Home Latest Headlines Hebzuchtige farmabedrijven bedriegen Amerikanen terwijl Pfizer en Moderna in de winst zwemmen

Hebzuchtige farmabedrijven bedriegen Amerikanen terwijl Pfizer en Moderna in de winst zwemmen

9
0

NIEUWEU kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Er wordt veel gediscussieerd over hoe “verdeeld” onze natie is en dat is op veel punten absoluut waar. Maar over een van de belangrijkste zaken waarmee ons land wordt geconfronteerd, kon het Amerikaanse volk – Democraten, Republikeinen, Onafhankelijken, Progressieven, Conservatieven – niet meer eensgezind zijn. En dat is de noodzaak om het ongekende aan te gaan collectieve hebzucht van de farmaceutische industrie en om de waanzinnig hoge prijs van geneesmiddelen op recept aanzienlijk te verlagen.

Tegenwoordig maken miljoenen Amerikanen de onaanvaardbare keuze tussen het voeden van hun gezin of medicijnen kopen die ze nodig hebben. Senioren van Vermont tot Alaska worden gedwongen pillen doormidden te splitsen en velen zijn gestorven omdat ze niet genoeg geld hadden om hun recepten te vullen.

Overal in dit land vraagt ​​het Amerikaanse volk zich af waarom ze verreweg de hoogste prijzen ter wereld betalen voor geneesmiddelen op recept?

OMICRON SUBVARIANT XBB.1.5 MOGELIJK MEER WAARSCHIJNLIJK OM DEGENEN DIE GEVACCINEERD ZIJN TE INFECTEREN, ZEGGEN AMBTENAREN

Hoe komt het dat bijna een op de vier volwassenen in Amerika hun voorgeschreven medicatie niet kan betalen?

De winsten van de farmaceutische industrie lopen in de miljarden, maar veel Amerikanen kunnen hun eigen medicijnen niet eens betalen.

De winsten van de farmaceutische industrie lopen in de miljarden, maar veel Amerikanen kunnen hun eigen medicijnen niet eens betalen.
(iStock)

Waarom kost bijna de helft van alle nieuwe medicijnen in de Verenigde Staten meer dan 150.000 dollar per jaar?

Enkele jaren geleden nam ik een bus vol mensen met diabetes uit Detroit, Michigan, naar een drogisterij in Windsor, Ontario. Daar konden ze dezelfde insulineproducten kopen die ze in de Verenigde Staten kochten voor een tiende van de prijs.

Hoe komt het dat in Canada en andere grote landen dezelfde medicijnen die door dezelfde bedrijven worden vervaardigd en in dezelfde flessen worden verkocht, beschikbaar zijn voor een fractie van de prijs die we in de Verenigde Staten betalen?

De antwoorden kunnen in drie woorden worden samengevat: Follow the money.

De afgelopen 25 jaar heeft de farmaceutische industrie 8,5 miljard dollar uitgegeven aan lobbyen en meer dan 745 miljoen dollar aan campagnebijdragen om politici te kopen. Ongelooflijk genoeg huurden de farmaceutische bedrijven vorig jaar meer dan 1.700 lobbyisten in, waaronder de voormalige congresleiders van beide grote politieke partijen – meer dan 3 lobbyisten van de farmaceutische industrie voor elk congreslid.

De situatie is zo absurd geworden dat Pfizer een miljoen dollar schonk aan de Republikeinse Partij in Kentucky om haar hoofdkantoor, vernoemd naar senator Mitch McConnell, uit te breiden, nadat Pfizer zijn winst in 2021 met 140% had verhoogd tot $22 miljard.

Ondertussen, terwijl Amerikanen sterven omdat ze de medicijnen die ze nodig hebben niet kunnen betalen, maakten vijf van de grootste farmaceutische bedrijven in de VS vorig jaar bijna $ 80 miljard winst (een stijging van 104% ten opzichte van het voorgaande jaar), terwijl de CEO’s van slechts 13 farmaceutische bedrijven winst maakten meer dan $ 1 miljard aan totale compensatie in 2021.

In het afgelopen decennium hebben 14 grote farmaceutische bedrijven 747 miljard dollar uitgegeven, niet om levensreddende medicijnen betaalbaarder te maken, maar om hun rijke aandeelhouders rijker te maken door hun eigen aandelen terug te kopen en enorme dividenden uit te keren – een bedrag dat 87 miljard dollar meer is dan wat ze besteedden aan onderzoek en ontwikkeling.

