Home Latest Headlines George Santos verwierp oproepen om ontslag te nemen van campagnemedewerkers nadat een...

George Santos verwierp oproepen om ontslag te nemen van campagnemedewerkers nadat een antecedentenonderzoek leugens aan het licht had gebracht: rapport

39
0

GOP Rep. George SantosNew York, had oproepen om ontslag te nemen van zijn campagnestaf afgewezen nadat uit een routinematig antecedentenonderzoek bleek dat hij delen van zijn achtergrond had verzonnen.

Het personeel van Santos had eind 2021 een onderzoeksbureau van de oppositie ingehuurd om een ​​”kwetsbaarheidsonderzoek” naar hem uit te voeren, dat volgens The New York Times geen bewijs vond van de vermeende diploma’s van de toenmalige kandidaat aan Baruch College en New York University.

Het bedrijf vond ook gegevens over zijn uitzettingen, een geschorst rijbewijs in Florida, zijn betrokkenheid bij een bedrijf dat werd beschuldigd van een Ponzi-plan en dat Santos met een vrouw was getrouwd ondanks dat hij beweerde homo te zijn.

De bevindingen brachten enkele personeelsleden van Santos ertoe om te eisen dat hij stopte met zijn congresrace, waarbij ze waarschuwden dat hij anders vernederd zou kunnen worden.

GEORGE SANTOS: DEZE 4 HUISREPUBLIKEINEN eisen het ontslag van de omstreden congreslid, aangezien MCCARTHY hem toestaat te dienen

GOP-vertegenwoordiger George Santos, NY, had oproepen om ontslag te nemen van zijn campagnepersoneel afgewezen nadat uit een routinematig antecedentenonderzoek bleek dat hij delen van zijn achtergrond had verzonnen.

GOP-vertegenwoordiger George Santos, NY, had oproepen om ontslag te nemen van zijn campagnepersoneel afgewezen nadat uit een routinematig antecedentenonderzoek bleek dat hij delen van zijn achtergrond had verzonnen.
(AP Foto/Alex Brandon)

Maar Santos verwierp de resultaten van de achtergrondcontrole en besloot in de race te blijven, wat resulteerde in het ontslag van het grootste deel van zijn campagneteam. Vervolgens nam hij in het voorjaar van vorig jaar nieuwe campagnemedewerkers aan.

Het Democratic Congressional Campaign Committee, dat zich inzet om Democraten in het Huis te kiezen, verzamelde 87 pagina’s met oppositieonderzoek naar Santos voorafgaand aan zijn race tegen Democraat Robert Zimmerman, die enkele van de bevindingen ontdekte die het onderzoeksbureau vond.

De DCCC vond bewijs van zijn uitzettingen, een met hem verbonden liefdadigheidsinstelling voor huisdieren die niet was geregistreerd bij de IRS, zijn connecties met het vermeende Ponzi-plan en discrepanties in zijn financiële openbaarmakingsformulieren.

Maar ondanks dat de campagne van Zimmerman toegang had tot het DCCC-rapport over Santos, besloot de democraat geen campagnegelden te besteden aan aanvullend onderzoek naar de achtergrond van Santos. In plaats daarvan raakte de campagne van Zimmerman Santos vanwege zijn opvattingen over abortus en de opstand in het Capitool van 6 januari 2021.

Santos verwierp de resultaten van de achtergrondcontrole en besloot in de race te blijven, wat resulteerde in het ontslag van het grootste deel van zijn campagneteam.

Santos verwierp de resultaten van de achtergrondcontrole en besloot in de race te blijven, wat resulteerde in het ontslag van het grootste deel van zijn campagneteam.
(AP Foto/Mary Altaffer)

Santos versloeg uiteindelijk Zimmerman bij de verkiezingen in november en een maand later publiceerde The New York Times een rapport waarin de leugens van Santos werden beschreven.

Tijdens een interview met de New York Post gaf hij vervolgens toe dat hij zijn werk- en opleidingsgeschiedenis had verzonnen. Hij erkende ook dat hij loog over het bezit van 13 eigendommen en dat hij met een vrouw was getrouwd voorafgaand aan zijn eerste congrescampagne in 2020, hoewel hij zegt dat hij nu een gelukkig getrouwde homoseksuele man is.

Sommige Republikeinse en Democratische leden van het Congres hebben Santos opgeroepen af ​​te treden vanwege zijn verzinsels. New York staat Republikeinen hebben er ook bij de eerstejaars wetgever op aangedrongen af ​​te treden.

GEORGE SANTOS WEIGERT AF TE TREDEN NADAT NASSAU COUNTY GOP DE IN ONGENAREN CONGRESMAN OPLEIDT OM AF TE TREDEN

Sommige Republikeinse en Democratische leden van het Congres hebben Santos opgeroepen af ​​te treden vanwege zijn verzinsels.

Sommige Republikeinse en Democratische leden van het Congres hebben Santos opgeroepen af ​​te treden vanwege zijn verzinsels.
(OLIVIER DOULIERY/AFP)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Hij zal naar verwachting worden onderzocht door de House Ethics Committee en wordt momenteel onderzocht op lokaal, staats- en federaal niveau in verband met de financiering van zijn House-campagne.

En de Braziliaanse autoriteiten heropenen een onderzoek naar Santos wegens beschuldigingen van chequefraude in verband met een incident uit 2008 dat verband hield met een gestolen chequeboekje.

Santos zei dat hij deze week zou aftreden als de 142.000 mensen die op hem stemden hem daarom zouden vragen.

Previous articleBritse scholen verbieden fysiek contact, voorkomen dat studenten elkaars hand vasthouden, knuffelen
Next articleTwee Palestijnen doodgeschoten door Israëlische troepen in de bezette Westelijke Jordaanoever | Israël-Palestina conflict Nieuws

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.