Home Sports Flyers ‘Ivan Provorov bestempeld als ‘homofoob’ terwijl hij wordt geconfronteerd met terugslag...

Flyers ‘Ivan Provorov bestempeld als ‘homofoob’ terwijl hij wordt geconfronteerd met terugslag voor het boycotten van de Pride-festiviteiten van het team

30
0

Philadelphia-vliegers verdediger Ivan Provorov kreeg te maken met terugslag vanwege zijn beslissing om de Pride-avond van de organisatie te boycotten om de LGBTQ+-gemeenschap te steunen.

Provorov nam niet deel aan pregame-opwarmingen toen het team truien met Pride-thema droeg en stokken gebruikte die waren omwikkeld met regenboog Pride-tape. Hij noemde zijn Russisch-orthodoxe religie als reden waarom hij niet meedeed. Hij speelde uiteindelijk in de wedstrijd tegen de Anaheim eenden.

“Ik respecteer iedereen en ik respecteer ieders keuzes”, zei hij na de wedstrijd tegen verslaggevers. “Mijn keuze is om trouw te blijven aan mezelf en mijn religie. Dat is alles wat ik ga zeggen.”

Ivan Provorov, links, van de Flyers tijdens de Anaheim Ducks-wedstrijd in Wells Fargo Center op 17 januari 2023 in Philadelphia.

Ivan Provorov, links, van de Flyers tijdens de Anaheim Ducks-wedstrijd in Wells Fargo Center op 17 januari 2023 in Philadelphia.
(Tim Nwachukwu/Getty Images)

KLIK HIER VOOR MEER SPORTVERSLAG OP FOXNEWS.COM

De in Rusland geboren, die bezig is aan zijn zevende seizoen bij de Flyersz, kreeg op sociale media reacties vanwege de boycot.

Flyers-coach John Tortorella legde de situatie na de wedstrijd uit.

“Ik denk dat de organisatie een persbericht heeft gestuurd over de overtuigingen die we hebben”, zei hij via Philly Hockey Now. “Het was echt een geweldige avond. Met Provy is hij trouw aan zichzelf en zijn religie. Dit heeft te maken met zijn overtuigingen en zijn religie. Dat is een ding dat ik respecteer aan Provy, hij is altijd trouw aan zichzelf, dus dat is waar we mee bezig zijn.”

Tortorella dacht dat het “oneerlijk” zou zijn om hem op de bank te zetten vanwege zijn overtuigingen.

Ivan Provorov van de Flyers schaatst met de puck langs Max Jones van de Anaheim Ducks op 17 januari 2023 in Philadelphia.

Ivan Provorov van de Flyers schaatst met de puck langs Max Jones van de Anaheim Ducks op 17 januari 2023 in Philadelphia.
(Tim Nwachukwu/Getty Images)

VOORMALIGE NHL-SPELER ROEPT DE LEAGUE OP VOOR HET PUSHING WOKE AGENDA: ‘POLITIEK HEEFT IN GEEN ENKELE SPORT EEN PLAATS’

‘Ik vind het gewoon oneerlijk. Ik weet dat je waarschijnlijk met Provy gaat praten,’ zei hij. “Ik ga er niet veel tijd aan besteden. Ik vind het een geweldige avond en ik ga niet te diep ingaan op het gesprek.”

De Flyers vermeldden de overtuigingen van Provorov niet in hun verklaring.

“De Philadelphia Flyers-organisatie zet zich in voor inclusiviteit en is er trots op de LGBTQ+-gemeenschap te ondersteunen”, aldus het team. “Veel van onze spelers zijn actief in hun ondersteuning van lokale LGBTQ+-organisaties, en we waren er trots op dat we dit jaar weer de jaarlijkse Pride Night hebben georganiseerd. De Flyers zullen sterke voorstanders blijven van inclusiviteit en de LGBTQ+-gemeenschap.”

De NHL ligt de afgelopen weken onder vuur. Regering van Florida, Ron DeSantis schold de organisatie uit wegens vermeende discriminatie toen het een banenbeurs promootte die alleen bepaalde groepen mensen toestond.

Ivan Provorov boycotte de Pride-nachtfestiviteiten.

Ivan Provorov boycotte de Pride-nachtfestiviteiten.
(Getty-afbeeldingen)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

De competitie moest ook terugduwen kritiek op sociale media voor het hosten van een transgender en niet-binair hockeytoernooi.

The Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleTiener gearresteerd bij dodelijke schietpartij in Mall of America, moeder zou hem naar Georgia hebben gereden na Nordstrom-mêlee
Next articleGeloof de hype niet; tanks zijn nog steeds van vitaal belang voor Oekraïne | Oorlogsnieuws Rusland-Oekraïne

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.