Home Politics Het ministerie van Justitie ziet de eerste vrijspraak van de relschopper van...

Het ministerie van Justitie ziet de eerste vrijspraak van de relschopper van 6 januari die niet schuldig is bevonden op beschuldiging van obstructie

43
0

De Justitie zag de eerste vrijspraak van een relschopper op 6 januari op beschuldiging van obstructie.

Joshua Black, uit Alabama, werd in het gezicht geschoten door een politieprojectiel terwijl doorbreken van het Amerikaanse Capitool op 6 januari 2021. Uit gerechtelijke documenten blijkt dat hij in de Senaatskamer met bloed aan de zijkant van zijn gezicht zit. Daarna zou hij naar verluidt ook YouTube-video’s hebben opgenomen met nog steeds bloed op zijn wang, waarin hij vertelde wat er was gebeurd.

“Ik had mijn doel bereikt. Ik heb gepleit voor het bloed van Jezus op de Senaatsvloer. Weet je, ik prees de naam van Jezus op de Senaatsvloer”, zei Black in een video, volgens een beëdigde verklaring van de FBI. “Dat was mijn doel. Ik denk dat dat Gods doel was.”

Na een rechtszaak van een week werd Black uiteindelijk niet schuldig bevonden aan de beschuldiging van belemmering van een officiële procedure – een misdrijf waarop een maximumstraf van 20 jaar staat, meldde Politico. Rechter Amy Berman Jackson van het Amerikaanse districtsrechtbank oordeelde dat Black een “unieke stoofpot in zijn hoofd” had, waardoor het moeilijk was om te bepalen of hij wist dat hij de wet overtrad.

JAN. 6 OPLEIDINGSPROCES TEGEN TROTSE JONGENS BEGINT IN DOJ’S DERDE ZAAK DIE BURGEROORLOG-TIJDPERK AANKLAAGT

Joshua Black werd op 6 januari 2021 op de Senaatsvloer gezien met een rode hoed, gecamoufleerd jack en gele handschoenen.  Er is bloed op zijn gezicht te zien nadat hij werd neergeschoten door een politieprojectiel in het Capitool.

Joshua Black werd op 6 januari 2021 op de Senaatsvloer gezien met een rode hoed, gecamoufleerd jack en gele handschoenen. Er is bloed op zijn gezicht te zien nadat hij werd neergeschoten door een politieprojectiel in het Capitool.
(Justitie)

De rechter zei dat de aanklagers niet konden bewijzen dat Black’s bedoeling was om het Congres te verstoren – of zelfs maar of Black bekend was met de congresprocedures die dag plaatsvinden om de overwinning van Joe Biden op Donald Trump te bevestigen. Jackson voerde aan dat enig bewijs zelfs suggereerde dat Black dacht dat de verkiezingscertificering was afgelopen tegen de tijd dat hij het Capitool bereikte.

Volgens de FBI deelde Joshua Black YouTube-video's over zijn ervaringen bij het betreden van het Capitool en de Senaatsvloer.

Volgens de FBI deelde Joshua Black YouTube-video’s over zijn ervaringen bij het betreden van het Capitool en de Senaatsvloer.
(Justitie)

Black werd veroordeeld voor andere aanklachten wegens de rel van 6 januari, waaronder wanordelijk gedrag in een verboden gebouw terwijl hij een gevaarlijk wapen bij zich had. Dat is een misdrijf waar maximaal 10 jaar op staat. Volgens gerechtelijke documenten gaf Black in een YouTube-video toe dat hij die dag een mes bij zich had. “Ik was niet van plan om eraan te trekken. Ik draag gewoon een mes omdat ik dat doe. Ik werk buiten, en je hebt messen nodig, weet je. Ik, je mag gewoon geen wapens dragen in DC, en ik niet alsof je weerloos bent’, zei hij.

De aanhangers van voormalig president Donald Trump verzamelen zich op 6 januari 2023 op de tweede verjaardag van de opstand in het Amerikaanse Capitool in Washington DC.

De aanhangers van voormalig president Donald Trump verzamelen zich op 6 januari 2023 op de tweede verjaardag van de opstand in het Amerikaanse Capitool in Washington DC.
(Celal Gunes/Anadolu Agency via Getty Images)

Axios meldde dat Black de eerste beklaagde van 6 januari is die bereikte de Senaatsvloer vrijgesproken worden van belemmering van de rechtsgang. Zijn veroordeling voor de andere aanklachten is vastgesteld op 5 mei.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Op 3 januari 2023 zei de Amerikaanse procureur-generaal Merrick Garland meer dan 950 verdachten zijn gearresteerd in bijna alle 50 staten en het District of Columbia in verband met de oproer van 6 januari in het Amerikaanse Capitool. Dat omvat meer dan 284 beklaagden die zijn beschuldigd van het mishandelen, weerstaan ​​of belemmeren van officieren of werknemers.

Previous articleSauce Gardner van Jets onthult intenties om na een historisch seizoen weer naar school te gaan
Next articlePoetin prijst ‘positieve dynamiek’ in oorlog in Oekraïne nadat Russische raket appartementsgebouw treft, 23 doden

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.