Home Latest Headlines Het GOP-wetsvoorstel zou congresleden vasthouden aan het gezondheidszorgplan van veteranen om de...

Het GOP-wetsvoorstel zou congresleden vasthouden aan het gezondheidszorgplan van veteranen om de aandacht te vestigen op falende VA

5
0

Een Republikeins wetsvoorstel dat deze week is ingediend, zou leden van het Congres en hun personeel dwingen om gezondheidszorg te krijgen van de Afdeling Veteranenzakeneen wijziging die erop gericht was wetgevers te dwingen de langdurige problemen met de VA te erkennen.

Wetgevers en personeel van het Huis en de Senaat zijn verplicht om hun ziektekostenverzekering af te sluiten via de onder Obamacare gecreëerde ziektekostenverzekeringsbeurs in Washington, DC. Ze krijgen toegang tot plannen op goudniveau, wat betekent dat ze 20% van hun zorgkosten betalen, terwijl de belastingbetaler 80% dekt.

Maar volgens wetgeving voorgesteld door afgevaardigde Warren Davidson, een legerveteraan en republikein uit Ohio, zouden wetgevers en personeel VA zorg bij VA voorzieningen “alsof zulke leden en staf veteranen waren.” Davidson zegt dat het punt is om wetgevers meer bewust te maken van de problemen met de VA.

WATCHDOG VRAAGT RECHTER OM VA ‘STONEWALLING’ TE BEËINDIGEN, IDENTIFICEER DE AMBTENAREN ACHTER DE BEPERKINGEN VAN DE GEZONDHEIDSZORG

Rep. Warren Davidson, een Republikein uit Ohio en legerveteraan, wil dat wetgevers Veterans Affairs-zorg gebruiken, zodat ze meer vertrouwd raken met hoe de VA moet worden gerepareerd.

Rep. Warren Davidson, een Republikein uit Ohio en legerveteraan, wil dat wetgevers Veterans Affairs-zorg gebruiken, zodat ze meer vertrouwd raken met hoe de VA moet worden gerepareerd.
(Al Drago-Pool/Getty Images)

“Onze veteranen voorzien van de hoogste kwaliteit zorg is een tweeledige kwestie waarover bijna alle leden van het Congres het eens zijn”, zei Davidson in een verklaring aan Fox News Digital. “De VA is belast met het nakomen van de verplichting van onze natie om veteranen de gezondheidsvoordelen te bieden die ze hebben verdiend. Om aan die verplichting te voldoen, heeft de VA consistent en opzettelijk congrestoezicht nodig.

“Als ik met veteranen praat, benadrukken ze altijd de urgentie van de gezondheidszorg van veteranen, met name voor de geestelijke gezondheidszorg,” voegde hij eraan toe. “Mijn wetsvoorstel zal ervoor zorgen dat leden van het Congres een belang hebben bij het verbeteren van het VA-gezondheidszorgsysteem.”

DEMOCRATEN WEIGEREN ‘ONAANVAARDBARE’ VERTRAGINGEN IN DE VETERAANSE GEZONDHEIDSZORG TE ONDERZOEKEN

De VA wordt sinds 2014 nauwlettend in de gaten gehouden, toen duidelijk werd dat het systematisch te weinig rapporteerde over de wachttijden van veteranen voor gezondheidszorg om het te laten lijken alsof veteranen tijdige zorg kregen. Die praktijk leidde tot bevindingen dat sommige veteranen stierven terwijl ze lange tijd op VA-zorg wachtten. En dat bracht het Congres ertoe een proefprogramma op te zetten waardoor sommige veteranen zorg buiten de VA konden krijgen.

Onder voormalig president Trump werd de optie van particuliere zorg permanent onder de MISSION Act, maar de regering-Biden is onder vuur komen te liggen omdat ze probeerde de optie voor particuliere gezondheidszorg te bagatelliseren. Tijdens een hoorzitting in 2022 bekritiseerden Republikeinen VA-secretaris Denis McDonough voor het omleiden van een MISSION Act-link van een webpagina die veteranen informeerde over hun opties voor privézorg naar een pagina die hen aanmoedigde om zich aan te melden voor VA-zorg.

Denis McDonough, secretaris van Veteranenzaken, ligt onder vuur van Republikeinen vanwege de implementatie door de VA van wetgeving die veteranen de mogelijkheid geeft om zorg uit de particuliere sector te gebruiken.

Denis McDonough, secretaris van Veteranenzaken, ligt onder vuur van Republikeinen vanwege de implementatie door de VA van wetgeving die veteranen de mogelijkheid geeft om zorg uit de particuliere sector te gebruiken.
(Al Drago/Bloomberg via Getty Images)

Senator Dan Sullivan, R-Alaska, noemde het vorig jaar een voorbeeld van “flagrante vooringenomenheid” tegen de MISSION Act.

Sinds ik in het Congres zit, Ik heb de VA Mission Act, VA Accountability Act en de PACT Act gesteund,’ zei Davidson. ‘Deze rekeningen hebben de toegang tot zorg vergroot, de uitkeringen uitgebreid en de kwaliteit van de zorg verbeterd. Er moet echter meer worden gedaan om de VA te verbeteren.”

SENATOREN RIP VA SECRETARIS VOOR HET VASTLEGGEN VAN VETERANEN IN DE DOOR DE OVERHEID GELEIDE GEZONDHEIDSZORG: ‘BLATANTE BIAS’

Veteranen en veteranenorganisaties blijven klagen over wachttijden voor zorg. Door het opvragen van federale documenten hebben veteranengroepen en hun bondgenoten bewijs gevonden dat de VA opnieuw gegevens genereert om het te laten lijken dat de VA-wachttijden niet zo lang zijn als ze zijn.

Ze ontdekten bijvoorbeeld dat in plaats van wachttijden te meten vanaf de dag dat een veteraan om zorg vraagt, de VA de klok start wanneer een VA-“scheduler” begint met het maken van een afspraak, wat weken of zelfs maanden kan duren na een afspraak. veteraan vraagt ​​voor het eerst om zorg.

Veterans Affairs is ook bekritiseerd vanwege de lange wachttijden voor veteranen in klinieken en ziekenhuizen in het hele land.

Veterans Affairs is ook bekritiseerd vanwege de lange wachttijden voor veteranen in klinieken en ziekenhuizen in het hele land.
(Alastair Pike/AFP via Getty Images)

Het optreden van korte wachttijden kan het voor veteranen moeilijker maken om in aanmerking te komen voor zorg buiten de VA. Volgens de MISSION Act, een factor waarvoor veteranen in aanmerking komen zorg in de particuliere sector is lange wachttijden, en veteranengroepen zeggen dat kunstmatig korte wachttijden duizenden veteranen ervan weerhouden de zorg te krijgen die ze nodig hebben buiten de VA.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Vorig jaar klaagde Americans for Prosperity (AFP) de VA aan voor toegang tot documenten over de implementatie door de VA van de MISSION Act. Terwijl een rechter de VA beval om die documenten te overleggen, keerde AFP vorige maand terug voor een rechter in Washington, DC om te eisen dat het meer relevante documenten overlegde, waaronder documenten die onthullen welke senior leiders in de VA het gebruik van de MISSION Act proberen te beperken .

Previous articleMcCarthy zegt dat Santos uit het Congres zal worden verwijderd als de ethische commissie vaststelt dat hij de wet heeft overtreden
Next articleBiden, Trump, Pence under scrutiny for classified records, potentially complicating 2024 White House bids

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.