Home Sports Ex-Cubs-ster Sammy Sosa staat voor ‘wegversperring’ om weer in goede gratie van...

Ex-Cubs-ster Sammy Sosa staat voor ‘wegversperring’ om weer in goede gratie van het team te komen, zegt Hall of Famer

13
0

Sammy Sosa en Mark McGwire zetten de zomer van 1998 in vuur en vlam met een epische homerun-achtervolging waarin de St. Louis Cardinals-slugger uiteindelijk het record van Roger Maris voor de meeste dingers in één seizoen brak met 70, terwijl de Chicago Welpen outfielder sloeg 66.

Sosa zou in zijn carrière driemaal 60 of meer homeruns slaan en won de National League MVP in 1998 ondanks dat hij de competitie niet leidde in homeruns.

KLIK HIER VOOR MEER SPORTVERSLAG OP FOXNEWS.COM

Voormalig Cubs-speler Ryne Sandberg zwaait voordat hij een ceremoniële eerste bal gooit voor de National League Championship Series-wedstrijd tussen Los Angeles en Chicago op Wrigley Field op 18 oktober 2017.

Voormalig Cubs-speler Ryne Sandberg zwaait voordat hij een ceremoniële eerste bal gooit voor de National League Championship Series-wedstrijd tussen Los Angeles en Chicago op Wrigley Field op 18 oktober 2017.
(Jamie Squire/Getty Images)

Het is wat er daarna kwam dat Sosa’s reputatie bezoedelde. Sosa gebruikte een gekurkte knuppel in een spel in 2003 en was ingepakt Major League Baseball steroïdenschandaal, hoewel hij beweerde dat hij tijdens het spelen nooit “illegale prestatiebevorderende middelen” gebruikte.

Ryne Sandberg sprak kort over Sosa’s positie bij de organisatie. Sandberg zal in de zomer van 2004 een standbeeld ontvangen buiten Wrigley Field. De tweede honkman van de Hall of Fame vertelde ESPN dat hij de beslissing van de organisatie steunde om Sosa niet op dezelfde manier te vereeuwigen.

5-TIME ALL-STAR TERUG NAAR HET TEAM WAARmee HIJ MVP WON: ‘WAAR HET ALLEMAAL BEGON’

Sammy Sosa van de Chicago Cubs tijdens hun 3-1 overwinning op de Atlanta Braves in game 3 van de NLDS op Wrigley Field.

Sammy Sosa van de Chicago Cubs tijdens hun 3-1 overwinning op de Atlanta Braves in game 3 van de NLDS op Wrigley Field.
(Dilip Vishwanat/Sportnieuws via Getty Images via Getty Images)

“Voor mij was het spelen van het spel op de juiste manier, met respect, altijd wat mij werd geleerd in de minor leagues”, vertelde Sandberg aan de outlet. “Dat was mijn Hall of Fame-speech. Ik denk dat ik het 28 keer heb gezegd. En er was een klein probleempje met de manier waarop Sammy het spel speelde. Als dat een wegversperring is, dan is dat een wegversperring.”

Sosa stond op de Baseball Writers Association of America-stemming voor zijn deelname aan Cooperstown in 2022 – zijn 10e en laatste jaar op die stemming. Hij kreeg 18,5% van de stemmen. Alle potentiële nieuwe inductees hebben ten minste 75% van de stemmen nodig om in de Hall of Fame te komen.

Stroming Hall of Famers zou kunnen eindigen Sosa stemmen, maar daar komt hij pas in 2024 voor in aanmerking.

Sammy Sosa van de Chicago Cubs krijgt drie slag in de vijfde inning tegen de Cincinnati Reds op Wrigley Field.

Sammy Sosa van Chicago Cubs krijgt drie slag in de vijfde inning tegen de Cincinnati Reds op Wrigley Field.
(John Zich/AFP via Getty Images)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Sosa speelde 18 jaar in de majors. Hij sloeg 609 homeruns met 1.667 RBI.

Previous articlePremier Nepal roept nationale rouwdag uit, panel onderzoekt oorzaak vliegtuigcrash
Next articleHouse Dem zegt dat er ‘geen twijfel over bestaat’ dat het door Biden geclassificeerde documentenschandaal een ‘schaamte’ is

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.