Home Politics Hooggerechtshof behandelt immigratiezaak aangespannen door transgendervrouw tegen regering Biden

Hooggerechtshof behandelt immigratiezaak aangespannen door transgendervrouw tegen regering Biden

14
0

De hoge Raad zal dinsdag de zaak behandelen van een Guatemalteekse transgendervrouw die deportatie uit de VS probeert te voorkomen nadat een lagere rechtbank zei dat ze niet de juiste procedure had doorlopen om aan te tonen dat ze vervolgd zou worden in haar thuisland als ze zou worden gedeporteerd.

De negen rechters zullen uiteindelijk beslissen over een technische vereiste van de Amerikaanse immigratiewet die zegt dat migranten “alle beschikbare administratieve rechtsmiddelen” moeten uitputten voordat ze in beroep gaan tegen hun immigratiebeslissingen bij de rechtbanken.

De Biden-administratieeen voorvechter van LGBTQ-rechten, staat op gespannen voet met een transgender-immigrant die de VS illegaal is binnengekomen en probeert te blijven, omdat hij beweert bang te zijn voor vervolging vanwege haar seksuele identiteit.

De aanklager, Leon Santos-Zacaria, is een transgendervrouw die beweert te zijn verkracht en met de dood is bedreigd vanwege haar genderidentiteit en seksuele geaardheid in haar geboorteland Guatemala.

Het Hooggerechtshof behandelt dinsdag de zaak van een Guatemalteekse transgendervrouw die deportatie uit de VS probeert te voorkomen nadat een lagere rechtbank haar claim had afgewezen.

Het Hooggerechtshof behandelt dinsdag de zaak van een Guatemalteekse transgendervrouw die deportatie uit de VS probeert te voorkomen nadat een lagere rechtbank haar claim had afgewezen.
(AP Foto/Patrick Semansky, Bestand)

MIGRANTEN AANMOEDIGEN OM DE ZUIDELIJKE GRENS ILLEGAAL TE OVERSCHRIJDEN: VRIJHEID VAN UITSPRAAK OF MISLEIDING? AMERIKANEN WEGEN IN

Ze zou naar de Verenigde Staten zijn gevlucht en hebben geprobeerd permanent onder een statuut te blijven dat bescherming biedt aan immigranten als ze kunnen bewijzen dat ze in hun geboorteland worden of zullen worden vervolgd vanwege “ras, religie, nationaliteit, lidmaatschap van een bepaalde sociale groep of Politieke mening.”

Een immigratierechter vond de beweringen van Santos-Zacaria “geloofwaardig”, maar volgens haar gerechtelijke documenten oordeelde de rechter “op onverklaarbare wijze dat ze in het verleden niet werd vervolgd en dus geen recht had op een vermoeden van toekomstige vervolging.”

Santos-Zacaria ging in beroep bij de Board of Immigration Appeal (BIA), die het niet eens was met de uitspraak van de rechter over vervolging in het verleden, maar toch haar beroep afwees en vaststelde dat ze “niet had laten zien dat ze in de toekomst vervolgd zou worden”.

Hooggerechtshof van de VS

Hooggerechtshof van de VS
(Joshua Komins/Fox News)

NEW KANSAS AG KOBACH WIL DAT HOOGGERECHTSGERECHTSHOF ARBEIDSRECHT HEROVERWEEGT

Santos-Zacaria ging in beroep bij het Vijfde Circuit, dat haar claim afwees omdat ze zich niet hield aan een Amerikaans statuut dat zegt dat ze alle rechtsmiddelen bij de BIA moest uitputten en dat ze een zogenaamde “motie tot heroverweging” had moeten indienen bij de BIA.

Het ministerie van Justitie betoogt dat Santos-Zacaria, zelfs na beweringen over vervolging te hebben gedaan, had getuigd dat ze sinds haar vertrek als tiener bij drie verschillende gelegenheden bereid was vrijwillig terug te keren naar Guatamala, wat haar argumenten over mogelijke vervolging ondermijnde.

“Ze erkende specifiek dat ze zichzelf nu ‘als vrouw’ in Guatemala kon registreren “als [she] willen[s] om nu legaal een vrouw te zijn’, aldus de DOJ-briefing.

Het Hooggerechtshof

Het Hooggerechtshof
(AP Photo/J. Scott Applewhite, Bestand)

HUISREPUBLIKEINEN ZEGGEN POGING DEMS COURT-INPAKKING IS ‘GEVAARLIJK’, ZULLEN ‘WAPENS’ RECHTBANK

DOJ’s briefing zei ook dat de rechter van het Vijfde Circuit opmerkte dat Santos-Zacaria “‘het erover eens was dat er waarschijnlijk een plek was waar ze veilig kon verhuizen binnen Guatemala’, een concessie die voldoende was om de veronderstelling te weerleggen dat het leven of de vrijheid van indienster in gevaar zou komen als ze daar terugkeerde .”

DOJ stelt dat Santos-Zacaria haar claims niet via de juiste kanalen bij de BIA heeft ingediend en zegt dat het Hooggerechtshof de beslissing van het Vijfde Circuit moet handhaven.

Advocaten van Santos-Zacaria zeiden dat het standpunt van DOJ “een verraderlijke val creëert voor kwetsbare procederende partijen, waardoor landmijnen van administratieve procedures ontstaan ​​…”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Het Hooggerechtshof hoort dinsdag om 10.00 uur ET pleidooien.

Previous articleZuid-Koreaanse president reist naar de VAE, streeft naar wapenverkoop
Next articleBucs ‘wil heel graag’ dat Tom Brady in 2023 terugkeert, zegt NFL-insider

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.