Home World Gasleiding tussen Litouwen en Letland ontploft | Nieuws

Gasleiding tussen Litouwen en Letland ontploft | Nieuws

16
0

Brand geblust op de plaats van een gaspijpleidingexplosie in Noord-Litouwen zonder tekenen van aanval of slachtoffers.

Een gaspijpleiding die Litouwen en Letland met elkaar verbindt, werd getroffen door een explosie in het noorden van Litouwen zonder direct bewijs van een aanval.

Een woedende brand werd later op vrijdag geblust op de explosielocatie in de provincie Panevezys, zei de Litouwse gastransporteur Amber Grid.

“Volgens de eerste beoordeling zien we geen kwaadaardige oorzaak, maar het onderzoek zal alle mogelijke opties omvatten”, vertelde Amber Grid-topman Nemunas Biknius op een persconferentie.

De gastoevoer werd aanvankelijk afgesloten toen de ontploffing een van de twee parallelle pijpleidingen beschadigde die gas van Litouwen naar Letland vervoerden. Maar uren later werd de gastoevoer naar Letland hersteld, aldus Biknius.

Litouwen grenst, net als het door oorlog verscheurde Oekraïne, aan Rusland en ligt aan de Baltische Zee waar Rusland grenst aan Duitsland Nord Stream-gaspijpleidingen werden vorig jaar door explosies verwoest.

Vlammen stegen aanvankelijk zo’n 50 meter (160 voet) in de lucht en waren te zien op een afstand van minstens 17 km (11 mijl). Volgens het Baltische persbureau BNS zijn er geen gewonden of doden gevallen.

Povilas Balciunas, hoofd van het openbaar bestuur in de nabijgelegen stad Pasvalys, zei dat de vlammen aanvankelijk brandden als “een grote gasfakkel” voordat ze kalmeerden.

Previous articleDebat in Spanje over regionale beperkingen op abortusrechten
Next articleDe rechtbank van Pennsylvania beslist dat er op 7 februari speciale verkiezingen worden gehouden om de vacatures in het staatshuis op te vullen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.