Home Politics Het wetsontwerp van Utah wil geslachtsbevestigende operaties voor minderjarigen verbieden

Het wetsontwerp van Utah wil geslachtsbevestigende operaties voor minderjarigen verbieden

8
0

Een wetgever van de staat Utah introduceerde volgens rapporten een verbod op geslachtsbevestigende operaties bij minderjarigen.

Republikeinse senator. Michael S. Kennedy diende het wetsvoorstel in december in en kreeg woensdag een gunstig advies.

Mensen houden borden vast tijdens een gezamenlijke bestuursvergadering van de Florida Board of Medicine en de Florida Board of Osteopathic Medicine, op 4 november 2022 om nieuwe richtlijnen vast te stellen die genderbevestigende zorg in Florida beperken.

Mensen houden borden vast tijdens een gezamenlijke bestuursvergadering van de Florida Board of Medicine en de Florida Board of Osteopathic Medicine, op 4 november 2022 om nieuwe richtlijnen vast te stellen die genderbevestigende zorg in Florida beperken.
(Ricardo Ramirez Buxeda/Orlando Sentinel/Tribune News Service via Getty Images)

De Salt Lake Tribune meldde dat het wetsvoorstel operaties zou verbieden bij minderjarigen met de diagnose genderdysforie, een term die beschrijft wanneer een persoon een mismatch voelt tussen hun genderidentiteit en biologische sekse.

MEDISCHE BOARDS IN FLORIDA KEUREN VERBOD OP PUBERTIEBLOKKERS, TRANSGENDERCHIRURGIES VOOR MINDERJARIGEN GOED

Eerder in 2022, een ander wetsvoorstel ingediend zou geslachtsveranderende operaties en het gebruik van puberteitblokkers of hormoontherapie bij minderjarigen hebben geblokkeerd. Maar de rekening kwam nooit vooruit en stierf.

Als Utah de wetgeving zou goedkeuren, legde de Salt Lake Tribune uit, hebben advocaten gewaarschuwd dat ook deze zou kunnen worden aangevochten.

“Ik denk dat de garantie waarop we absoluut kunnen rekenen, is dat als we deze wetgeving goedkeuren, er een rechtszaak zal komen. De staat zal verwikkeld zijn in zeer, zeer dure rechtszaken. En ik geloof echt dat de staat zal verliezen,” Rep. Jennifer Dailey Provost , vertelde D-Salt Lake City aan de Salt Lake Tribune.

Danita McCray introduceert "geschikte leeftijd" geslacht eenhoorn en bespreekt "relevant" termen voor de leeftijdsgroep vroege kinderjaren.

Danita McCray introduceert een ‘bij de leeftijd passende’ geslachtseenhoorn en bespreekt ‘relevante’ termen voor de leeftijdsgroep voor jonge kinderen.
(Danita McCray-presentatie | Fox News)

Kennedy reageerde niet onmiddellijk op verzoeken om aanvullende informatie over het wetsvoorstel of waarom hij een verbod wilde instellen.

ARTS IN ALABAMA, OUDERS VAN TRANSGENDERKINDEREN SUE OM WET TE BLOKKEREN DIE CROSS-SEX-HORMONEN VERBODEN VERBODEN

Meerdere staten hebben hard opgetreden tegen verschillende vormen van gendertransitie voor minderjarigen te midden van het voortdurende debat over wat bekend is geworden als “genderbevestigende zorg” voor jongeren.

Meer dan de helft van de staten in de VS hebben wetsvoorstellen aangenomen of geprobeerd om de toegang tot transgenderbehandelingen voor minderjarigen te beperken.

Sinds november zijn Arkansas en Alabama de enige twee staten die wetgeving hebben aangenomen die een totaal verbod op transgenderbehandelingen voor minderjarigen uitvaardigt, hoewel dit momenteel in juridisch ongewisse verkeert na gerechtelijke bevelen. Arizona, Tennessee, Texas en Florida hebben effectief gedeeltelijke verboden uitgevaardigd. De restricties in Texas en Florida kwamen niet voort uit wetgeving.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Bepalingen in sommige van de wetsvoorstellen die zijn aangenomen of geïntroduceerd, omvatten onder meer het criminaliseren van medische professionals die transgenderbehandelingen aan minderjarigen geven, het straffen van ouders die minderjarigen helpen dergelijke behandelingen te krijgen, het beperken van verzekeringen of Medicaid-dekking van de behandelingen, en het toestaan ​​van schadevergoedingen tegen medische zorgverleners .

Previous articleTientallen lichamen gevonden in massagraven in DR Congo | Nieuws
Next articleTUCKER CARLSON: World Economic Forum bestaat om ‘nationale economieën te vernietigen’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.