Home World Foto: vrouwelijke uitsmijters in Nigeria verbrijzelen stereotypen | Galerij

Foto: vrouwelijke uitsmijters in Nigeria verbrijzelen stereotypen | Galerij

10
0

Toen hij opgroeide, was het sterke lichaam van Emem Thomas niet het soort dat algemeen werd bewonderd in de stad Uyo, in het zuiden van Nigeria.

De sarcastische opmerkingen schokten haar zelfvertrouwen en natuurlijke minzaamheid, maar op een dag claimde ze haar niche en richtte ze Dragon Squad Limited op, een team van sterke vrouwelijke uitsmijters die stereotypen doorbreken.

“Ik hou van wat ik draken in films zie doen”, zegt de 37-jarige. “Ze zijn ook een symbool van macht en bescherming.”

Thomas is sinds 2018 actief en heeft alleen vrouwen in dienst met een bepaalde lichaamsbouw, waardoor een veilige ruimte wordt gecreëerd voor sterke vrouwen met een maatje meer om uit te blinken in een traditioneel door mannen gedomineerd veld.

De 43 Dragons hebben ongeveer 2.000 evenementen beveiligd, waaronder huisfeesten, begrafenissen, politieke bijeenkomsten en clubavonden.

“Mensen verwachten dat we in de keuken staan ​​of waarschijnlijk make-up en andere vrouwelijke rollen doen, maar door bij dit team te komen, ben ik echt verlicht”, zei Peace Vigorous, de jongste van de bemanning op 23-jarige leeftijd.

Thomas leidt haar Draken door slopende fitnesssessies – de vrouwen hebben vaardigheden, kracht en, vooral voor Thomas, zelfvertrouwen verworven.

‘De meesten van hen… waren altijd verlegen. Ze konden niet praten,’ zei ze, erop wijzend dat ook zij vroeger introvert was vanwege haar gewicht.

Maar haar hernieuwde zelfvertrouwen heeft haar sociale en gezinsleven met haar twee kinderen veranderd. Ze beschouwt zichzelf niet langer als een introverte persoon of schuwt gebeurtenissen.

Gedrag in het openbaar, zoals voor een menigte staan ​​en bevelen geven, kan bijzonder uitdagend zijn voor vrouwen die gewend zijn de publieke aandacht te vermijden.

“Zie de menigte onder ogen en wees jezelf”, zegt Thomas tegen hen als ze wankelen. “Je hoort gezien en gekend te worden.”

“Ik zie geen reden waarom vrouwen (geen) kans zouden moeten krijgen”, zegt ze. Ze gelooft dat vrouwelijke uitsmijters “een manier hebben om het gevaar af te wenden” door naar herrieschoppers en slachtoffers te luisteren op een manier waar de meeste mannen geen geduld voor hebben.

Maar niet alles gaat van een leien dakje voor de Dragons. Naast walkietalkies, laarzen en donkere brillen hebben de uitsmijters pepperspray bij zich.

Het risico om tijdens het werk te worden lastiggevallen is “altijd iets dat we in gedachten hebben”, zei Thomas, net als de kans dat “mannen op ons neerkijken”.

Gendergeweld is schering en inslag in Nigeria, dat een van de hoogste percentages van aanranding ter wereld heeft. Gewapende groepen in het noorden staan ​​erom bekend meisjes en vrouwen te ontvoeren en hen te verhandelen voor sekswerk en dwangarbeid.

Voor Thomas komt verandering met “het doorbreken van de barrière” om te laten zien wat vrouwen brengen in alle sectoren van de samenleving.

Previous articleSenator Ron Johnson vecht tegen Chuck Todd over Hunter Biden in gespannen woordenwisseling: ‘Een deel van het probleem’
Next articleVoormalig NHL-speler Gino Odjick is op 52-jarige leeftijd overleden

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.