Home Health FDA stelt jaarlijkse COVID-vaccins voor, zoals jaarlijkse griepprikken voor Amerikanen

FDA stelt jaarlijkse COVID-vaccins voor, zoals jaarlijkse griepprikken voor Amerikanen

11
0

De Food and Drug Administration stelde maandag voor naderbij te komen Covid-19-vaccins zoals de jaarlijkse griepprik die veel Amerikanen krijgen om zich te beschermen tegen mutaties van het virus.

Het voorstel beoogt te vereenvoudigen toekomstige vaccinatie-inspanningen. Volgens deze strategie zouden de meeste volwassenen en kinderen een keer per jaar een injectie krijgen om zich te beschermen tegen het muterende virus. Ze hoeven niet langer bij te houden hoeveel injecties ze hebben gekregen of hoeveel maanden het geleden is sinds hun laatste booster.

Dozen met het Moderna COVID-19-vaccin worden klaargemaakt voor verzending in het McKesson-distributiecentrum in Olive Branch, Mississippi, VS, 20 december 2020.

Dozen met het Moderna COVID-19-vaccin worden klaargemaakt voor verzending in het McKesson-distributiecentrum in Olive Branch, Mississippi, VS, 20 december 2020.
(Paul Sancya/Pool via REUTERS)

In documenten die online zijn geplaatst, zeggen FDA-wetenschappers dat veel Amerikanen nu “voldoende reeds bestaande immuniteit” hebben tegen het coronavirus door vaccinatie, infectie of een combinatie van beide.

Die basislijn van bescherming zou voldoende moeten zijn, zegt het bureau, om over te gaan op een jaarlijkse booster tegen de nieuwste stammen die in omloop zijn en om COVID-19-vaccinaties meer op de jaarlijkse griepprik te laten lijken.

TED CRUZ HERINTRODUCEERT BILL DIE MILITAIRE LEDEN HERSTELT DIE ZIJN ONTSLAG OVER VAX-MANDATEN: ‘WE ZULLEN BLIJVEN VECHTEN’

De FDA zal haar panel ook vragen om te stemmen over de vraag of alle vaccins zich op dezelfde stammen moeten richten. Die stap zou nodig zijn om de injecties onderling uitwisselbaar te maken en het huidige ingewikkelde systeem van primaire vaccinaties en boosters af te schaffen.

De eerste schoten van Pfizer en Moderna zijn gericht op de stam van het virus dat voor het eerst opdook in 2020 en de wereld overspoelde. De bijgewerkte boosters die afgelopen herfst werden gelanceerd, werden ook aangepast om zich te richten op Omicron-familieleden die dominant waren.

Tijdens een vaccinatiecampagne tegen griep krijgt een patiënt een dosis vaccin toegediend.

Tijdens een vaccinatiecampagne tegen griep krijgt een patiënt een dosis vaccin toegediend.
(Nicolas Maeterlinck/België/AFP via Getty Images)

Volgens het voorstel van de FDA zouden het bureau, onafhankelijke experts en fabrikanten jaarlijks beslissen op welke soorten ze zich zouden richten tegen de vroege zomer, waardoor er enkele maanden de tijd zou zijn om voor de herfst bijgewerkte shots te produceren en te lanceren. Dat is ongeveer dezelfde aanpak die al lang wordt gebruikt om de stammen voor de jaarlijkse griepprik te selecteren.

Meer dan 80% van de Amerikaanse bevolking heeft ten minste één dosis vaccin gehad, maar slechts 16% van degenen die daarvoor in aanmerking komen, heeft de laatste boosters gekregen die in augustus zijn goedgekeurd.

Uiteindelijk zeggen FDA-functionarissen dat het overstappen naar een jaarschema het gemakkelijker zou maken om toekomstige vaccinatiecampagnes te promoten, wat uiteindelijk de vaccinatiegraad in het hele land zou kunnen verhogen.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

De FDA zal haar panel van externe vaccinexperts later deze week vragen om mee te wegen tijdens een vergadering.

The Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleDeebo Samuel en Micah Parsons ruilen weerhaken na het verlies van Cowboys tegen 49ers
Next articleWhite House sheds no new light on Biden docs scandal in first response to Oversight Republicans

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.