Home Latest Headlines Gavin Newsom klampt zich vast aan TikTok-account nadat het Congres in de...

Gavin Newsom klampt zich vast aan TikTok-account nadat het Congres in de meeste staten de app in Chinese handen heeft verboden

9
0

Regering van Californië Gavin Newsom klampt zich nog steeds vast aan zijn TikTok-account, aangezien een groeiend aantal rode en blauwe staten in het hele land de app op zijn minst gedeeltelijk verbiedt.

Het congres verbood het gebruik van TikTok op apparaten van de federale overheid in de omnibuswet die president Biden weken geleden ondertekende vanwege bezorgdheid over de veiligheid die zowel door Republikeinen als Democraten is geuit.

De Amerikaanse strijdkrachten hebben TikTok ook verboden op militaire apparaten, en meer dan de helft van de staten in het land heeft wetten aangenomen die verbieden dat de app voor het delen van video’s wordt gedownload op apparaten die eigendom zijn van de staat.

TikTok is eigendom van ByteDance, een Chinees bedrijf dat zijn hoofdkantoor in 2020 naar Singapore heeft verplaatst. Critici zeggen dat de Chinese regering toegang heeft tot gebruikersgegevens, zoals browsegeschiedenis en locatie, en communistische propaganda via de app kan pushen.

De Amerikaanse president Joe Biden (L) luistert naar de uitspraken van de gouverneur van Californië, Gavin Newsom, nadat hij op 19 januari 2023 naar de stormschade heeft gekeken en heeft gesproken met de getroffenen in Seacliff, Californië.

De Amerikaanse president Joe Biden (L) luistert naar de uitspraken van de gouverneur van Californië, Gavin Newsom, nadat hij op 19 januari 2023 naar de stormschade heeft gekeken en heeft gesproken met de getroffenen in Seacliff, Californië.
(Photo by ANDREW CABALLERO-REYNOLDS/AFP via Getty Images)

CALIFORNIË GASAANDRIJVENDE GAZONAPPARATUUR BOVEN DE LANGE LIJST VAN DINGEN DIE DOOR NEWSOM VERBODEN ZIJN

De angst rond de populaire sociale-mediasite groeide na een rapport vorig jaar dat een TikTok-team in China toegang had tot gegevens van Amerikaanse TikTok-gebruikers, waaronder twee journalisten.

Wetgevers aan beide kanten van het gangpad in Californië hebben rekeningen ingevoerd die TikTok zouden beperken op door de staat uitgegeven apparaten.

De Republikeinse leider van de Republikeinse Senaat in Californië, Brian Jones, en de Democratische senator Bill Dodd hebben wetgeving ingevoerd die staatsmedewerkers verbiedt om sociale media-applicaties zoals TikTok te downloaden die zijn gekoppeld aan een ‘land van zorg’.

Foto van een persoon op TikTok.  De app houdt al uw persoonlijke gegevens bij.

Foto van een persoon op TikTok. De app houdt al uw persoonlijke gegevens bij.
(Fox nieuws)

Dodd vertelde KCRA dat hoewel Newsom waarschijnlijk geen door de staat uitgegeven apparaten heeft, zijn medewerkers die zijn accounts beheren dat waarschijnlijk wel hebben.

‘Ik zeg pech,’ zei Dodd. “Het is aan jou om de gegevens van mensen te beschermen; we hebben allemaal een verantwoordelijkheid.”

Jones zei dat hij hoopt dat Newsom zijn accounts deactiveert.

“Ik hoop dat de gouverneur het voorbeeld van de senaat zal volgen en ook zijn account zal deactiveren.” Jones vertelde CBS 8“totdat we het vertrouwen kunnen krijgen dat deze problemen worden opgelost.”

Het kantoor van Newsom reageerde op de outlet door te zeggen: “We hebben onze experts die het probleem beoordelen, maar verder hebben we op dit moment niets te delen.”

De Amerikaanse president Joe Biden en de gouverneur van Californië, Gavin Newsom, lopen om opmerkingen te maken nadat ze op 19 januari 2023 naar de stormschade hebben gekeken en met de getroffenen hebben gesproken in Seacliff, Californië.

De Amerikaanse president Joe Biden en de gouverneur van Californië, Gavin Newsom, lopen om opmerkingen te maken nadat ze op 19 januari 2023 naar de stormschade hebben gekeken en met de getroffenen hebben gesproken in Seacliff, Californië.
(Photo by ANDREW CABALLERO-REYNOLDS/AFP via Getty Images)

NEWSOM BESLIST ‘MORAAL VERANTWOORDELIJKE’ MIGRANTENVERVOER ONDANKS DE LANCERING VAN DAKLOZE BUSPROGRAMMA ALS SF BURGEMEESTER

De persdienst van de gouverneur heeft niet gereageerd op het onderzoek van Fox News Digital waarin wordt gevraagd of de gouverneur toegang heeft gehad tot TikTok op apparaten die eigendom zijn van de staat, of hij denkt dat er beveiligingsproblemen zijn in verband met TikTok, of dat hij plannen heeft om zijn accounts in de toekomst te verwijderen.

De officiële “gavinnewsom” en “cagovernor” TikTok-accounts van Newsom hebben samen 432.000 volgers. In een van de meest recente video’s van de gouverneur was te zien hoe hij ‘rode staatspolitici’ bekritiseerde vanwege hun vermeende ‘autoritarisme’.

BIDEN, PELOSI, ANDERE TOP DEMS STUURDEN KINDEREN NAAR PRIVÉSCHOOL MAAR VERZETTEN SCHOOLKEUZE

De Californische gouverneur Gavin Newsom spreekt tijdens een persconferentie in San Francisco, Californië.

De Californische gouverneur Gavin Newsom spreekt tijdens een persconferentie in San Francisco, Californië.
((Foto door Justin Sullivan/Getty Images))

Het is niet dat Newsom wars van is dingen verbieden hij schadelijk acht. In 2020 kondigde hij een verbod aan op de verkoop van nieuwe voertuigen met gasmotor tegen 2035 in een poging de klimaatverandering tegen te gaan. In 2021 kondigde hij een verbod aan op de verkoop van nieuwe gazonmachines op gas tegen 2024 en ondertekende hij een wet die grote detailhandelaren verbiedt geen sekseneutraal gangpad voor kinderspeelgoed op te nemen.

Hoewel de poging om TikTok te beperken tweeledig is geweest, gebruiken de Democraten de app nog steeds grotendeels op hun persoonlijke apparaten. Een recente analyse door Staten Newsroom ontdekte dat ten minste 32 leden van het Congres – alle democraten en één onafhankelijk – begin januari TikTok-accounts hadden, en ten minste de helft van die leden “zit momenteel of heeft eerder gediend in commissies die zich bezighouden met buitenlandse zaken, het Amerikaanse leger, onderzoeken en nationale veiligheid.”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Om de ingrijpende Amerikaanse verboden te vermijden, TikTok heeft naar verluidt aangeboden om zijn transparantie te vergroten door Amerikaanse functionarissen toezicht te geven op zijn algoritmen als onderdeel van een reorganisatie van zijn Amerikaanse activiteiten van $ 1,5 miljard.

Breck Dumas van Fox News en The Associated Press hebben bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleBody positivity-beweging afgewezen door gezondheidsbeïnvloeder op reis om af te vallen: ‘morbide obesitas is niet gezond’
Next articleDemocratic House Leader Jeffries demands McCarthy reappoint Schiff, Swalwell to Intelligence Committee

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.