Home World FIFA gaat Argentinië onderzoeken naar gedrag WK-finale | Qatar WK 2022...

FIFA gaat Argentinië onderzoeken naar gedrag WK-finale | Qatar WK 2022 Nieuws

27
0

De FIFA zegt dat Argentinië mogelijk regels overtrad met betrekking tot ‘aanstootgevend gedrag en schendingen van de principes van fair play’.

FIFA zegt het heeft een disciplinaire procedure geopend tegen Argentinië wegens “beledigend gedrag” tijdens de teamvergaderingen Wereldbeker finale overwinning in Qatar vorige maand.

Argentinië versloeg de winnaar van 2018, Frankrijk na strafschoppen til de trofee op voor een derde keer.

Doelman Emiliano Martinez maakte na de wedstrijd een onzedelijk gebaar met zijn keeper van de toernooitrofee, voordat hij in de kleedkamer werd gefilmd terwijl hij de spot dreef met de Franse ster Kylian Mbappé.

Mbappe won de FIFA Gouden Schoen-trofee na het scoren van de meeste doelpunten in het toernooi.

Het wereldbestuur van de voetbalbond zei dat Argentinië mogelijk regels overtrad met betrekking tot “aanstootgevend gedrag en schendingen van de principes van fair play” en “wangedrag van spelers en officials”.

De FIFA onderzoekt ook de Argentijnse FA wegens het overtreden van media- en marketingregelgeving.

Martinez is ook ten onder gegaan kritiek van experts en sociale media voor het bespotten van Mbappé tijdens de overwinningsparade van Argentinië in Buenos Aires – waar hij een babypop vasthield met het gezicht van de Franse speler erop gepleisterd.

Het Kroatische team wordt ook onderzocht op mogelijke schendingen van de regels voor “discriminatie” en “orde en veiligheid bij wedstrijden”.

Spelers leken een lied te zingen met fascistische connotaties in navolging van hun Derde plaats play-off overwinning op Marokko.

Verdediger Dejan Lovren verdedigde zichzelf en zijn teamgenoten en vertelde onlangs aan persbureau AFP dat het “een patriottisch lied was dat betrekking heeft op mijn land, wat betekent dat ik van mijn land hou”.

Ondertussen zei de FIFA dat het Mexico een boete van 100.000 Zwitserse frank ($ 107.840) had opgelegd voor gezangen van zijn supporters tijdens de wedstrijd van het team tegen Polen en Saoedi-Arabië tijdens de groepsfase.

Ook wordt het team gedwongen om één FIFA-competitiewedstrijd achter gesloten deuren te spelen.

Previous articleJamaica start fraudeonderzoek nadat Bolt melding maakt van miljoenen vermisten | Bedrijfs- en economienieuws
Next articleAustralian Open: Ons Jabeur hoopt ‘geen finales meer te verliezen’ | Tennisnieuws

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.