Home World Hoop op redding vervaagt na Russische aanval op flatgebouw Dnipro | ...

Hoop op redding vervaagt na Russische aanval op flatgebouw Dnipro | Oorlogsnieuws Rusland-Oekraïne

12
0

Minstens 30 doden na Russische aanval, omdat de burgemeester van de Oekraïense stad zegt dat er weinig hoop is op het vinden van meer overlevenden.

De Oekraïense autoriteiten zeggen dat er weinig hoop is om nog meer overlevenden te redden uit het puin van een ingestort flatgebouw in de stad Dnipro, een dag nadat het was verwoest. getroffen door Russische rakettenwaarbij naar verwachting tientallen mensen zijn omgekomen.

De adviseur van de regionale gouverneur, Natalia Babachenko, zei dat tot nu toe 30 mensen zijn overleden en dat meer dan 30 in het ziekenhuis liggen, van wie 12 in ernstige toestand. Tussen de 30 en 40 mensen zouden nog steeds onder het puin vast kunnen zitten, zei ze.

Hulpverleners zeiden dat ze mensen om hulp hadden horen schreeuwen van onder het puin van het negen verdiepingen tellende flatgebouw in de stad in het oosten van centraal Oekraïne. De arbeiders gebruikten momenten van stilte om hun reddingspogingen te sturen, maar de vriestemperaturen maakten zich zorgen over de redding.

“De kans om mensen te redden is nu minimaal”, zei Dnipro’s burgemeester Borys Filatov tegen persbureau Reuters. “Ik denk dat het aantal doden in de tientallen zal lopen.”

Filatov voegde eraan toe dat twee trappenhuizen en tientallen flats werden verwoest.

Reddingswerkers ruimen puin uit een flatgebouw dat werd verwoest door een Russische raketaanval in een woonwijk in de zuidoostelijke stad Dnipro, Oekraïne, zondag 15 januari 2023. (AP Photo/Evgeniy Maloletka)
Reddingswerkers ruimen puin uit een flatgebouw dat werd verwoest door een Russische raketaanval op een woonwijk in de zuidoostelijke stad Dnipro, Oekraïne, zondag 15 januari 2023 [Evgeniy Maloletka/AP]

“Sommige mensen werden er levend uitgehaald; sommigen raakten zwaargewond”, zei Natacha Butler van Al Jazeera, eraan toevoegend dat “onder de doden een 15-jarig meisje was”.

Rusland vuurde zaterdag twee golven raketten af ​​op Oekraïne en viel doelen in het hele land aan, waaronder de hoofdstad Kiev en de noordoostelijke stad Kharkiv, terwijl gevechten woedden op het slagveld in de oostelijke steden Soledar en Bakhmut.

Moskou, dat in februari 2022 Oekraïne binnenviel, bestookt sinds oktober de energie-infrastructuur van het land met raketten en drones, wat enorme black-outs en verstoringen van de centrale verwarming en stromend water veroorzaakte.

In een verklaring op zondag over de vorige stakingsdag noemde het Russische ministerie van Defensie Dnipro niet als specifiek doelwit.

“Alle toegewezen objecten werden geraakt. De doelen van de staking zijn bereikt”, aldus het ministerie.

Rusland heeft herhaaldelijk ontkend dat het zich tijdens de oorlog op burgers heeft gericht.

Het flatgebouw van Dnipro werd getroffen door een Russische Kh-22-raket, volgens de Oekraïense luchtmacht, waarvan bekend is dat de raket onnauwkeurig is. Oekraïne mist ook de luchtverdediging om dergelijke raketten neer te schieten.

Een woordvoerder van het zuidelijke bevel van Oekraïne zei dat Rusland slechts de helft van de kruisraketten had afgevuurd die het tijdens de aanvallen van zaterdag op de Zwarte Zee had ingezet.

“Dit geeft aan dat ze nog bepaalde plannen hebben”, zegt woordvoerder Natalia Humeniuk. “We moeten begrijpen dat ze nog steeds kunnen worden gebruikt.”

Previous articleTientallen sheriffkantoren in Illinois beloven het verbod op aanvalswapens van de gouverneur te trotseren
Next articleArk. Regering Sarah Huckabee Sanders zegt dat de VS nu beter zou zijn met Trump; stopt kort voor 2024-goedkeuring

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.