Voorbeelden van zakelijke hebzucht binnen de farmaceutische industrie zijn eindeloos. Laten we beginnen met Moderna. Dit is een bedrijf dat 1,7 miljard dollar van de Amerikaanse belastingbetaler heeft ontvangen om het COVID-19-vaccin te onderzoeken en te ontwikkelen, en miljarden meer om het onder het Amerikaanse volk te verdelen. Als gevolg hiervan maakte Moderna de afgelopen twee jaar $ 19 miljard winst en werd de CEO (Stephane Bancel) een miljardair die nu meer dan $ 6 miljard waard is. Wat doet Moderna om de Amerikaanse belastingbetaler te bedanken voor hun genereuze steun? Het is van plan de prijs van het COVID-19-vaccin met 400% te verhogen tot $ 130 wanneer het op de commerciële markt komt. Ondertussen kost het slechts $ 2,85 om het product te vervaardigen. En trouwens, Moderna heeft al een gouden parachute van $ 926 miljoen goedgekeurd voor meneer Bancel zodra hij het bedrijf verlaat.

Moderna is verre van alleen. Een aantal jaren geleden werd de voormalige CEO van Gilead miljardair door $ 1.000 te vragen voor Sovaldi, een hepatitis C-medicijn dat werd ontdekt door wetenschappers van de Veterans Administration, slechts $ 1 kostte om te produceren en in India voor $ 4 kon worden gekocht.

KLIK HIER OM DE OPINIE NIEUWSBRIEF TE ONTVANGEN

De Japanse medicijnfabrikant Astellas, die in 2021 een miljard dollar winst maakte, verhoogde onlangs de prijs van het prostaatkankermedicijn Xtandi in de Verenigde Staten met meer dan 75% tot bijna $190.000. Dit is een medicijn dat is uitgevonden door federaal gefinancierde wetenschappers aan de UCLA en dat in Canada kan worden gekocht voor een zesde van de prijs in de VS.

Vorig jaar moesten meer dan 1 miljoen Amerikanen met diabetes insuline rantsoeneren omdat ze het zich niet konden veroorloven om het volgens voorschrift in te nemen. Waarom? Voor een groot deel omdat Eli Lilly, die in 2021 $ 5,6 miljard winst maakte, de prijs van Humalog sinds 1996 met 1.200% verhoogde tot $ 275, terwijl de CEO bijna $ 50 miljoen aan compensatie verdiende, waardoor hij een van de best betaalde farmaceutische CEO’s in Amerika was. Humalog kost naar schatting $ 8 om te produceren en kan voor ongeveer een tiende van de prijs in Canada worden gekocht.

Ondertussen, terwijl Amerikanen sterven omdat ze de medicijnen die ze nodig hebben niet kunnen betalen, maakten vijf van de grootste farmaceutische bedrijven in de VS vorig jaar bijna $ 80 miljard winst (een stijging van 104% ten opzichte van het voorgaande jaar), terwijl de CEO’s van slechts 13 farmaceutische bedrijven winst maakten meer dan $ 1 miljard aan totale compensatie in 2021.

Het hoeft niet zo te zijn. De realiteit is dat als het Congres de moed zou hebben om de hebzucht van de farmaceutische industrie aan te pakken, we de prijs van geneesmiddelen op recept in Amerika met minstens 50% zouden kunnen verlagen. Op welke manier? Door te voorkomen dat de farmaceutische industrie in de VS meer vraagt ​​voor geneesmiddelen op recept dan in Canada, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Japan – een concept dat niet alleen wordt ondersteund door progressieven, maar ook door voormalig president Donald Trump. Ik zal binnenkort opnieuw wetgeving in de Senaat introduceren om precies dat te doen.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Er is geen rationele reden waarom de hiv-behandeling Biktarvy $ 45.540 per jaar kost in de VS, maar slechts $ 7.500 per jaar in Frankrijk. Of waarom een ​​wekelijkse dosis van het auto-immuungeneesmiddel Enbrel $ 1.762 kost in de VS, maar slechts $ 300 in Canada. Of waarom een ​​injectieflacon insuline $ 98,70 kost in de VS, maar slechts $ 11 in Duitsland.

Een levensreddend medicijn is niet effectief als een persoon die dat medicijn nodig heeft het niet kan betalen. Hoeveel nog Amerikanen moeten eindelijk sterven voor het Congres heeft het lef om te voorkomen dat de farmaceutische industrie wegkomt met moord?

KLIK HIER OM MEER TE LEZEN VAN SEN. BERNIE SANDERS

Previous articleRussia-Ukraine war: List of key events, day 334 | Russia-Ukraine war News
Next articleFrankie Muniz vertelt hoe hij zijn carrière in de vijfde versnelling heeft gezet, waarom hij Victory Lane najaagt

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.