Home Sports F1-ster Lewis Hamilton opent zich over ‘traumatiserend’ racistisch misbruik, pesten in de...

F1-ster Lewis Hamilton opent zich over ‘traumatiserend’ racistisch misbruik, pesten in de jeugd

9
0

Formule een superster Lewis Hamilton vertelde over de pesterijen en racisme-incidenten die hij meemaakte toen hij opgroeide in Engeland.

Hamilton, de enige zwarte coureur in de F1 en een zevenvoudig kampioenvertelde de “On Purpose” podcast dat hij begon te worden gepest toen hij 6 jaar oud was en dat hij racistisch werd misbruikt terwijl hij op school zat.

KLIK HIER VOOR MEER SPORTVERSLAG OP FOXNEWS.COM

Lewis Hamilton van het Britse Mercedes AMG Petronas F1 Team W13 tijdens de F1 Grand Prix van Abu Dhabi op Yas Marina Circuit op 20 november 2022 in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten.

Lewis Hamilton van het Britse Mercedes AMG Petronas F1 Team W13 tijdens de F1 Grand Prix van Abu Dhabi op Yas Marina Circuit op 20 november 2022 in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten.
(Heuler Andrey/Eurasia Sport Images/Getty Images)

“Voor mij was school waarschijnlijk het meest traumatiserende en moeilijkste deel van mijn leven”, zei Hamilton. “Ik werd al gepest op 6-jarige leeftijd … ik denk dat ik destijds (op) die specifieke school waarschijnlijk een van de drie gekleurde kinderen was en gewoon grotere, sterkere, pestende kinderen gooiden me veel rond van de tijd.

“En dan constante prikken, de dingen die naar je worden gegooid, zoals bananen, mensen die het N-woord gewoon zo ontspannen zouden gebruiken. Mensen die je halfbloed noemen en gewoon echt niet weten waar je in past. Dat was voor mij moeilijk , en als je dan naar de geschiedenisles gaat en alles wat je in de geschiedenis leert, zijn er geen mensen van kleur in de geschiedenis die ze ons leerden. Dus ik dacht: ‘Waar zijn de mensen die op mij lijken?’

Lewis Hamilton uit Groot-Brittannië en Mercedes reageren tijdens een persconferentie tijdens previews voorafgaand aan de F1 Grand Prix van Abu Dhabi op Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, op 17 november 2022.

Lewis Hamilton uit Groot-Brittannië en Mercedes reageren tijdens een persconferentie tijdens previews voorafgaand aan de F1 Grand Prix van Abu Dhabi op Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, op 17 november 2022.
(AP foto/Kamran Jebreili, bestand)

F1-coureurs mochten geen politieke uitspraken doen zonder goedkeuring

Hamilton beweerde dat de directeur van zijn school het “uit had” voor hem en de zes zwarte kinderen op de school in Stevenage, Engeland. Hij zei dat hij niet het gevoel had dat hij zich tegenover zijn ouders kon uiten over het misbruik dat hij naar eigen zeggen op school had ondergaan.

“Er waren veel dingen die ik onderdrukte. Ik had niet het gevoel dat ik naar huis kon gaan en mijn ouders kon vertellen dat deze kinderen me vandaag het N-woord bleven noemen, (dat) ik vandaag werd gepest, in elkaar geslagen op school, of Ik kon mezelf niet verdedigen”, zei hij in de aflevering. “Ik wilde niet dat mijn vader zou denken dat ik niet sterk was, dus als ik tranen had, zou ik ze tegenhouden, als ik emoties had, zou het op een rustige plek zijn. Pas toen ik begon te racen, werd ik in staat om deze emotie die ik had te kanaliseren in mijn rijden.”

Lewis Hamilton uit Groot-Brittannië en Mercedes kijken vooruit op de F1 2022 eindejaarsfoto voorafgaand aan de F1 Grand Prix van Abu Dhabi op Yas Marina Circuit op 20 november 2022 in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten.

Lewis Hamilton uit Groot-Brittannië en Mercedes kijken vooruit op de F1 2022 eindejaarsfoto voorafgaand aan de F1 Grand Prix van Abu Dhabi op Yas Marina Circuit op 20 november 2022 in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten.
(Mark Thompson/Getty Images)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Hamilton, die voor Mercedes rijdt, is de F1-leider aller tijden in Grand Prix-overwinningen met 103 en heeft 103 poleposities. Zijn zoektocht naar een achtste F1-titel begint op 5 maart in Bahrein.

The Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleDe Londense politie speelt een ‘cijferspel’ met het inhuren van agenten zonder persoonlijke interviews: rapport
Next articleTexas Republicans demand Biden reimburse state for border efforts, seek meeting on ending crisis

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.