Home Politics George Santos gaat twee weken na het begin van het nieuwe congres...

George Santos gaat twee weken na het begin van het nieuwe congres nergens heen

12
0

Omstreden congreslid George Santos, RN.Y., weigert oproepen van kiezers en collega-vertegenwoordigers om af te treden. Maar met een mogelijk proces van de House Ethics Committee dat maanden kan duren, gaat Santos voorlopig nergens heen.

Santos heeft te maken gehad met steeds meer oproepen voor zijn ontslag sinds zijn cv vals bleek te zijn na het winnen van de tussentijdse verkiezingen, onder meer van de Nassau GOP, die opereert in het congresdistrict van Santos. Het was de eerste grote Republikeinse groep die om zijn aftreden vroeg.

Toch is Santos onvermurwbaar gebleven zal niet aftreden.

Op dinsdag dienden de democratische vertegenwoordigers van New York, Ritchie Torres, wiens district het grootste deel van de zuidelijke Bronx omvat, en Dan Goldman, wiens district een deel van Manhattan en Brooklyn omvat, een formele klacht in bij de House Ethics Committee tegen Santos wegens vermeende schending van de Ethics in Rijkswet.

De omstreden vertegenwoordiger George Santos, RN.Y., heeft gezegd dat hij niet zal aftreden.

De omstreden vertegenwoordiger George Santos, RN.Y., heeft gezegd dat hij niet zal aftreden.
(AP Foto/Alex Brandon)

HOE LOS JE EEN PROBLEEM ZOALS GEORGE SANTOS OP? GOP GEZICHT CATCH-22 MET GESTRIJD EERSTEjaars CONGRESMAN

“George Santos is naar eigen zeggen een regelrechte oplichter”, twitterde Goldman dinsdag. “Het Huis heeft de plicht om zichzelf te bewaken en de integriteit van de instelling te handhaven.”

Maar als de ethische commissie besluit een onderzoek in te stellen en een boete aan te bevelen, duurt dat proces maanden.

Huis Spreker Kevin McCarthyR-Calif., Doet niets aan Santos en zei dat hij Santos zelfs zal toewijzen aan huiscommissies.

“Ik probeer me aan de grondwet te houden, en de kiezers hebben hem gekozen om te dienen”, zei McCarthy donderdag. “Hij zal hier het vertrouwen moeten opbouwen en hij zal de kans krijgen om dat te proberen.”

Afgevaardigde George Santos, RN.Y., buiten een vergadering van de House Republican Conference in het Capitool op dinsdag 10 januari 2023.

Afgevaardigde George Santos, RN.Y., buiten een vergadering van de House Republican Conference in het Capitool op dinsdag 10 januari 2023.
(Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc via Getty Images)

GEORGE SANTOS VERKLAART CRYPTISCH ANTWOORD OP ONTSLAGVRAAG

Er zijn drie vormen van discipline in het Huis: berisping, censuur en uitzetting.

Voormalig vertegenwoordiger Charlie Rangel, DN.Y., was eind 2010 het laatste lid dat door het Huis werd gecensureerd.

Twee House Democrats hebben Santos deze week doorverwezen naar de House Ethics Committee.

Twee House Democrats hebben Santos deze week doorverwezen naar de House Ethics Committee.
(Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc via Getty Images)

WAT DE HOUSE GOP KAN DOEN OM GEORGE SANTOS TE REPEREN – ALS ZE DAT WILLEN

De House is alleen verdreven vijf leden in de geschiedenis. De laatste was wijlen Rep. Jim Traficant, D-Ohio, in 2002.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Onder de Grondwetvoor uitzetting is een tweederde van de stemmen van het Huis vereist, en de Republikeinen in de meerderheid kunnen een resolutie indienen of vernietigen om Santos te straffen of uit te zetten.

Previous articleNFL Wild-Card Round Preview: meerdere QB’s staan ​​voor de eerste playoff-test, Tom Brady op zoek naar de achtste Super Bowl-ring
Next articleDr. Leana Wen slaakte nadat ze toegaf dat er ‘overcounting’ van COVID-sterfgevallen was: ‘TWEE EN EEN HALF JAAR TE LATE’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.