Home World Grimmige taak om de doden te identificeren begint na vliegtuigcrash in Nepal...

Grimmige taak om de doden te identificeren begint na vliegtuigcrash in Nepal | Luchtvaart Nieuws

20
0

Regering vormt panel om de vlucht van Yeti Airlines te onderzoeken die neerstortte met 72 aan boord op weg van Kathmandu naar Pokhara, waarbij minstens 68 doden vielen.

Kathmandu, Nepal – Reddingsteams hebben 68 lichamen geborgen na een Yeti Airlines passagiersvliegtuig neergestort met 72 mensen aan boord in de buurt van Pokhara, Nepal, toen de zoekpogingen voor die dag stopten.

De autoriteiten zeiden dat het grimmige proces om de doden te identificeren uren na het vliegtuig aan de gang was ging naar beneden in de Seti River Gorge terwijl het op zondag van Kathmandu naar zijn bestemming Pokhara reisde.

“Het proces om de lichamen te identificeren is begonnen”, zegt Tek Prasad Rai, een woordvoerder van de Nepalese politie, tegen Al Jazeera. “De reddingsoperatie is aan de gang en we hebben samen met ons team de lichamen verzameld”.

Zondag laat waren er geen overlevenden gevonden, en ambtenaren zeiden dat de zoektocht naar de vier vermiste mensen maandag zou worden hervat.

Vliegtuigongeluk in Nepal
Reddingswerkers verzamelen zich op de plaats van een vliegtuigcrash in Pokhara, Nepal [Bishan Chetri/Anadolu Agency]

Volgens details die zijn vrijgegeven door de Civil Aviation Authority of Nepal (CAAN), waren 53 van de passagiers, evenals de vier bemanningsleden aan boord, Nepalees. Onder de buitenlanders aan boord bevonden zich vijf Indiërs, vier Russen, twee Koreanen, een Ier, een Australiër, een Argentijn en een Franse reiziger.

De lichamen zijn naar het Gandaki-ziekenhuis gebracht voor postmortale identificatie. Yeti Airlines heeft gezegd dat het de lichamen na het identificatieproces zal overdragen aan families.

“Alle lichamen zijn nu in Pokhara. Na identificatie zullen we de lichamen vervoeren naar geschikte locaties voor de families en overhandigen,” vertelde Pemba Sherpa, marketingmanager bij Yeti Airlines, aan Al Jazeera.

Nepal
Een vliegtuig van Yeti Airlines met aan boord 72 mensen is neergestort in de buurt van Pokhara, Nepal [Bishan Chetri/Anadolu Agency]

“We hebben de informatie ook doorgegeven aan ambassades in het geval van buitenlandse slachtoffers”, voegde hij eraan toe.

Wat de oorzaak van de crash was, was niet meteen duidelijk. De regering stelde een commissie in om het incident te onderzoeken en riep maandag uit tot een feestdag om te rouwen om het verlies.

De premier van Nepal, Pushpa Kamal Dahal, tweette: “Ik ben diep bedroefd door het trieste en tragische ongeval van Yeti Airlines ANC ATR 72 die met passagiers van Kathmandu naar Pokhara vloog.”

Vliegtuigongeluk in Nepal
Familieleden verzamelen zich op het vliegveld in Kathmandu nadat een passagiersvliegtuig met 72 mensen aan boord neerstortte in de buurt van Pokhara in Nepal [Bikram Rai/The Associated Press]

“Ik doe een oprecht beroep op het beveiligingspersoneel, alle instanties van de Nepalese regering en het grote publiek om een ​​effectieve reddingsactie te beginnen”, voegde hij eraan toe.

Ambtenaren vertelden Al Jazeera dat de reddingsoperatie wat moeilijkheden kende vanwege de aanwezigheid van een grote menigte op de crashlocatie. De reddingsteams hebben er bij de aanwezigen op aangedrongen het terrein te verlaten.

De luchtvaartsector van Nepal heeft geplaagd door ongelukken door de jaren heen. In mei 2022 stortte een vliegtuig van Tara Air minder dan 20 minuten na het opstijgen uit Pokhara neer, waarbij 22 mensen aan boord om het leven kwamen.

In maart 2018 maakte een vlucht uit Dhaka, Bangladesh een noodlanding op de luchthaven van Kathmandu, het doden van 51 mensen.

Previous articleMiss USA R’Bonney Gabriel wint Miss Universe Competitie
Next articleZuid-Koreaanse president reist naar de VAE, streeft naar wapenverkoop

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.