Home Sports Flyers’ Ivan Provorov ‘deed niets verkeerd’ toen hij de Pride-nachtfestiviteiten boycotte, zegt...

Flyers’ Ivan Provorov ‘deed niets verkeerd’ toen hij de Pride-nachtfestiviteiten boycotte, zegt de coach

9
0

Philadelphia-vliegers Coach John Tortorella verdedigde donderdag verdediger Ivan Provorov toen de speler onder vuur kwam te liggen omdat hij de Pride-festiviteiten van de organisatie had overgeslagen om de LGBTQ+-gemeenschap te steunen.

Provorov was online bestempeld als “homofoob”.en een NHL-analist adviseerde hem om terug te gaan naar Rusland en “betrokken te raken” bij het conflict tussen het land en Oekraïne.

Voorafgaand aan de wedstrijd van het team tegen de Chicago Blackhawks, sprak Tortorella over de kwestie. Hij zei dat hij zich geen zorgen maakte over de vraag of de controverse de kleedkamer zou beïnvloeden. Hij zei dat Provorov hem benaderde omdat hij de trui niet droeg voor de wedstrijd van dinsdag.

KLIK HIER VOOR MEER SPORTVERSLAG OP FOXNEWS.COM

8 november 2022;  Philadelphia, Pennsylvania, VS;  Philadelphia Flyers-verdediger Ivan Provorov (9) speelt tegen de St. Louis Blues in Wells Fargo Center.

8 november 2022; Philadelphia, Pennsylvania, VS; Philadelphia Flyers-verdediger Ivan Provorov (9) speelt tegen de St. Louis Blues in Wells Fargo Center.
(Eric Hartline-USA TODAY Sports)

“Geen seconde”, zei Tortorella via TSN. “De ontmoeting, de 15 tot 20 minuten die we samen doorbrachten, was heel gezond. [A] echt goed proces in een zeer belangrijke situatie.

“Voor mij bindt het het team dat zoiets doormaakt. Ik maak me geen zorgen over de speculaties dat een team uit elkaar gaat. Geen schijn van kans.”

Tortorella vervolgde met te zeggen dat Provorov “niets verkeerd deed” en verdedigde hem krachtig.

“Provy deed niets verkeerd”, voegde hij eraan toe. “Alleen omdat je het niet eens bent met zijn beslissing, wil nog niet zeggen dat hij iets verkeerds heeft gedaan.”

De oude hockeycoach putte vervolgens uit zijn eigen ervaring toen hij terugslag kreeg voor zijn tirade tegen spelers die knielden tijdens het volkslied.

13 november 2022;  Philadelphia, Pennsylvania, VS;  Philadelphia Flyers-hoofdcoach John Tortorella kijkt toe tijdens een wedstrijd tegen de Dallas Stars in Wells Fargo Center.

13 november 2022; Philadelphia, Pennsylvania, VS; Philadelphia Flyers-hoofdcoach John Tortorella kijkt toe tijdens een wedstrijd tegen de Dallas Stars in Wells Fargo Center.
(Eric Hartline-USA TODAY Sports)

SPORTPUNDIT SLAMS FLYERS-SPELER VOOR SKIPPING TEAM’S PRIDE FESTIVITEITEN, ROEPT NHL OP OM PHILLY TE BOETEREN

“Laat me het zo zeggen. Mijn ervaring, terug in ’16, toen mij een vraag werd gesteld over de vlag… ‘Als een speler zit [for the anthem] wat zou jij doen?’ en ik zei: ‘Ze zouden de rest van het spel zitten.’ Ik had het mis,” zei Tortorella. “Ik heb veel geleerd door die ervaring. Mijn gevoelens voor elke vorm van protest tegen de vlag, tijdens het volkslied, ik walg ervan. Tot op de dag van vandaag walgt het me. Het zou niet moeten worden gedaan. Dat zijn mijn gevoelens; Ik kan die gevoelens niet op iemand anders afschuiven. Dus dat had ik toen verkeerd gezegd.

“… Zelfde situatie hier. Provy staat daar niet op een trom te slaan tegen Pride Night. Hij ging stilletjes zijn gang. Hij en ik hadden een aantal gesprekken over hoe we dit gingen doen. Je hebt het team, je hebt hem, je hebt dit allemaal aan de hand, veel gepraat, je hebt het hele proces daar. Hij voelde sterk met zijn overtuigingen, en hij bleef erbij. “

11 januari 2023;  Philadelphia, Pennsylvania, VS;  Philadelphia Flyers-verdediger Ivan Provorov (9) speelt tegen de Washington Capitals in Wells Fargo Center.

11 januari 2023; Philadelphia, Pennsylvania, VS; Philadelphia Flyers-verdediger Ivan Provorov (9) speelt tegen de Washington Capitals in Wells Fargo Center.
(Eric Hartline-USA TODAY Sports)

Provorov nam niet deel aan pregame-opwarmingen toen het team truien met Pride-thema droeg en stokken gebruikte die waren omwikkeld met regenboog Pride-tape. Hij noemde zijn Russisch-orthodoxe religie als reden waarom hij niet meedeed. Hij speelde uiteindelijk in de wedstrijd tegen de Anaheim eenden.

“Ik respecteer iedereen en ik respecteer ieders keuzes”, zei hij na de wedstrijd tegen verslaggevers. “Mijn keuze is om trouw te blijven aan mezelf en mijn religie. Dat is alles wat ik ga zeggen.”

“Alleen omdat je het niet eens bent met zijn beslissing, wil nog niet zeggen dat hij iets verkeerds heeft gedaan.”

— Flyers-coach John Tortorella.

De uit Rusland afkomstige, die bezig is aan zijn zevende seizoen bij de Flyers, kreeg op sociale media reacties vanwege de boycot.

Niettegenstaande vraagt ​​om strafleek de NHL niet klaar om iemand een boete op te leggen of te schorsen vanwege de beslissing van Provorov.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

“Hockey is voor iedereen is het overkoepelende initiatief waarmee de League clubs aanmoedigt om de diversiteit in hun respectievelijke markten te vieren en te werken aan meer gastvrije en inclusieve omgevingen voor alle fans”, aldus de verklaring. liga zei in een verklaring. “Clubs beslissen wie ze vieren, wanneer en hoe – met advies en ondersteuning van de League. Spelers zijn vrij om te beslissen welke initiatieven ze steunen, en we blijven hun stemmen en perspectieven op sociale en culturele kwesties aanmoedigen.”

Previous articleAmerikaanse troepen arresteren wereldwijde ISIS-rekruteerder bij helikopteraanval in Syrië
Next articleNovak Djokovic pleit fel bij Australian Open-umpire om heckler te verwijderen: ‘Dronken gek’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.