Home Latest Headlines Het christendom in Amerika neemt af, maar dit is waarom dat deze...

Het christendom in Amerika neemt af, maar dit is waarom dat deze podcastende priester hoop geeft

5
0

De afname van het aantal Amerikanen dat zich als christen identificeert, zou “goed nieuws” kunnen blijken te zijn, vertelde een podcasting-priester aan Fox News.

“Er is iets dat potentieel hoopvol is”, zei pater Mike Schmitz tegen Fox News. “Omdat we misschien voor het eerst in generaties weten waar mensen aan toe zijn.”

In 1990 identificeerde 90% van de volwassenen in de VS die christelijk waren opgevoed, zich nog steeds op die manier als ze in de dertig waren, vergeleken met slechts 65% in 2020, een peiling van het Pew Research Center in september gevonden. Evenzo 31% van de mensen boven de 30 die zijn opgevoed Christelijk geïdentificeerd als religieus niet-gelieerd in 2020, vergeleken met slechts 8% in 1990.

BEKIJK: PRIESTER BLIJFT HOOPVOL ONDANKS AFNAME VAN RELIGIEUZE AMERIKANEN

BEKIJK HIER MEER FOX NEWS DIGITALE ORIGINELEN

“Als mensen eerlijk gaan zijn over ‘hier geloof ik echt in’, dan kunnen wij als kerk eerlijk zijn en zeggen: ‘Oké, daar kan ik tegen praten’,” zei Schmitz. De rooms-katholieke priester uit Minnesota verwierf in 2021 bekendheid met de release van zijn podcast, The Bible in a Year, die consequent bovenaan de religie- en spiritualiteitslijsten van Apple staat.

Pew voorspelde dat als de achteruitgang aanhoudt, het christendom een minderheidsgodsdienst tegen 2045. Toch hoopt Schmitz dat de jeugd van tegenwoordig nog steeds in religieuze principes gelooft, ook al is de kans kleiner dat ze zich identificeren met een specifieke georganiseerde religie.

“Ik vraag me af of mensen niet eindelijk eerlijk zijn”, zei Schmitz tegen Fox News. “Het zijn ze die eindelijk zeggen: ‘mijn ouders hebben de doos gecontroleerd – ik ben luthers, ik ben evangelisch, ik ben katholiek – maar ze hebben er niets aan gedaan.'”

“Ze zeggen ‘ik geloof in dezelfde soort God, maar ik ga het vakje niet aanvinken'”, vervolgde hij.

HET CHRISTENDOM VERVALT TOT EEN MINDERHEIDSRELIGIE IN ENGELAND, WALES VOOR DE EERSTE KEER OPGEGEVEN: ‘GEEN GROTE VERRASSING’

Het aantal christen-Amerikanen daalde tussen 1990 en 2020 van 90% naar 64%, zo bleek uit een peiling van september.

Het aantal christen-Amerikanen daalde tussen 1990 en 2020 van 90% naar 64%, zo bleek uit een peiling van september.
(iStock)

De positie van Schmitz komt voort uit ervaring uit de eerste hand. Ondanks dat ik ben opgegroeid in een katholiek gezin, had Schmitz een afkeer van de kerk tot hij kort na zijn afstuderen plotseling doodziek werd. Hij kreeg een spirituele ontwaking nadat een priester aanbood zijn biecht te horen.

Ondanks de daling van de christelijke overtuiging gelooft meer dan 81% van de Amerikaanse volwassenen in God, hoewel dat een historisch dieptepunt is. een Gallup-enquête gevonden in juni. In 2020 zei meer dan de helft dat religie nog steeds de meeste of alle hedendaagse problemen kan oplossen.

Schmitz denkt dat een toenemend aantal jonge mensen gelooft in wat ‘moralistisch therapeutisch deïsme’ wordt genoemd, een reeks algemeen aanvaarde spirituele overtuigingen, waaronder een geloof in een soort verre God die wil dat mensen goed zijn en dat goede mensen naar de hemel gaan. Hij vreest een steeds seculiere bevolking zal resulteren in een minder morele samenleving, en als gevolg daarvan een minder vrije.

“Een van de grote boodschappen van het christendom, vooral voor dit ongelooflijke land van de Verenigde Staten van Amerika, is dat we gezegend zijn met vrijheid.” zei Schmitz. “We hebben ook de verantwoordelijkheid van de vrijheid gekregen.”

Vr.  Mike Schmitz zei van wel "hoopvol" ondanks het dalende aantal Amerikanen dat zich als christen identificeert.

Vr. Mike Schmitz zei dat hij “hoopvol” is ondanks het dalende aantal Amerikanen dat zich als christen identificeert.
(Fox nieuws )

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Hij gelooft dat een minder religieuze bevolking zal leiden tot meer chaos, wat zal leiden tot oproepen tot meer overheidsingrijpen.

“De regering kan niet veel doen om haar burgers moreel rechtschapen te houden”, zei Schmitz.

“Religie is niet bedoeld om mensen in het gareel te houden, het is bedoeld om ze vrijheid te geven”, voegde hij eraan toe. “Maar geen vrijheid om te doen wat ik wil, vrijheid om te doen wat ik zou moeten doen.”

Om het volledige interview van Schmitz te bekijken, Klik hier.

Previous articleTanzania opposition holds first rally in six years | Politics News
Next articleRussia-Ukraine war: List of key events, day 333 | Russia-Ukraine war News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.