Home Sports Frankie Muniz vertelt hoe hij zijn carrière in de vijfde versnelling heeft...

Frankie Muniz vertelt hoe hij zijn carrière in de vijfde versnelling heeft gezet, waarom hij Victory Lane najaagt

10
0

Frankie Muniz is klaar om zijn motor te starten en zijn droom van een professioneel stockcar-racekampioenschap na te jagen en zal dat officieel doen vanaf februari op Daytona International Speedway.

Muniz, de voormalige kindacteur die speelde in ‘Malcolm in the Middle’, ‘Big Fat Liar’ en ‘Agent Cody Banks’, kondigde in januari aan dat hij zou racen in de ARCA Menards-serie fulltime vanaf dit jaar, te beginnen met de Daytona-race op 18 februari. Hij zal uitkomen in de nr. 30 Ford Mustang voor Rette Jones Racing.

De 37-jarige Muniz wordt een nieuwkomer in de ARCA Series, maar is geen nieuweling als het om autoracen gaat. Hij begon halverwege de jaren 2000 met racen met open wielen voordat hij zich bij de stockcar-scene voegde.

KLIK HIER VOOR MEER SPORTVERSLAG OP FOXNEWS.COM

Acteur Frankie Muniz bij de 42e Toyota Pro/Celebrity Race - kwalificatiedag op 15 april 2016 in Long Beach, Californië.

Acteur Frankie Muniz bij de 42e Toyota Pro/Celebrity Race – kwalificatiedag op 15 april 2016 in Long Beach, Californië.
(Albert L. Ortega/Getty Images))

Hij reed in de Formule BMW USA en Champ Car Atlantic Series. Hij zei dat zijn reis anders was dan de meeste racers.

“Eerlijk gezegd heb ik geen typisch verhaal over mensen die autocoureur worden”, legt Muniz uit aan Fox News Digital. “Ik was gewoon een racefan. Ik denk dat het een van die dingen is waarvan mensen zeggen: ‘Oh, ik wil coureur worden’, maar hoe word je eigenlijk coureur als je familie er nooit bij betrokken is? en dat alles.

“Dus ik begon toen ik 19 was. Ik deed de pro/celebrity race in Long Beach (Californië) en die won ik. En toen vroeg een profteam me om gewoon voor de lol een test te komen doen. mijn geest kwam die dag opdagen, alsof ik in een echte raceauto stapte. Maar ik had meteen snelheid, dus we wisten dat het natuurlijke vermogen er was. En toen ik eenmaal bij de auto kwam, zei ik: ‘Man, dit is wat ik wil Te doen.’ Maar het is een van die dingen, zelfs dan moet je nog steeds, weet je, om dat volgende niveau te bereiken. Het is veel moeilijker dan gewoon in de auto stappen en snel gaan. Er zijn zoveel aspecten die moeten worden gecombineerd en Ik heb er gewoon keihard voor gewerkt.”

Muniz zei dat hij nooit had gedacht dat hij zou racen, maar gelooft dat dit is wat hij moest doen.

‘MALCOLM IN THE MIDDLE’-STER FRANKIE MUNIZ ONTHULT WAAROM HIJ KORT HOLLYWOOD VERLAAT: ‘MENSEN GAAN EEN SLECHT PAD IN’

Frankie Muniz woont de 42e Toyota Grand Prix van Long Beach Pro/Celebrity Practice bij op 15 april 2016.

Frankie Muniz woont de 42e Toyota Grand Prix van Long Beach Pro/Celebrity Practice bij op 15 april 2016.
(Leon Bennett/WireImage)

“Het is niet iets waarvan ik dacht dat ik het ooit zou doen, maar het gebeurde,” zei hij. “En nu ik het doe, zelfs toen ik afgelopen weekend uit de auto stapte, belde ik mijn vrouw en ik zei: ‘Dit is precies wat ik moest doen.’ Ik voel me het meest op mijn gemak in de auto, ook al heb ik, op de ovals en zo, zo weinig ervaring. Het voelt gewoon zoals ik moet zijn en dat is best wel cool.”

Muniz zei dat hij aanvankelijk van plan was om vorig jaar deel te nemen aan de ARCA Menards Series, maar moeite had om sponsoring binnen te halen.

“Dit is zo’n anderhalf jaar in de maak geweest. Ik besloot dat ik terug wilde gaan racen en het plan was eigenlijk dat ik vorig jaar ARCA zou doen”, vertelde Muniz aan Fox News Digital. “Dus ik heb eind 2021 wat laat model-dingen gedaan en een aantal tests gedaan met de bedoeling dat ik naar ARCA Racing zou gaan. Toegegeven, de sponsoring ging niet door en probeerde alle stukjes samen te voegen met het team en zo. zo – het is gewoon niet gebeurd.”

Muniz zei dat hij in zekere zin blij was dat hij niet racete in 2022 omdat hij besefte dat hij nog zoveel te leren had over stockcarracen.

“Ik weet dat er tracks zullen zijn waar ik dit jaar moeite mee zal hebben en er zullen er zijn waar ik uit zal blinken. Ik moet daar gewoon van profiteren en zo snel mogelijk leren op de andere,” hij legde uit.

