Home Latest Headlines Giants-grootheid Eli Manning geeft Daniel Jones advies voorafgaand aan de eerste playoff-wedstrijd...

Giants-grootheid Eli Manning geeft Daniel Jones advies voorafgaand aan de eerste playoff-wedstrijd in zijn carrière

12
0

New Yorkse reuzen quarterback Daniel Jones is in zijn voorgaande vier seizoenen in East Rutherford nog nooit naar de play-offs geweest, maar nu hij op het punt staat aan die reis zondag in Minnesota te beginnen, leunt hij op zijn mentor voor wat advies over hoe om te gaan met het moment onder druk.

Eli Manning nam Jones onder zijn hoede in 2019 toen hij de nummer 6 van Duke was, en maakte uiteindelijk de overstap toen hij na 16 jaar bij de Giants zijn schoenen voorgoed ophing, waarbij hij onderweg twee Super Bowl-overwinningen behaalde.

Maar Manning blijft een groot deel van de organisatie en Jones weet dat hij maar één telefoontje verwijderd is als dat nodig is. Hij heeft Manning daar onlangs op aangesproken.

KLIK HIER VOOR MEER SPORTVERSLAG OP FOXNEWS.COM

Eli Manning, #10, en Daniel Jones, #8, van de New York Giants praten voorafgaand aan de wedstrijd in het MetLife Stadium op 29 december 2019 in East Rutherford, New Jersey.

Eli Manning, #10, en Daniel Jones, #8, van de New York Giants praten voorafgaand aan de wedstrijd in het MetLife Stadium op 29 december 2019 in East Rutherford, New Jersey.
(Sarah Stier/Getty Images)

“Het was om je proces hetzelfde te houden, je aanpak hetzelfde te houden”, vertelde Jones aan ESPN over het advies dat Manning hem gaf. “Grotendeels is het hetzelfde spel. Je intensiteit is een beetje hoger, maar er verandert niets aan je besluitvorming en hoe je het spel benadert. Het is hetzelfde spel. Vertrouw op wat je daar heeft gebracht.”

De laatste keer dat de Giants in een playoff-wedstrijd speelden, was in 2016. Misschien herinnert u zich een specifieke foto op een boot voorafgaand aan die uitbarsting in Groene baai. Sindsdien ging het bergafwaarts, omdat de Giants geen snelle herbouw konden bedenken.

Echter, onder GM Joe Schoen en hoofdcoach Brian Daboll hebben de Giants hun organisatie nieuw leven ingeblazen en een winnende cultuur gecreëerd die een 9-7-1 record en het nummer 6 zaad in de NFC-play-offs opleverde.

GIANTS-SPELERS HERINNEREN BEROEMD ‘BOOTFOTO’ VOOR LANGVERWACHTE TERUGKEER NAAR NFL-PLAY-OFFS

Veel lof gaat uit naar Jones, die in zijn vijfde jaar in de NFL het goed heeft gedaan onder het systeem van Daboll en aanvallende coördinator Mike Kafka.

Jones heeft zijn gewoonte om te wisselen afgeremd door de bal slechts acht keer in 16 starts dit seizoen op te geven. Hij behaalde carrièrehoogtes in QBR (60,7), passing yards (3.205), meeslepende yards (708) en haastige touchdowns (7), terwijl hij gooide voor 15 touchdowns tot vijf onderscheppingen.

Een gezonde Saquon Barkley en een agressieve, door Wink Martindale gerunde verdediging hebben de Giants uit de vergetelheid gehaald en tot het niveau van een team gebracht waar je op de speeldag niet lichtvaardig mee om kunt gaan.

New York Giants quarterback Daniel Jones (8) roept naar de scrimmagelijn tijdens een NFL-voetbalwedstrijd tegen de Indianapolis Colts, zondag 1 januari 2023, in East Rutherford, NJ

New York Giants quarterback Daniel Jones (8) roept naar de scrimmagelijn tijdens een NFL-voetbalwedstrijd tegen de Indianapolis Colts, zondag 1 januari 2023, in East Rutherford, NJ
(AP Foto/Adam Hunger)

De Vikingen begrijpen dat, aangezien ze op kerstavond een franchise-lange 61-yarder nodig hadden van kicker Greg Joseph om de Giants te verslaan met een spel van 24 per stuk.

Jones begrijpt ook wat het betekent om dit weekend in Minnesota te spelen – het is een ervaring waar hij al geruime tijd op heeft gewacht.

Het hele team heeft.

“Deze spellen zijn de meest betekenisvolle spellen die je kunt gaan spelen. En enorme kansen”, zei Jones. “Maar het gaat om het team. Het gaat om wat we als groep doen en hoe we collectief worden herinnerd, in plaats van hoe een individu wordt herinnerd. Denk dat we een groep jongens hebben met die mentaliteit.”

GIANTS’ BRIAN DABOLL EERT DAMAR HAMLIN MET AANGEPASTE HOED, BIEDT GEBEDEN: ‘HIJ IS EEN GEWELDIGE JONGE MAN’

De Giants zullen de wedstrijd ingaan met alle 53 spelers op hun roster gezond, inclusief top cornerback Adoree’ Jackson, die de laatste zeven wedstrijden heeft gemist met een verstuikte MCL die hij opliep toen hij een punter terugkreeg.

Daniel Jones, #8, en Eli Manning, #10, van de New York Giants zijn te zien tijdens de wedstrijd van het voorseizoen tegen de Cincinnati Bengals in het Paul Brown Stadium op 22 augustus 2019 in Cincinnati, Ohio.

Daniel Jones, #8, en Eli Manning, #10, van de New York Giants zijn te zien tijdens de wedstrijd van het voorseizoen tegen de Cincinnati Bengals in het Paul Brown Stadium op 22 augustus 2019 in Cincinnati, Ohio.
(Michael Hickey/Getty Images)

De Vikingen zijn de favorieten in deze na het veiligstellen van de nummer 3 in de conferentie na hun NFC North-overwinning. Kirk Cousins, Justin Jefferson en de rest van de Minnesota-aanval met een hoog octaangehalte hebben laten zien dat ze in staat zijn om aan het einde van wedstrijden in de koppeling te komen en een NFL-record van acht comebacks in het vierde kwartaal gelijk te maken voor overwinningen.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Dat duel begint zondag om 16.30 uur in het US Bank Stadium in Minneapolis.

Previous articleOlivia Dunne bezoekt Kentucky, maar deze keer is de massale opkomst van fans onder controle
Next articleFlorida zou toprekruut kunnen verliezen nadat enorme NIL-deal voor controverse zorgt

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.