Home Politics Het Hooggerechtshof neemt een zaak over vrijheid van godsdienst in behandeling waarbij...

Het Hooggerechtshof neemt een zaak over vrijheid van godsdienst in behandeling waarbij een postbeambte betrokken was die weigerde op zondag te werken

28
0

De Hooggerechtshof van de VS stemde er vrijdag mee in een zaak over godsdienstvrijheid te behandelen die het voor werknemers gemakkelijker moet maken om klachten over discriminatie op het werk in te dienen wanneer hun religieuze overtuigingen niet worden ingewilligd.

De rechtbank zal Groff v. DeJoy herzien, die betrekking heeft op Gerald Groff, een christelijke postbode die zegt dat hij ten onrechte werd gediscrimineerd door de Amerikaanse postdienst nadat hij weigerde Amazon-pakketten op zondag te bezorgen, wat hij beschouwt als de sabbat – een dag van aanbidding en rust waar werken verboden is.

Groff was van 2012 tot 2019 werkzaam als hulppostbode in Lancaster County, Pennsylvania. gecontracteerd met Amazon om pakketten te bezorgen en arbeiders moesten zondagploegen nemen voor weekendleveringen.

Aanvankelijk lukte het hem om met zijn leidinggevenden een regeling te treffen om over te stappen naar een ander filiaal dat niet op zondag bezorgde. Toen dat filiaal ook begon met leveringen op zondag, mocht Groff zijn diensten missen, op voorwaarde dat hij iemand kon vinden om voor hem te dekken. Groff was hier echter vaak niet toe in staat en miste meer dan twee dozijn toegewezen zondagsdiensten.

HOOFDGERECHT VAN BEROEP BESLIST TEGEN CHRISTELIJKE POSTVERZENDER DIE USPS AANKLAAGT VOOR ZONDAGSPLAATSINGEN

Het gebouw van het Amerikaanse Hooggerechtshof.

Het gebouw van het Amerikaanse Hooggerechtshof.
(AP Foto/Patrick Semansky, Bestand)

In de overtuiging dat hij zou worden ontslagen wegens het missen van zondagsdiensten, nam Groff in 2019 ontslag. Vervolgens verkreeg hij vertegenwoordiging van het conservatieve First Liberty Institute, Baker Botts LLP, de Church State Council en het Independence Law Center, en spande een federale rechtszaak aan. tegen PostNL.

Groff bestrijdt USPS zijn overtuigingen had kunnen onderbrengen door diensten in te plannen zodat hij niet op zondag hoefde te werken. Maar het 3rd Circuit Court of Appeals oordeelde in mei 2022 dat USPS buitensporige ontberingen zou lijden als het verdere actie ondernam om Groff tegemoet te komen.

KATHOLIEK ZIEKENHUIS DISCRIMINEERT TEGEN TRANS PATIËNT DOOR HYSTERECTOMIE TE WEIGEREN, AMERIKAANSE DISTRICT RECHTER REGELS

Een postwagen van USPS (United States Postal Service) vertrekt voor een bezorging.

Een postwagen van USPS (United States Postal Service) vertrekt voor een bezorging.
(iStock)

De federale wetgeving verbiedt werkgevers over het algemeen om werknemers te ontslaan vanwege hun religieuze praktijken, tenzij een werkgever kan aantonen dat de praktijken van hun werknemers niet “redelijkerwijs” kunnen worden aangepast zonder “onnodige ontberingen”. In zijn advies Trans World Airlines v. Hardison uit 1977 zei het Hooggerechtshof dat werkgevers “onnodige ontberingen” worden opgelegd wanneer de kosten van de accommodatie meer zijn dan triviale of minimale kosten.

In het besluit van het 3rd Circuit stond dat USPS Groff al een redelijke accommodatie had geboden en dat alles wat meer zou het postkantoor en de collega’s van Groff te zwaar zouden belasten.

DE STADSRAAD MET MOSLIM-MEERDERHEID IN MICHIGAN KEURT DIERENOFFEREN VOOR RELIGIEUZE DOELEINDEN GOED

Associate Justice Clarence Thomas is een van de drie huidige rechters van het Amerikaanse Hooggerechtshof die openheid hebben uitgesproken voor het herzien van de Trans World Airlines v. Hardison-beslissing uit 1977, die een "onnodige belasting" standaard voor claims van religieuze discriminatie door werkgevers.  (AP Photo/J. Scott Applewhite, Bestand)

Associate Justice Clarence Thomas is een van de drie huidige rechters van het Amerikaanse Hooggerechtshof die zich bereid hebben verklaard om de Trans World Airlines v. Hardison-beslissing uit 1977 te herzien, die een “onnodige last”-norm creëerde voor claims van werkgevers over religieuze discriminatie. (AP Photo/J. Scott Applewhite, Bestand)
(AP Photo/J. Scott Applewhite, Bestand)

Groff wil dat het Hooggerechtshof de norm voor “onnodige lasten” opnieuw bekijkt, met het argument dat het voor werknemers gemakkelijker moet zijn om rechtszaken wegens religieuze discriminatie aan te spannen onder Titel VII.

“Geen enkele Amerikaan mag worden gedwongen te kiezen tussen zijn religie en zijn baan”, zei Stephanie Taub, senior raadsman van First Liberty, in een verklaring van augustus 2022 nadat ze een verzoekschrift had ingediend bij het Hooggerechtshof om de zaak van Groff te behandelen. “We vragen het Hof om een ​​slecht onderbouwde zaak uit de jaren zeventig ongedaan te maken die de balans doet doorslaan in het voordeel van bedrijven en de overheid over de religieuze rechten van werknemers.”

“Het houden van de sabbatdag is van cruciaal belang voor veel religies – een dag die door God is ingesteld. Niemand zou gedwongen moeten worden de sabbat te schenden om een ​​baan te behouden”, voegde Randall Wenger van het Independence Law Center eraan toe.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

De zaak zal worden behandeld door een 6-3 meerderheid van de Republikeinse aangestelden in het Hooggerechtshof, die over het algemeen positief staan ​​tegenover aanspraken op religieuze vrijheid. Rechters Samuel Alito, Neil Gorsuch en Clarence Thomas hebben eerder aangegeven een bereidheid om de norm van de rechtbank uit 1977 voor “onnodige lasten” opnieuw te bekijken.

Previous articleKatholieke bisschoppen vieren Born Alive Act, veroordelen 210 Democraten die tegen stemden
Next articleMarkeert de strijd om Soledar een nieuwe fase in de oorlog in Oekraïne? | Tv shows

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.