Home Health Gezondheidsfunctionarissen in Massachusetts ontdekken gonorroe-stam met ‘verminderde respons’ op antibiotica

Gezondheidsfunctionarissen in Massachusetts ontdekken gonorroe-stam met ‘verminderde respons’ op antibiotica

8
0

Gezondheidsambtenaren binnen Massachusetts zeggen dat ze bij twee personen een gonorroestam hebben ontdekt die een verminderde respons op meerdere antibiotica heeft laten zien.

Het Massachusetts-departement van Volksgezondheid maakte dat donderdag bekend.

Ambtenaren zeiden dat dit de eerste keer is dat een stam van gonorroe die een resistentie of verminderde respons op antibiotica vertoont, is ontdekt in de Verenigde Staten.

Gonorroe is een seksueel overdraagbare infectie die bacterieel is en weinig tot geen symptomen kan hebben. Volgens het gezondheidsbureau kan het “bekkenontsteking, onvruchtbaarheid en andere gezondheidsproblemen tot gevolg hebben” als het niet wordt behandeld.

COVID OMICRON SUBVARIANT XBB: WAAROM HET AANTAL GEVALLEN WAARSCHIJNLIJK VEEL GROTER IS DAN GERAPPORTEERD

Dokter flacon met medicijnen.

Dokter flacon met medicijnen.
(iStock)

De specifieke gonorroe-stam die is gedetecteerd door het State Public Health Laboratory van het Massachusetts Department of Public Health is zowel in Azië-Pacific-landen als in het Verenigd Koninkrijk waargenomen.

Een gonorroestam met een vergelijkbare genetische marker in Nevada als de twee individuen in Massachusetts werd eerder ontdekt, maar “behield gevoeligheid voor ten minste één klasse antibiotica”.

ISRAËL HEEFT GEEN TEKENEN GEVONDEN VAN HET COVID-VACCIN VAN PFIZER DAT TOT SLAGEN LEIDT

Dokter gebruikt iPad

Dokter gebruikt iPad
(iStock)

De staatsgezondheidsdienst zegt dat “deze gevallen een belangrijke herinnering zijn aan het feit dat gonorroestammen in de VS steeds minder reageren op een beperkt arsenaal aan antibiotica.”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

“De ontdekking van deze vorm van gonorroe is een ernstig probleem voor de volksgezondheid dat DPH, de CDC en andere gezondheidsafdelingen waakzaam zijn geweest bij het detecteren in de VS,” zei Massachusetts Commissaris voor volksgezondheid Margret Cooke. “We dringen er bij alle seksueel actieve mensen op aan om regelmatig getest te worden op seksueel overdraagbare aandoeningen en om te overwegen het aantal van hun seksuele partners te verminderen en meer condooms te gebruiken tijdens het vrijen. Clinici wordt geadviseerd om de klinische waarschuwing te herzien en te helpen bij onze uitgebreide surveillance-inspanningen .”

Previous articleTee Higgins kijkt uit naar ‘gelukkige’ hereniging met Damar Hamlin, deelt ‘lacht en giechelt’
Next articleNew Yorkse politie-ID-verdachte in cold case-moord op oudere vrouw met hulp van ex-vriendin die Netflix bekijkt

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.