Voor Muniz is deelnemen aan professionele stockcar-races meer dan alleen het verwezenlijken van zijn eigen dromen. Hij heeft grotere doelen dan dat.

De inwoner van New Jersey, die als kind twee Golden Globe Award-nominaties en een Emmy Award-nominatie behaalde, legde aan Fox News Digital uit dat vader zijn hem verjongde. Hij zei dat hij zijn zoon wilde laten zien dat ook hij zijn eigen wilde dromen werkelijkheid kon maken.

NASCAR VERPLICHT DAT BESTUURDERS BRANDWEREND ONDERGOED DRAGEN

“Weet je, het is grappig, want ik ben eigenlijk een persoon met veel stress. Ik hou ervan om bezig te zijn, maar ik maak mezelf bijna zo druk dat ik niet eens dingen kan bereiken die ik wil,” zei Muniz. “Het is gewoon mijn persoonlijkheid. Dat gezegd hebbende, toen ik mijn zoon kreeg, zat ik in het ziekenhuis en keek naar hem en ik probeerde te bedenken wat voor soort vader ik zou worden of hoe hij zou opgroeien. van zijn vader. En ik, ik heb zoveel bereikt in mijn leven, toch? Ik was een acteur. Emmy, genomineerd voor een Golden Globe. Ik zou het niet geloven, maar ik was het. Ik racete in auto’s in het verleden, ik zat in een band, toerde over de hele wereld. Ik had een aantal bedrijven. Dus ik heb in het verleden veel gedaan. Maar op dat moment had ik zoiets van: ik ben niets.

Frankie Muniz tijdens de training van de NASCAR Cup Series op Phoenix Raceway in Avondale, Arizona, op 4 november 2022.

Frankie Muniz tijdens de training van de NASCAR Cup Series op Phoenix Raceway in Avondale, Arizona, op 4 november 2022.
(Mark J. Rebilas-USA Today Sports)

“Ik wil niet gewoon thuis zijn. Ik wilde dat hij me zou zien reiken naar een doel of hard naar iets toe werken en er succes in vinden of niet, juist, want er is duidelijk een les om te leren dat niet alles zal gebeuren de zoals je hoopt, toch?Maar ik wilde dat hij opgroeide in die omgeving waarin ik me ergens in zag proberen te slagen.

“En als ik terugkijk op alle dingen die ik heb gedaan, is racen het enige waarvan ik het gevoel had dat ik onafgemaakte zaken had. Het is duidelijk dat ik graag door zou willen gaan met acteren en ik doe hier en daar nog steeds dingen.” maar het is niet iets dat aan mij ligt. Er zijn producers, schrijvers, alles voor nodig om me een rol te bieden of wat het ook mag zijn. En ik kan zo hard werken als acteur, echt in het personage kruipen en geven wat ik wil. Ik denk en ik geloof dat dit mijn beste optreden ooit is en je zegt: ‘Het was zwak.'”

NASCAR LEGEND RED FARMER, 90, KENT JEUK OM WEER DE TRACK OP TE GAAN TERWIJL HIJ STRIJD MET DUBBELE LONGONIE

Muniz gaf toe dat wonen in het Caribisch gebied of verhuizen naar Costa Rica en gewoon de hele dag surfen “erg aantrekkelijk” klinkt, maar het was niet de persoonlijkheid van hem en zijn vrouw om achterover te leunen en niets te doen. Hij zei dat wanneer hij zich ergens voor inzet, hij het “100%” geeft.

Muniz begreep dat hij eigenlijk maar één seizoen heeft om zich echt te bewijzen als coureur.

“Ik wil het voor mijn gezin doen. Ik wil het voor mezelf doen”, zei Muniz. “Ik wil het doen omdat de vreugde die ik krijg … Ik bedoel, racen heeft zulke hoogte- en dieptepunten. Maar die hoogtepunten, alsof er niets is waarmee ik het kan vergelijken.”

Hij voegde eraan toe dat hij tijdens een van zijn tests eindigde als een van de top 10 snelste op de baan.

Muniz heeft een korte carrière in de racerij achter de rug. Hij nam deel aan de Toyota Pro/Celebrity Race van 2004 en 2005 in Californië. Hij nam deel aan meer dan een dozijn races in het Formule BMW USA-seizoen 2006 en in 2007 nam hij deel aan de Champ Car Atlantic Series.

In 2022 deed Muniz een testen in Daytona in de ARCA Menards-serie.

Frankie Muniz, links, viert feest met Champ Car-coureur Rhys Millen na het winnen van de 29e jaarlijkse Pro/Celebrity Race in Long Beach, Californië, 9 april 2005.

Frankie Muniz, links, viert feest met Champ Car-coureur Rhys Millen na het winnen van de 29e jaarlijkse Pro/Celebrity Race in Long Beach, Californië, 9 april 2005.
(Reuters/Lucy Nicholson)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Nick Sanchez is de verdediger ARCA Menards-serie kampioen.

Previous articleHebzuchtige farmabedrijven bedriegen Amerikanen terwijl Pfizer en Moderna in de winst zwemmen
Next articleActrice Vivica A. Fox veegt stigma’s van geschoolde handelsbanen uit: ‘Die nee-zeggers bestuderen’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.