Home Politics ‘Geen plek waar ik zou willen zijn’: zullen Biden’s debacle met geheime...

‘Geen plek waar ik zou willen zijn’: zullen Biden’s debacle met geheime documenten een herverkiezing in 2024 belemmeren?

9
0

Net zo President Joe Biden het gerucht gaat dat hij binnenkort een bod voor herverkiezing in 2024 aankondigt, zou het zich ontwikkelende onderzoek naar verschillende partijen geheime documenten die in zijn bezit zijn gevonden, onrust kunnen veroorzaken voor een mogelijke campagne.

Deze week brak er nieuws uit over drie sets geheime documenten die waren gevonden in het Penn Biden Center en op twee afzonderlijke locaties in het huis van de president in Wilmington, Delaware. Zaterdag onthulde de speciale raadsman van het Witte Huis, Richard Sauber, dat er donderdag vijf extra pagina’s met geheim materiaal waren gevonden in het huis van Biden toen advocaten met veiligheidsmachtigingen naar de locatie gingen.

Hoewel veel democratische en republikeinse strategen geloven dat het schandaal met geheime documenten geen grote rol zal spelen in dat van Biden Aspiraties voor 2024vertelden sommige politieke insiders aan Fox News Digital dat het nog steeds geen ideale situatie is voor een president die op zoek is naar herverkiezing – vooral omdat het Biden openstelt voor GOP-aanvallen.

“Het is nooit goed als er een speciale aanklager is aangesteld. Het is absoluut niet een plek waar ik zou willen zijn als we proberen de stukken in elkaar te passen van een herverkiezingscampagne”, zei een democratische strateeg en veteraan van presidentiële campagnes, die die anoniem wilden blijven om vrijer te kunnen spreken.

DON LEMON, CHUCK SCHUMER Clash over BIDEN GECLASSIFICEERDE DOCUMENTEN VERHAAL: ‘IN GOD’S WIL’

Kevin Walling, een democratische strateeg, zei dat hij niet denkt dat de documenten van invloed zullen zijn op de beslissing van Biden om zich kandidaat te stellen voor herverkiezing.

Joe Biden zit in zijn Corvette in een campagnevideo die op 5 augustus 2020 is uitgebracht.

Joe Biden zit in zijn Corvette in een campagnevideo die op 5 augustus 2020 is uitgebracht.
(Joe Biden voor president)

“Ik denk dat de president, van wat ik heb gezien en gehoord, besloten heeft om weg te rennen, en hij wist duidelijk dat dit waarschijnlijk een probleem zou worden toen de documenten afgelopen herfst werden overhandigd. Hij was met zijn gezin in de Caraïben. En alle indicaties wijzen erop dat hij zich kandidaat stelt voor het ambt en dat hij van plan is hard te rennen en te winnen”, zei Walling. “Dus ik denk niet dat dit zijn denken over 2024 echt zal beïnvloeden.”

Op “In de minderheid” vrijdag, Fox News’ Tomi Lahren speculeerde dat de Democratische Partij de situatie zou kunnen gebruiken om zich van Biden af ​​te scheiden en van de gelegenheid gebruik te maken om een ​​nieuwe Democratische kandidaat te rekruteren voor de verkiezingen van 2024.

Brad Woodhouse, democratisch strateeg, vertelde Fox News Digital dat de “misplaatste” geheime documenten een probleem zouden zijn in 2024.

BIDEN SPECIFICEERDE NIEUW ONTDEKTE TWEEDE BATCH DOCUMENTEN: ‘GEWOON JOHNNY APPELZAAD’ MET GECLASSIFICEERDE INFO

“Ik denk niet dat president Biden’s leerboekbenadering van het correct omgaan met de ontdekking van zoekgeraakte documenten enige invloed zal hebben op zijn herverkiezing als hij besluit zich kandidaat te stellen”, zei Woodhouse, zeggend dat de controverse niet te vergelijken is met die van de gevonden documenten. bij Trump thuis. “Het verschil tussen de twee is appels en rotte sinaasappels.”

