Home Latest Headlines Guinness World Records noemt 23-jarige Chihuahua-mix uit Ohio de oudste nog levende...

Guinness World Records noemt 23-jarige Chihuahua-mix uit Ohio de oudste nog levende hond ter wereld

11
0

Volgens het Guinness World Records is ‘s werelds oudste nog levende hond een 23-jarige Chihuahua-mix in Ohio.

Spike, die op 7 december 2022 23 jaar en 43 dagen oud was, is ongeveer 9 centimeter lang en weegt 12,9 pond.

Zijn eigenaresse, Rita Kimball, vond hem op de parkeerplaats van een Camden, Ohio, kruidenierswinkel ruim 13 jaar geleden. Men dacht toen dat hij 10 jaar oud was.

“Hij was geschoren op zijn rug, had bloedvlekken rond zijn nek van een ketting of touw en zag er behoorlijk ruig uit”, vertelde Kimball aan GWR. ‘De bediende in de kruidenierswinkel vertelde ons dat hij daar al drie dagen was en dat ze hem etensresten gaven.’

OUDSTE LEVENDE KAT TER WERELD IS BIJNA 27 EN WOONT IN ENGELAND: ‘BIJZONDERE KAT’

Spike, een 23-jarige Chihuahua-mix uit Ohio, is door Guinness World Records uitgeroepen tot 's werelds oudste levende hond.

Spike, een 23-jarige Chihuahua-mix uit Ohio, is door Guinness World Records uitgeroepen tot ‘s werelds oudste levende hond.
(Guinness World Records)

Toen haar familie de winkel verliet en de parkeerplaats opging, zei Kimball dat Spike hen volgde. Omdat ze niet wist van wie hij was, besloot ze hem een ​​thuis te geven op haar kleine boerderij.

De naam van de Chihuahua is geïnspireerd op een tekenfilmhond die bekend staat om zijn grote formaat en agressieve karakter. Kimball zei dat hoewel haar Spike klein en vriendelijk is, hij wel de houding van een grote hond heeft.

Ze zei dat de enige keer dat hij zich op stereotiepe Chihuahua-manier gedraagt, is wanneer hij wordt geaaid door een vreemde.

“Hij is vriendelijk, maar omdat hij bijna blind en slechthorend is, wordt hij soms prikkelbaar en wil hij gewoon met rust gelaten worden”, zei ze.

GUINNESS WORLD RECORDS IDENTIFICEERT DE GROOTSTE ONGESNEDEN SMARAGD MET EEN GEWICHT VAN 3 POND EN LIJKT OP EEN RHINO HOORN

Spike, een Chihuahua-mix uit Ohio, is met 23 jaar de oudste levende hond ter wereld.

Spike, een Chihuahua-mix uit Ohio, is met 23 jaar de oudste levende hond ter wereld.
(Guinness World Records)

Kimball schrijft het lange leven van haar pup toe aan het hebben van een “vaste routine”, een gezond dieet, ruimte om rond te dwalen, dagelijkse lichaamsbeweging en onbeperkte liefde en aandacht.

Ze zei dat Spike zijn dag begint tussen 07.00 uur en 07.30 uur – soms wil hij graag meteen ontbijten, en soms niet. Hij brengt wat tijd door met het bezoeken van de koeien, paarden en stalkatten in de schuur van de familie voordat hij terugkeert naar het huis voor een dutje op de veranda ter voorbereiding op de dag.

Tijdens de zomerse weekenden neemt Rita hem mee op wandelingen door hun landelijke woonplaats.

“Er is altijd wel iets te doen op een boerderij; we kappen hout, maken hekken schoon, balen hooi en oogsten,” zei ze, eraan toevoegend dat Spike een lange werkweek op zaterdagavond afsluit met een bad.

Kimball zei dat Spike af en toe geniet van braunschweiger met kaas voor het avondeten en zich soms overgeeft aan zijn favoriete friet, Doritos.

Enkele van zijn favoriete hobby’s zijn dutten en spelen met de huiskat. Hij vindt het ook leuk om zijn speelgoedvos door het huis te verstoppen.

Spike, 's werelds oudste levende hond op 23-jarige leeftijd, doet een dutje.

Spike, ‘s werelds oudste levende hond op 23-jarige leeftijd, doet een dutje.
(Guinness World Records)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Kimball nam contact op Guinness World Records na het zien van de voormalige oudste nog levende hond, Pebbles, in een aflevering van “Jimmy Fallon” en besefte dat haar pup ouder was. Pebbles stierf in oktober 2022 op 22-jarige leeftijd.

“De meeste van onze familie wisten dat Spike oud was, maar wisten niet dat hij kans maakte om de oudste ter wereld te worden”, zei Kimball. “Nu hij recordhouder is, zien ze hem als een beroemdheid.”

Previous articleRep. Greg Steube’s 25-foot fall seen by delivery driver who called for help: 911 audio
Next articleDeath toll in Tibet tunnel avalanche rises to 20, eight missing | Environment News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.