Home Health Het Senegalese instituut krijgt 50 miljoen dollar om de vaccincapaciteit van Afrika...

Het Senegalese instituut krijgt 50 miljoen dollar om de vaccincapaciteit van Afrika te vergroten

8
0

De Coalition for Epidemic Preparedness (CEPI) zal gedurende 10 jaar tot $ 50 miljoen investeren om het Senegalese Instituut Pasteur te helpen Afrika’s vermogen om vaccins produceren op schaal, zei het donderdag.

De deal – die ook capaciteit zal reserveren om vaccins te produceren specifiek voor landen in het Zuiden tijdens toekomstige uitbraken van ziekten – zal Afrika helpen om de leiding te nemen over zijn eigen gezondheidsbeveiliging, zei Richard Hatchett, CEO van CEPI.

De fondsen, die in eerste instantie tot $ 15 miljoen over drie jaar zullen omvatten, zullen de ontwikkeling ondersteunen van de productiefaciliteiten van het instituut voor routine- en uitbraakvaccinaties.

CDC IDENTIFICEERT MOGELIJK ‘VEILIGHEIDSZORG’ VOOR BEPAALDE MENSEN DIE COVID-VACCINS ONTVANGEN

CEPI, een wereldwijd initiatief met hoofdkantoor in Noorwegencreëert een netwerk van vaccinfabrikanten in ontwikkelingslanden om de capaciteit en reserves voor toekomstige uitbraken en pandemieën te vergroten.

“De faciliteit zal ervoor zorgen dat regionale uitbraken niet worden verwaarloosd door de nieuwste technologie in te zetten voor de grootste behoefte”, zegt Amadou Alpha Sall, CEO van Institut Pasteur de Dakar, een non-profitorganisatie in de hoofdstad van Senegal.

Een gezondheidswerker bereidt op 23 februari 2021 een dosis van het COVID-19-vaccin voor in Dakar, Senegal.

Een gezondheidswerker bereidt op 23 februari 2021 een dosis van het COVID-19-vaccin voor in Dakar, Senegal.
(REUTERS/Zohra Bensemra/File Photo)

Aan het begin van de Covid-19-pandemie, zat Afrika, net als andere armere regio’s, zonder adequate vaccinvoorraden, wat de noodzaak benadrukte om zijn eigen productie te ontwikkelen. Tegen de tijd dat de injecties echter op grotere schaal beschikbaar kwamen, verliep de acceptatie op het continent traag, omdat velen minder bang waren voor het virus en verkeerde informatie over vaccins zich had verspreid.

Afrika’s inspanningen om zijn eigen vaccinproductiecapaciteit uit te breiden werden geleid door het Zuid-Afrikaanse Aspen Pharmacare.

COVID OMICRON SUBVARIANT XBB: WAAROM HET AANTAL GEVALLEN WAARSCHIJNLIJK VEEL GROTER IS DAN GERAPPORTEERD

Het bedrijf werd aanvankelijk gecontracteerd door Johnson & Johnson om de stof van het COVID-19-vaccin van het Amerikaanse bedrijf in einddoses te verpakken en terug te leveren aan J&J. Afgelopen maart werd die deal verlengd om het J&J-shot onder Aspen’s eigen merk in Afrika te verkopen.

Maar de verwachtingen van het Zuid-Afrikaanse bedrijf over een grote vraag in Afrika kwamen niet uit. In augustus had het nog geen enkele bestelling voor het COVID-vaccin ontvangen en de J&J-bestellingen onder het vorige contract waren ook “slinkend”, waardoor de productielijn voor vaccins met een capaciteit van 450 miljoen doses in gevaar kwam.

In augustus werd echter een deal bereikt om Aspen’s bijna inactieve productielijnen voor COVID-19-vaccins in gebruik te nemen: er werd een pact ondertekend met het Serum Institute of India om vier vaccins van het merk Aspen voor Afrika te maken en te verkopen.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Vorige maand investeerden CEPI en de Gates Foundation 30 miljoen dollar in Aspen ter ondersteuning van de overeenkomst tussen de Afrikaanse vaccinmaker en het Serum Institute.

“Ik denk dat het systeem dat we in 2020 hadden het enige resultaat opleverde dat het kon produceren”, zei Hatchett, verwijzend naar de ongelijke verdeling van COVID-vaccins ten nadele van een groot deel van de derde wereld.

“En als we de resultaten in de toekomst willen veranderen, moeten we het systeem veranderen. En een van de belangrijkste veranderingen… is het ondersteunen van inspanningen in Afrika en elders om hun zelfvoorziening met vaccins te vergroten.”

Previous articleIsraël heeft geen tekenen gevonden dat het COVID-vaccin van Pfizer tot beroertes kan leiden
Next articleRugby Football Union verbiedt tackelen boven het middel in gemeenschapsspellen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.