Home Health Europese Unie gaat beeldvormingsgegevens van kanker samenvoegen met kunstmatige intelligentie om vroegtijdige...

Europese Unie gaat beeldvormingsgegevens van kanker samenvoegen met kunstmatige intelligentie om vroegtijdige diagnose te versnellen

12
0

De Europeese Unie lanceerde maandag een project om gegevens over kankerbeeldvorming te verzamelen en samen te voegen in een poging om innovatie en vroege diagnose van kanker te versnellen met behulp van kunstmatige intelligentie.

Het nieuwe European Cancer Imaging Initiative zal clinici, onderzoekers en innovators “gemakkelijke toegang geven tot grote hoeveelheden kankerbeeldvormingsgegevens”, zei de Europese Commissie in een verklaring.

“Een grensoverschrijdende, interoperabele en veilige infrastructuur die de privacy bewaart, zal innovatie in medisch onderzoek versnellen. Het zal bijvoorbeeld mogelijk zijn om nieuwe technologieën te trainen die kunstmatige intelligentie (AI) gebruiken op een grote dataset.”

KANKER BLOEDTEST MET DNA-FRAGMENTEN GEEFT HOOP OP EERDERE DETECTIE, ZEGGEN ONDERZOEKERS

Het project is in lijn met de datastrategie van de EU en voldoet aan de EU-wetgeving inzake gegevensbescherming, bekend als GDPR, volgens de verklaring.

EU-commissaris voor gezondheid Stella Kyriakides zei in een toespraak voor de lancering dat digitale technologie het begrip over hoe kanker zich ontwikkelt verandert. Het nieuwe dataproject sluit aan bij bestaande EU-inspanningen om routinematige screening op borst-, baarmoederhals- en darmkanker uit te breiden naar 90% van de in aanmerking komende Europeanen.

Eurocommissaris voor Gezondheid en Voedselveiligheid Stella Kyriakides houdt een toespraak in Frankrijk op 24 november 2021.

Eurocommissaris voor Gezondheid en Voedselveiligheid Stella Kyriakides houdt een toespraak in Frankrijk op 24 november 2021.
(Julien Warnand/Pool via REUTERS)

Europese bedrijven die werken aan kunstmatige-intelligentiesystemen om kanker te helpen diagnosticeren en behandelen, zijn onder meer medische scannerfabrikanten Philips en Siemens Healthineers, evenals röntgencontrastmediamaker Bayer. Om die inspanningen te versterken, stemde Bayer vorige week in met de overname van Blackford Analysis Ltd., een Britse ontwikkelaar van AI om ziekten te helpen diagnosticeren op basis van medische beelden.

Toen Reuters contact met hen opnam, juichten Philips en Healthineers het initiatief toe en zeiden dat grote hoeveelheden gegevens een belangrijke rol zouden spelen bij het creëren en valideren van nieuwe diagnostische hulpmiddelen.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

“We staan ​​sterk achter de ambitie om de ontwikkeling van algoritmen te versnellen door grotere datameren van kritieke medische beelden te creëren”, aldus de Duitse Healthineers.

“Het biedt ons een veilig platform om toegang te krijgen tot gezondheidsgegevens in de oncologie”, zegt Rob Smeets, directeur Innovatie en Strategie bij het Chief Technology Office bij Philips.

Previous articleCOVID-uitbraak in China besmet 80% van de bevolking
Next articleSupreme Court leakers banned for life, fined $5,000 under GOP bill

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.