Home World Het reizen in EU-landen benaderde in 2022 het niveau van vóór de...

Het reizen in EU-landen benaderde in 2022 het niveau van vóór de pandemie

10
0

Het aantal overnachtingen in toeristische accommodatie in de Europeese Unie in 2022 benaderde het niveau van vóór de pandemie, zei het statistiekbureau van het blok, Eurostat, woensdag.

Het blok van 27 landen registreerde vorig jaar 2,72 miljard overnachtingen in toeristische accommodaties, slechts 5,6% minder dan in 2019. COVID-19 heeft zware verliezen toegebracht op de toeristenindustrie als gevolg van grenssluitingen en lockdowns.

Dit aantal is een stijging van respectievelijk 91,1% en 48,3% ten opzichte van het niveau van 2020 en 2021. De cijfers hebben betrekking op accommodatie voor kort verblijf in hotels en soortgelijke instellingen, maar ook op campings, recreatieparken en caravanparken.

DE TOERISME-INKOMSTEN VAN SPANJE ZULLEN DIT JAAR NAAR VERWACHTING MET 5% STIJGEN VERGELEKEN MET VOOR DE PANDEMIE

“De sector lijkt zich sterk te herstellen van de COVID-19-pandemie”, aldus Eurostat.

Het binnenlandse reizen kende het sterkste herstel en overtrof het niveau van vóór de pandemie al met 0,7% tot 1,53 miljard nachten, terwijl het internationale toerisme met 1,19 miljard nachten nog steeds 12,6% lager lag.

Toeristen schuilen onder parasols tijdens een hittegolf in Toledo, Spanje, op 28 juni 2019.

Toeristen schuilen onder parasols tijdens een hittegolf in Toledo, Spanje, op 28 juni 2019.
(REUTERS/Dinuka Liyanawatte)

Onder enkele EU-statenDenemarken, Nederland en België zagen de grootste stijging in zowel binnenlandse als buitenlandse reizigersdie de cijfers van 2019 overtroffen met respectievelijk 12,3%, 3,9% en 0,5%, samen met niet-EU-leden Liechtenstein, IJsland en Noorwegen.

Letland en Slowakije behoorden tot de langzaamst herstellende landen in termen van aantal toeristische overnachtingen in 2022, en herstelden slechts tot iets meer dan 70% van het niveau van 2019.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Vooruitkijkend, zou het jaar 2023 “het internationale toerisme in Europa en het Midden-Oosten kunnen zien terugkeren naar pre-pandemische niveaus”, zei de Wereldorganisatie voor Toerisme (WTO) dinsdag in een verklaring.

Het door de Verenigde Naties geleide bureau verwacht dat het herstel in 2023 aanhoudt, met de recente opheffing van COVID-19-gerelateerde reisbeperkingen in China en een sterke vraag vanuit de Verenigde Staten, ondersteund door een sterke Amerikaanse dollar.

De VN WTO waarschuwt echter dat het onzekere economische klimaat en de geopolitieke spanningen het toeristisch gedrag kunnen beïnvloeden, met lagere uitgaven, kortere reizen en lokale reizen.

Previous articlePoetin beweert dat de ‘verzekerde’ overwinning in Oekraïne een einde zal maken aan het conflict nu de oorlog bijna 1 jaar oud is
Next articleKindervoeding daalt in Sri Lanka tijdens de economische crisis

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.