Home Politics Het schot van de VN op het grensplan van Biden markeert de...

Het schot van de VN op het grensplan van Biden markeert de laatste felle terugslag van linkse groeperingen

12
0

De Verenigde Naties deze week was er vernietigende kritiek op de laatste grensbeveiligingsmaatregelen van de regering-Biden, met name de uitbreiding van titel 42 en de limieten voor het in aanmerking komen voor asiel – het laatste schot van activistische groeperingen en enkele democraten op het plan.

De regering-Biden kondigde vorige week, voorafgaand aan het bezoek van president Biden aan de zuidelijke grens, aan dat het een humanitair voorwaardelijke vrijlatingsprogramma uitbreidde tot Haïtianen, Nicaraguanen en Cubanen. Het programma stelt 30.000 van die nationaliteiten in staat om elke maand de VS binnen te komen als ze niet illegaal zijn overgestoken en als ze al een sponsor in het land hebben.

Hoewel dat grotendeels werd verwelkomd door immigratieactivisten, was dat niet het geval. Dat heeft president Biden aangekondigd dat Mexico ook had ingestemd om tot 30.000 migranten per maand terug te nemen. Bovendien kondigde de administratie een toenemend gebruik aan van een alternatieve verwijderingsautoriteit – versnelde verwijdering – om degenen die geen asiel aanvragen en die niet kunnen worden uitgezet op grond van titel 42, te verwijderen.

Afzonderlijk kondigde het Department of Homeland Security een regel aan die illegale immigranten niet in aanmerking zou laten komen voor asiel als ze “beschikbare, gevestigde wegen naar legale migratie omzeilen” en geen asiel aanvragen in een land waar ze doorheen zijn gereisd om naar de VS te komen.

MEXICAANSE PRESIDENT BEDANKT BIDEN VOOR HET NIET MEER BOUWEN VAN GRENSMUUR, DRAAGT OM AMNESTIE

Het waren die beleidsveranderingen die onmiddellijk weerstand boden van groepen die doorgaans aan de kant van de regering-Biden staan ​​op het gebied van immigratie. Het VN-hoofd voor mensenrechten beschuldigde de regering-Biden ervan het recht om asiel aan te vragen in de VS in gevaar te brengen.

“Het recht om asiel aan te vragen is een mensenrecht, ongeacht iemands afkomst, immigratiestatus of hoe ze aan een internationale grens zijn gekomen”, zei VN-Hoge Commissaris voor Mensenrechten Volker Turk in een verklaring.

zei Turk dat de maatregelen “in strijd lijken te zijn met het verbod op collectieve uitzetting en het beginsel van non-refoulment”.

De Amerikaanse president Joe Biden spreekt met een lid van de Amerikaanse grenspatrouille terwijl ze op 8 januari 2023 langs het grenshek tussen de VS en Mexico lopen in El Paso, Texas.

De Amerikaanse president Joe Biden spreekt met een lid van de Amerikaanse grenspatrouille terwijl ze op 8 januari 2023 langs het grenshek tussen de VS en Mexico lopen in El Paso, Texas.
(JIM WATSON/AFP via Getty Image)

“Hoewel ik maatregelen verwelkom om veilige en reguliere trajecten te creëren en uit te breiden, mogen dergelijke initiatieven niet ten koste gaan van de fundamentele mensenrechten, waaronder het recht om asiel aan te vragen en het recht op een individuele beoordeling van de beschermingsbehoeften”, zei hij. “Beperkte toegang tot humanitaire voorwaardelijke vrijlating voor sommigen kan geen vervanging zijn voor het handhaven van de rechten van iedereen om bescherming van hun mensenrechten te zoeken.”

De kritiek van Turk was de laatste weerzin tegen de plannen, met name van activisten die boos waren over de uitbreiding van uitzettingen onder titel 42 voor de volksgezondheid. Dat bevel, dat de regering-Biden had geprobeerd te beëindigen, wordt momenteel overwogen door het Hooggerechtshof en zorgt voor een snelle terugkeer van migranten als gevolg van de COVID-19-pandemie.

