Home World Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft een reiswaarschuwing voor Cancun uit nadat...

Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft een reiswaarschuwing voor Cancun uit nadat taxichauffeurs Uber-chauffeurs en passagiers hebben aangevallen

4
0

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een reiswaarschuwing afgegeven voor toeristische steden langs Caribische kust van Mexico te midden van botsingen tussen ontevreden taxichauffeurs en Uber rideshare-klanten en chauffeurs.

De waarschuwing komt nadat medaillontaxichauffeurs in de staat Quintana Roo in Mexico, de thuisbasis van Cancun en andere populaire toeristische gebieden op het schiereiland Yucatan, chauffeurs en passagiers in Uber-voertuigen lastigvallen en aanvallen vanwege frustraties over de concurrentie die de ride-share-service biedt. .

Taxichauffeurs blokkeerden maandag zelfs een van de hoofdwegen naar de hotelwijk in de badplaats Cancun. Dat dwong sommige toeristen om te lopen of ritjes te maken in politie-pickups om hun vluchten te halen of in te checken.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken geadviseerd reizigers dat “geschillen in het verleden tussen deze diensten en lokale taxivakbonden af ​​en toe gewelddadig zijn geworden, wat in sommige gevallen heeft geleid tot verwondingen van Amerikaanse burgers.”

AMERIKANEN REIZEN TUSSEN MEXICO, VS ZIEN VAKANTIES AAN DE GRENS VERANDEREN IN NACHTMERRIES

Taxichauffeurs lopen langs een bord dat leest, "We vechten voor de rechten van de taxichauffeurs" tijdens een protest tegen de regulering van taxiapps zoals Uber in Cancun, Mexico op 11 januari 2023.

Taxichauffeurs lopen langs een bord waarop staat: “We vechten voor de rechten van de taxichauffeurs” tijdens een protest tegen de regulering van taxiapps zoals Uber in Cancun, Mexico, 11 januari 2023.
(Reuters/Paola Chiomante)

Sociale mediasites staan ​​de afgelopen twee dagen vol met video’s waarin toeristen worden uitgescholden – en in één geval blijkbaar mishandeld – door groepen van verschillende geüniformeerde taxichauffeurs.

De Cancún politiebureau deelde foto’s van reizigers die in het bed van politietrucks stapten en zei “gezien de blokkades op de Kukulcan-boulevard, hebben onze transitbeambten mensen geholpen om naar het vliegveld te komen.”

MEXICAANSE AUTORITEITEN VINDEN KOGELGEZEEFDE AUTO VAN VERMIST OHIO MAN, LICHAMEN IN DE BUURT BEGRAVEN: RAPPORT

Taxichauffeurs protesteren op 11 januari 2023 in Cancun, Mexico tegen de regulering van taxiapps zoals Uber.

Taxichauffeurs protesteren op 11 januari 2023 in Cancun, Mexico tegen de regulering van taxiapps zoals Uber.
(Reuters/Paola Chiomante)

De burgemeester van Cancún heeft de taxichauffeurs opgeroepen terughoudend te zijn.

“Ik sta niet toe dat een kleine groep de reputatie van het resort en de menselijke veiligheid schaadt”, zei burgemeester Ana Patricia Peralta in een opgenomen bericht.

De Taxi Union, die ongeveer 12.000 leden in Cancún vertegenwoordigt, was verontwaardigd over een uitspraak van de rechtbank op 11 januari die Uber toestaat te opereren zonder een vergunning voor het openbaar vervoer die vereist is voor taxi’s. Mexico News Daily meldde.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Strand van Cancún in de zomer.

Strand van Cancún in de zomer.
(iStock)

Uber reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar van Fox News Digital.

De beveiligingswaarschuwing komt nadat het ministerie van Buitenlandse Zaken dat heeft gedaan reisadviezen uitgegeven in tientallen Mexicaanse staten vanwege zorgen over criminaliteit, waaronder “Do Not Travel” -adviezen aan de staten Zacatecas, Guerrero, Colima en anderen.

Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport

Previous articleIllinois fights back after judge slaps restraining order on gun control law
Next articleSarah Huckabee Sanders roept Biden White House uit: Karine Jean-Pierre heeft een ‘verschrikkelijk verhaal te vertellen’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.