injectie van de Amerikaanse medicijnfabrikant Pfizer Inc en de Duitse partner BioNTech, zei het bureau woensdag.

Vrijdag zeiden de Amerikaanse Food and Drug Administration en de Centers for Disease Control and Prevention dat een veiligheidsbewakingssysteem had aangegeven dat de injectie mogelijk verband hield met een soort herseninfarct bij oudere volwassenen, volgens voorlopige gegevens. “EMA kan bevestigen dat tot op heden een dergelijk signaal niet is geïdentificeerd in de EU. EMA zal doorgaan met het evalueren van alle beschikbare gegevens om te bepalen of opkomende veiligheidsinformatie zou kunnen wijzen op een soortgelijk signaal in de EU”, vertelde het bureau aan Reuters in reactie op een vraag.

Pfizer en BioNTech lieten vrijdag in een verklaring weten op de hoogte te zijn van beperkte meldingen van ischemische beroertes bij mensen van 65 jaar en ouder na vaccinatie met hun bijgewerkte injectie.

CDC IDENTIFICEERT MOGELIJK ‘VEILIGHEIDSZORG’ VOOR BEPAALDE MENSEN DIE COVID-VACCINS ONTVANGEN

Op 31 oktober 2020 worden injectieflacons met COVID-19-vaccin weergegeven naast een medische injectiespuit voor een Pfizer-logo.

Op 31 oktober 2020 worden injectieflacons met COVID-19-vaccin weergegeven naast een medische injectiespuit voor een Pfizer-logo.
(REUTERS/Dado Ruvic)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Pfizer merkte verder op dat noch de bedrijven, noch de CDC en FDA vergelijkbare bevindingen hadden waargenomen in andere monitoringsystemen en zei dat er geen bewijs was voor een verband met het gebruik van de Covid-19-vaccins.

De EMA zei op de hoogte te zijn van de Amerikaanse aankondiging, waarin de FDA en CDC ook zeiden dat ze geen tekenen van een link naar een beroerte hadden gevonden in andere monitoringdatabases.

“EMA zal doorgaan met het evalueren van alle beschikbare gegevens om te bepalen of opkomende veiligheidsinformatie zou kunnen wijzen op een soortgelijk signaal in de EU”, aldus de verklaring.

Previous articleIndia’s top editors’ body slams proposed fake news rules | Freedom of the Press News
Next articleColumbia-professor loopt ondertekend document terug waarin studenten worden gevraagd ‘ras en geslacht’ van boekpersonages te noemen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.