“Hoewel humanitaire voorwaardelijke vrijlatingsprogramma’s zeker nuttig en nodig zijn, vervangen ze niet het asielsysteem dat nog steeds wordt uitgehold door het uitgebreide gebruik van titel 42”, zei Anna Gallagher, uitvoerend directeur van het Catholic Legal Immigration Network (CLINIC) in een verklaring . “CLINIC is standvastig geweest: elke uitbreiding van titel 42 is misplaatst en gevaarlijk. Het is verkeerd om een ​​schadelijk, achterhaald gezondheidsbeleid te blijven gebruiken om onze wettelijke verplichtingen onder internationale en asielwetgeving over te nemen.”

CLINIC was een van een aantal immigratiegroepen die, hoewel ze blij waren met de uitgebreide asieltrajecten, niet bereid waren de stok te accepteren die bij die wortel kwam.

De American Civil Liberties Union (ACLU) viel ook de uitbreiding van titel 42 door de regering aan en vergeleek de limiet voor migranten die veilige landen waren overgestoken met het beleid dat tijdens de Trump-regering werd geïmplementeerd.

HUISREPUBLIKEINEN ROEPEN OM INTELBRIEFING OVER VEILIGHEIDSBEDREIGINGEN VAN ‘OPEN’ ZUIDGRENS

De activistische groep zei dat het plan van Biden zijn regering verder verbindt met het giftige anti-immigrantenbeleid van het Trump-tijdperk in plaats van eerlijke toegang tot asielbescherming te herstellen.

Democraten in het Congres waren eveneens verontwaardigd over de beperkingen.

TERWIJL BIDEN DE GRENS BEZOEKT, NOG STEEDS GEEN APOLOGIE VOOR VALSE BEWERINGEN DAT GRENSPATROULAGENTEN MIGRANTEN SLAAN

“Hoewel we de uitdagingen begrijpen waarmee de natie wordt geconfronteerd aan de zuidelijke grens, verergerd door de republikeinse belemmering van de modernisering van ons immigratiesysteem, zijn we diep teleurgesteld door de Biden administratie beslissing om het gebruik van Titel 42 uit te breiden,” Sens. Bob Menendez, DN.J., Ben Ray Luján, DN.M., Alex Padilla, D-Calif., en Cory Booker, DN.J., zeiden in een gezamenlijke verklaring.

“We zijn blij dat Cubanen, Nicaraguanen, Venezolanen en Haïtianen meer toegang krijgen tot voorwaardelijke vrijlating, maar deze beperkte uitkering sluit duizenden migranten uit die op de vlucht zijn voor geweld en vervolging en die niet over de mogelijkheid of de economische middelen beschikken om in aanmerking te komen voor de nieuwe regeling.” voorwaardelijke vrijlating’, zeiden ze.

De regering-Biden heeft benadrukt dat ze het antwoord ziet aan de migrantencrisis – die miljoenen ontmoetingen met migranten heeft gezien sinds Biden aantrad – inclusief uitgebreide legale trajecten.

Maar de linkse pushback illustreert hoe de regering-Biden waarschijnlijk te maken zal krijgen met felle tegenstand van mede-democraten en activistische groeperingen als het op enigerlei wijze inbreuk maakt op de mogelijkheid voor degenen die de grens oversteken om een ​​asielaanvraag in te dienen en vrijgelaten te worden in de VS. – zelfs als ze door meerdere landen zijn gereisd of illegaal zijn overgestoken.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

De regering-Biden heeft geprobeerd de kritiek van haar linkerflank tegen te gaan, waarbij ze met name opmerkte dat de regering naast het uitgebreide voorwaardelijke vrijlatingsprogramma ook een CBP One-app gebruikt die migranten helpt een asielaanvraag in te dienen in een haven van binnenkomst — in plaats van illegaal de grens over te steken.

“Als ze die applicatie niet gebruiken, moeten ze humanitaire hulp hebben aangevraagd in een van de landen waar ze doorheen zijn gereisd”, zei DHS-secretaris Alejandro Mayorkas deze week. “En als ze werden geweigerd, dan – dan zijn ze niet onderworpen aan – geen verbod, maar een weerlegbaar vermoeden van niet-geschiktheid. En er is een duidelijk verschil tussen de twee.”

Previous articleJets fenomenaal groentje levert prestatie die 41 jaar geleden voor het laatst werd volbracht
Next articleMassa. student dood na val van Cancún Airbnb-balkon; vriendje gearresteerd, vrijgesproken van wangedrag: rapporten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.