Home Latest Headlines Het geheime documentenschandaal van Biden heeft ‘een mogelijke doofpotaffaire’ die de VS...

Het geheime documentenschandaal van Biden heeft ‘een mogelijke doofpotaffaire’ die de VS ‘in gevaar kan brengen’: Rep. Comer

7
0

President Biden kreeg de afgelopen dagen te maken met scherpe kritiek op zijn geheim documentenschandaalzoals critici beweren dat het Witte Huis het onderzoek naar zijn laatste controverse tegenwerkt.

Rep. James Comer, R-Ky., Toegetreden “Zondagochtend Futures” om de laatste ontdekking van geheim materiaal te bespreken en waarom het incident “een mogelijke dekmantel” heeft.

“Toen de eerste reeks documenten werd gevonden in het Biden Centre for Diplomacy, geloofde ik de president op zijn woord dat hij die documenten per ongeluk kwijt was geraakt, maar nu is dit van simpelweg onverantwoordelijk zijn veranderd in ronduit eng”, zei Comer. vertelde Maria Bartiromo op zondag.

BIDEN, HUNTER SCHRIJVEN PRESIDENTIËLE GESCHIEDENIS ALS EERSTE VADER-ZOON DUO ONDER AFZONDERLIJKE ONDERZOEKEN

“Dit heeft het patroon van een beïnvloedingsplan, en het heeft ook de ingrediënten voor een mogelijke doofpotaffaire”, vervolgde hij. “Op zijn minst vijf verschillende locaties. Wie weet wat die persoonlijke advocaten hebben gedaan, en als je kijkt naar alle dingen die ons onderzoek bestrijkt met betrekking tot de beïnvloeding, zijn er veel rechtstreekse connecties met de CCP met zowel Hunter Biden als , Jim, de oom van Hunter Biden, en Joe Biden.”

Nog een ronde geheime documenten werd dit weekend ontdekt tijdens een door de FBI geleide huiszoeking in het huis van Biden in Wilmington, Delaware.

De assistent-advocaat van de VS, Joseph D. Fitzpatrick, bevestigde zaterdag aan Fox News dat de huiszoeking op vrijdag plaatsvond en dat het zowel “gepland” als “consensueel” was.

Tijdens die zoektocht werden zes documenten met “geheime markeringen” ontdekt.

DOJ BEREIKT MEER GECLASSIFICEERDE DOC’S VAN BIDEN’S WILMINGTON THUIS NA 12 UUR FBI-ZOEKEN

“Dit is erg zorgwekkend hier,” zei Comer. “We moeten weten wie toegang had tot die documenten, want dit is een lopend onderzoek naar beïnvloeding, en het bewijs blijft groeien dat deze familie niet alleen heeft geprofiteerd van de Biden-familienaam, maar ook dat onze nationale veiligheid in gevaar kan komen. .”

“Daarom moeten we doorgaan”, vervolgde hij. “We zijn teleurgesteld dat de administratie nergens mee samenwerkt. Ze blokkeren alles. Ze gaan proberen de algemene raadsman als excuus te gebruiken om ons geen informatie te geven, maar gelukkig zijn er tal van andere bronnen, en hopelijk kunnen die bankgegevens veel vragen beantwoorden die we hebben.”

Critici van het Witte Huis hebben zich aangesloten bij de opmerkingen van Comer waarin hij ambtenaren beschuldigt van het “tegenhouden” van het onderzoek nadat perssecretaris Karine Jean-Pierre eerder deze maand zei dat de er werd gezocht naar geclassificeerd materiaal.

“De zoektocht is voltooid”, zei ze op 12 januari tegen verslaggevers, voordat er meer geheim materiaal werd gevonden.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Comer zei dat hij maandag formele brieven naar de geheime dienst zal sturen om informatie te vragen over wie toegang had tot de documenten terwijl ze onbeveiligd waren.

“Hopelijk zal de geheime dienst met ons samenwerken, ondanks het feit dat dit Witte Huis dat niet is”, zei Comer.

Procureur-generaal Merrick Garland kondigde eerder deze maand aan dat het ministerie van Justitie een speciaal raadsman onderzoek in de zaak om te bepalen of Biden’s omgang met de informatie “in strijd was met de wet”.

“Het Witte Huis is niet eerlijk tegenover het Amerikaanse volk”, zei Comer. “We moeten nu weten wie toegang had tot die documenten, omdat onze nationale veiligheid in gevaar kan komen.”

Previous articleFrance, Germany renew alliance strained amid war in Ukraine | Russia-Ukraine war News
Next articleEagles’ Nick Sirianni hypes Jalen Hurts na overwinning op Giants: ‘Het is alsof je Michael Jordan daarbuiten hebt’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.