Home World Geloof de hype niet; tanks zijn nog steeds van vitaal belang...

Geloof de hype niet; tanks zijn nog steeds van vitaal belang voor Oekraïne | Oorlogsnieuws Rusland-Oekraïne

8
0

Tanks staan ​​al lang bovenaan de lijst van Oekraïne eisen aan westerse regeringen.

Polen heeft een dozijn Leopard 2-tanks van Duitse makelij toegezegd en het Verenigd Koninkrijk heeft 14 van zijn eigen Challenger 2-gevechtstanks aangeboden.

Veel andere landen overwegen de aanhoudende verzoeken van Oekraïne om zware bepantsering.

In het tijdperk van precisievuur op lange afstand, drones, raketten en krachtige antitankwapens, beschouwen veel waarnemers de tank als achterhaald.

Sommige landen zijn zelfs begonnen ze volledig uit te faseren, omdat ze beweren dat de dagen van massale gepantserde aanvallen voorbij zijn.

Dus waarom zijn ze nodig?

Het voorspellen van de ondergang van de tank is voorbarig.

Het is waar dat tanks de laatste tijd kwetsbaar zijn geworden voor zeer nauwkeurig vuur en zeer draagbare westerse antitankwapens zoals de Javelin. De Russische T-72- en T-80-tanks zijn er in de meeste veldslagen in Oekraïne slechter vanaf gekomen.

Tanks zijn kwetsbaar en zijn dat altijd geweest, sinds ze werden uitgevonden in de laatste jaren van de Eerste Wereldoorlog, meer dan een eeuw geleden.

Tanks zijn echter voortdurend geëvolueerd, samen met de wapens die zijn ontworpen om ze te vernietigen, en Oekraïne heeft er honderden nodig als het zijn tegenoffensief wil lanceren om eerst het zuiden en vervolgens de rest van het land te heroveren.

Zijn eigen Russische tanks zijn versleten en aan vervanging toe na maandenlange gevechten op industrieel niveau.

NAVO-landen zijn ideale kandidaten om een ​​deel van hun voorraden te doneren, en voor Oekraïne kunnen de tanks niet snel genoeg arriveren.

Westerse tanks zijn ontworpen met het oog op het verslaan van Russische tanks. Met reactieve bepantsering, krachtige kanonnen en steeds effectievere tegenmaatregelen worden tanks vervaardigd om in de strijd te blijven en de bemanning veilig te houden.

De belangrijkste gevechtstanks van de nieuwste generatie zijn van vitaal belang voor Oekraïne als het gaten wil slaan in de Russische verdedigingslinies en het grondgebied wil heroveren dat de Russische troepen in de eerste weken van de invasie in bezit hebben genomen.

Zuid-Oekraïne is vlak en ideaal tankgebied. Het is ook waar Rusland rijen loopgraven en versterkte bunkers heeft gebouwd om een ​​Oekraïense opmars te stoppen.

In een Oekraïens offensief zouden tanks samen met troepen worden beschermd door infanteriegevechtsvoertuigen zoals de Amerikaanse Bradley, de Duitse Mardar en zelfs de BMP-2 van Russische makelij.

Gepantserde vuisten

Infanteriegevechtsvoertuigen zijn ontworpen om troepen tijdens een gevecht naar hotspots te vervoeren. Ze bieden bescherming en vuursteun aan de infanterieploeg binnenin.

Deze combinatie is krachtig voor een leger, vooral in combinatie met vuur op lange afstand en massale luchtsteun, met name van gevechtsdrones.

Correct gebruikt, zijn tanks de gepantserde vuisten die door verdedigingslinies kunnen slaan.

Het zijn krachtige, dodelijke wapens, maar ze zijn niet onkwetsbaar en hebben bescherming nodig. Naarmate de wapens veranderen, verandert ook het type bescherming dat tanks nodig hebben, maar tactiek wint het vaak van technologie, en kaders van hoge Oekraïense officieren worden door de Verenigde Staten getraind in gecombineerde gewapende offensieve operaties, wat inhoudt dat alle wapens waarover Oekraïne beschikt in de meest effectieve manieren zodat ze elkaar complimenteren en de overwinning verzekeren.

Er zijn problemen met de introductie van buitenlandse wapensystemen in Oekraïne die allemaal hun eigen reserveonderdelen, training en reparatiepersoneel nodig hebben. Het zal een grote uitdaging zijn om ze bevoorraad en strijdwaardig te houden.

INTERACTIVE_UKRAINE_CHALLENGER_2_TANKS_JAN15_bewerkt

Voor een succesvol offensief in het zuiden zou Oekraïne wapens, tanks, brandstof en munitie dicht bij de rivier de Dnipro moeten opslaan zonder ontdekt te worden.

De troepen van Kiev zouden dan onder vuur op meerdere punten de rivier moeten oversteken. Vooruitgeschoven eenheden zouden bruggenhoofden aan de andere kant van de rivier moeten vasthouden. Oekraïense eenheden zouden dan de uitgebreide verdedigingsposities moeten aanvallen die de Russen hebben voorbereid. Beide partijen zouden versterkingen moeten aanvoeren en bevoorraad moeten houden.

Bij dit alles zou strategische misleiding een rol spelen en Rusland in het ongewisse laten over waar Oekraïne zou aanvallen. Nauwkeurig vuur op lange afstand zou Oekraïne helpen de Russische toeleveringsketens te verstoren en de komst van versterkingen te belemmeren. Bij dit alles zouden tanks, mits slim en resoluut gebruikt, door de Russische linies kunnen scheuren, de gemailde vuist die Oekraïne zo hard nodig heeft.

Nu de drempel voor westerse wapenleveringen is verlaagd, kunnen meer landen tanks uit hun eigen voorraad doneren en kan Oekraïne de middelen krijgen die nodig zijn en waar het al lang om vraagt ​​om deze oorlog te winnen. Deze krachtige wapens zouden een essentiële en tijdige toevoeging zijn.

Om Mark Twain te parafraseren: berichten over de ondergang van de tank zijn sterk overdreven.

Previous articleFlyers ‘Ivan Provorov bestempeld als ‘homofoob’ terwijl hij wordt geconfronteerd met terugslag voor het boycotten van de Pride-festiviteiten van het team
Next articleGolfinfluencer Paige Spiranac geeft mannen ‘advies’ op sociale media

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.