Biden zei van wel zijn “intentie” om te vluchten voor herverkiezing volgende cyclus, maar heeft nog geen officiële aankondiging gedaan.

Procureur-generaal Merrick Garland heeft Hur aangesteld als speciale raadsman om de aanwezigheid van documenten met geheime markeringen in het bezit van president Joe Biden te onderzoeken.

Procureur-generaal Merrick Garland heeft Hur aangesteld als speciale raadsman om de aanwezigheid van documenten met geheime markeringen in het bezit van president Joe Biden te onderzoeken.
(Geassocieerde pers)

“In dit stadium denk ik niet dat dit schandaal alleen president Biden ervan zal weerhouden een tweede ambtstermijn na te streven, maar het verzwakt een van zijn primaire aanvalslijnen tegen oud-president Trump als hij de GOP-genomineerde is,” vertelde Giancarlo Sopo, een Republikeinse strateeg, aan Fox News Digital. “Het grootste risico voor Democraten is dat het hun kiezers zou kunnen demoraliseren, vooral als het DOJ-onderzoek escaleert.”

“President Biden heeft de GOP een krachtig politiek geschenk gegeven”, zei de Republikeinse strateeg Colin Reed. “Vraag voormalig president Hillary Clinton maar hoe vragen over het verkeerd omgaan met geheime informatie de vooruitzichten van een campagne kunnen beïnvloeden. Het is een niet-ideologische kwestie die kiezers over het hele spectrum aanspreekt. 2024 kansen, maar ook de rest van zijn eerste termijn.”

Hank Sheinkopf, een democratische campagnestrateeg, vertelde Fox News Digital dat de inhoud van de documenten zal bepalen of een herverkiezing van Biden haalbaar is – maar hij verwacht volledig dat de Republikeinen het onderzoek naar geheime documenten van Biden als munitie gebruiken.

“Het hangt af van de hoeveelheid en de inhoud van de documenten. Maar wat het wel doet, is dat het het lachgeluid bij Mar-a-Lago versterkt, omdat het voor veel mensen gewoon de woede over Trump en zijn documenten vermindert en maakt het makkelijker voor Biden om bekritiseerd te worden.”

President Biden heeft nog niet aangekondigd of hij zich herverkiesbaar stelt.

President Biden heeft nog niet aangekondigd of hij zich herkiesbaar zal stellen.
(Getty-afbeeldingen)

“Omdat ze waarschijnlijk hun hoofd eraf lachen om Mar-a-Lago en dit alleen maar het volume van die lach vergroot”, zei Sheinkopf over het lopende onderzoek naar documenten die zijn gevonden in de Mar-a-Lago-residentie van de voormalige president Donald Trump. “En het geeft de Republikeinen het gevoel dat ze sterker zijn en dat Biden op de een of andere manier veel kwetsbaarder is en de Democraten veel kwetsbaarder omdat hij de Democratische Partij leidt.”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

“Als mensen over twee jaar naar de stembus gaan, zullen ze zich erop concentreren: heeft de president actie ondernomen tegen de kosten van hun voorgeschreven medicijnen? Heeft de president actie ondernomen tegen klimaatverandering? Heeft de president actie ondernomen tegen inflatie? “En het antwoord op die vraag is ja, dat deed hij”, zegt Joe Caiazzo, een oude democratische strateeg die aan talloze presidentiële campagnes heeft gewerkt, dat deze huidige controverse in 2024 niet meer in de hoofden van de kiezers zal zijn.

Dagen nadat er meer geheim materiaal was gevonden in het huis van Biden, stelde procureur-generaal Merrick Garland een speciale raadsman aan om de situatie te onderzoeken.

Paul Steinhauser van Fox News heeft bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleEchtgenoot van gesneuvelde agent zegt dat zijn vrouw is omgekomen bij een mislukte poging om dochter te redden bij brand in huis
Next articleVrachtschip uit Oekraïne gestrand in de Bosporus van Istanbul | Oorlogsnieuws Rusland-Oekraïne

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.