Home Politics Gouverneur Pritzker uit Illinois ondertekent uitgebreide abortusbescherming in wet

Gouverneur Pritzker uit Illinois ondertekent uitgebreide abortusbescherming in wet

11
0

Regering JB Pritzker op vrijdag ondertekend in wet ingrijpende reproductieve gezondheidszorg wetgeving om out-of-state abortuszoekers te beschermen, Illinois toe te voegen aan de lijst van staten die juridische versterkingen rond de procedure hebben geplaatst na het besluit van het Amerikaanse Hooggerechtshof om Roe v. Wade ongedaan te maken.

Naast het beschermen van reproductieve en genderbevestigende gezondheidszorgpatiënten en -aanbieders tegen gerechtelijke stappen die over staatsgrenzen heen komen, zal de wet ook de licenties van Illinois beschermen van zorgverleners met een vergunning in meerdere staten die legale behandelingen aanbieden in Illinois, maar hen hun vergunning kunnen kosten in een staat waar het niet is. De maatregel voorkomt ook dat verzekeraars meer gaan vragen voor zorg buiten het netwerk wanneer aanbieders binnen het netwerk op morele gronden bezwaar maken tegen behandeling.

GEPLAND OUDERSCHAP IS ‘ABORTIEZORG OP DE WEG NEMEN’, ZAL MOBIELE KLINIEK OPENEN IN ILLINOIS

“Hier in Illinois weten we dat reproductieve zorg gezondheidszorg is,” zei Pritzker. “Een medische beslissing moet worden genomen tussen een patiënt en zijn zorgverlener.”

Sinds de Dobbs-beslissing van het Hooggerechtshof in juni de legalisatie van abortus overliet aan de staten, Gepland ouderschap van Illinois heeft mensen gezien die behandeling zochten uit 33 staten, vergeleken met 10 tot 15 vóór de uitspraak. Planned Parenthood-woordvoerder Mary Jane Maharry zei dat ongeveer 30% van de patiënten van buiten Illinois komt, vergeleken met ongeveer 6% vóór Dobbs.

De democratische gouverneur van Illinois, JB Pritzker, ondertekent een wetsvoorstel om abortuszoekers buiten de staat te beschermen tegen wettelijke straffen.

De democratische gouverneur van Illinois, JB Pritzker, ondertekent een wetsvoorstel om abortuszoekers buiten de staat te beschermen tegen wettelijke straffen.
(Pat Nabong/Chicago Sun-Times via AP)

Na het besluit van het hooggerechtshof drongen veel wetgevers en belangengroepen in Illinois er bij Pritzker op aan een speciale wetgevende zitting bijeen te roepen om de bescherming van Illinois te versterken. In plaats daarvan vormde House Speaker Emanuel “Chris” Welch werkgroepen over abortus en andere topprioriteiten, waaronder een die leidde tot een verbod op halfautomatische wapens die Pritzker dinsdag in wet ondertekende.

De zogenaamde Dobbs Decision-werkgroep werd geleid door Chicago Democratic Rep. Kelly Cassidy. Ze sprak voor een tiental wetgevers en advocaten op de persconferentie van Pritzker in Chicago en verkondigde dat de wet nog maar het begin was.

“We zullen moeten reageren op de nieuwe manieren waarop peststaten zullen komen om patiënten en zorgverleners aan te vallen”, zei Cassidy. “Onze missie is duidelijk: als je achter mensen aan wilt gaan die zorg zoeken of hun zorgverleners, als het je missie is om transkinderen en hun families te kwellen, zul je eerst door ons heen moeten komen.”

ZAAK TEGEN ABORTEUR DIE ‘OPZETTELIJK’ DE WET VAN TEXAS HEEFT ONTSLAG

Mary Kate Zander, hoofd van de anti-abortusorganisatie Recht op leven in Illinoiszei de gouverneur dat “de pro-abortus-erfenis in de praktijk vrouwen schaadt en ongeboren kinderen een kans op leven ontneemt. Dit kan vandaag de dag politiek opportuun zijn voor gouverneur Pritzker, maar het zal niet goed ouder worden.”

Maar de senaatssponsor van de maatregel, de democratische senator Celina Villanueva uit Chicago, zei dat dergelijke gevoelige beslissingen aan individuen moeten worden overgelaten.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

“Deze wetgeving consolideert Illinois als een eiland dat reproductieve en genderbevestigende rechten in het Midwesten beschermt”, zei Villaneuva. “Het plaatst onze staat in de voorhoede van een natie door mensen de vrijheid te geven om hun levensbeslissingen te nemen.”

Previous articleDe rechter in Arkansas schrapt de licentie van Cherokee Nation voor een nieuw casino
Next article5-voudig All-Star keert terug naar team waarmee hij MVP won: ‘Waar het allemaal begon’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.