Home Latest Headlines House Dem zegt dat er ‘geen twijfel over bestaat’ dat het door...

House Dem zegt dat er ‘geen twijfel over bestaat’ dat het door Biden geclassificeerde documentenschandaal een ‘schaamte’ is

17
0

Rep. John Garamendi, D-Calif., reageerde zondag op de ontdekking van De geheime documenten van president Biden door te zeggen dat dit een “verlegenheid” was.

De Californische democraat verscheen op “Fox News zondag,” waar hem werd gevraagd om mee te wegen of hij begrijpt waarom zoveel Amerikanen de indruk hebben dat het ministerie van Justitie een tweeledig rechtssysteem heeft en wat hij gelooft dat de DOJ kan doen om Amerikanen gerust te stellen.

“Nou, precies doen wat ze nu doen. We hebben een speciale raadsman. De documenten en de hele kwestie zijn voor de speciale raadsman en het onderzoek zal doorgaan met betrekking tot deze geheime documenten die zijn gevonden,” zei Garamendi. “Ik kan alleen – sterker nog, ik hoef me niet voor te stellen dat ik precies weet wat president Biden zei toen hij te horen kreeg dat deze documenten in zijn kantoor in zijn kantoor in Washington waren gevonden, en dat was een ‘Oh’ gevolgd door een vierletterige krachtterm.”

“En het is gênant, daar bestaat geen twijfel over”, voegde Garamendi eraan toe. ‘Is er meer aan de hand? Ik betwijfel het, maar we zullen het van de speciale raadsman vernemen terwijl hij zijn werk doet.’

NOG 5 GECLASSIFICEERDE DOCUMENTEN GEVONDEN IN HET HUIS VAN BIDEN IN DELAWARE, ZEGT DE ADVOCAAT VAN HET WITTE HUIS

In een campagnevideo uit 2020 wordt de toenmalige presidentskandidaat Joe Biden achteruit zien rijden op wat lijkt op zijn oprit in Wilmington, Delaware.

In een campagnevideo uit 2020 wordt de toenmalige presidentskandidaat Joe Biden achteruit zien rijden op wat lijkt op zijn oprit in Wilmington, Delaware.
(Joe Biden 2020)

Garamendi’s opmerkingen komen een dag nadat een derde reeks geheime documenten uit Biden’s ambtstermijn als vice-president werd gevonden bij zijn Wilmington, Delaware woonplaats.

Speciale raadsman van president Richard Sauber maakte in een verklaring bekend dat vijf extra pagina’s van documenten met geheime markeringen werden donderdagavond bij Biden thuis gevonden, waardoor in totaal zes geheime documenten daar zijn opgehaald.

Sauber legde uit dat toen de persoonlijke advocaten van Biden woensdag een geheim document bij Biden thuis identificeerden, ze “onmiddellijk” stopten met zoeken naar aanvullende documenten omdat ze niet over de vereiste veiligheidsmachtigingen beschikten om die materialen te bekijken.

“Omdat ik een veiligheidsmachtiging heb, ben ik donderdagavond naar Wilmington gegaan om het verstrekken van het document dat de persoonlijke raadsman van de president woensdag vond aan het ministerie van Justitie te vergemakkelijken”, zei Sauber. “Terwijl ik het overdroeg aan de DOJ-functionarissen die mij vergezelden, werden vijf extra pagina’s met classificatiemarkeringen ontdekt tussen het materiaal dat erbij zat, voor een totaal van zes pagina’s. De DOJ-functionarissen die bij mij waren, namen ze onmiddellijk in bezit.”

KARINE JEAN-PIERRE ZEGT DAT HET ZOEKEN NAAR DOCUMENTEN ‘AFGETOOND’ WAS VOOR WHAT AANKONDIGDE MEER GECLASSIFICEERDE DOCUMENTEN GEVONDEN

Robert K. Hur, adjunct-speciaal agent van de Amerikaanse advocaat, spreekt tijdens een persconferentie op 16 april 2019 in Baltimore.  (Kevin Richardson/Baltimore Sun/Tribune News Service via Getty Images)

Robert K. Hur, adjunct-speciaal agent van de Amerikaanse advocaat, spreekt tijdens een persconferentie op 16 april 2019 in Baltimore. (Kevin Richardson/Baltimore Sun/Tribune News Service via Getty Images)
(Kevin Richardson/Baltimore Sun/Tribune News Service via Getty Images)

De ontdekking van deze vijf aanvullende geheime documenten volgt op berichtgeving over geheime documenten die zijn gevonden in de garage van Biden en in het Penn Biden Center in Washington, DC. Maandag onthulde het Witte Huis van Biden voor het eerst dat op 2 november 2022 de persoonlijke advocaten waren dossiers aan het inpakken vanuit zijn oude kantoor bij het Penn Biden Center for Diplomacy and Global engagement, een denktank opgericht in 2018 door de Universiteit van Pennsylvania, toen ze documenten ontdekten met geheime markeringen in een “afgesloten kast” uit de tijd dat Biden diende als vice-president onder president Barack Obama. Het geheime materiaal werd onmiddellijk overgedragen aan het Nationaal Archief, aldus het Witte Huis.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Procureur-generaal Merrick Garland kondigde donderdag aan dat hij Robert K. Hur, een voormalige Amerikaanse advocaat, zou aanstellen om als speciale raadsman te dienen om Bidens omgang met geheim materiaal te onderzoeken.

“Ik ben ervan overtuigd dat de heer Hur zijn verantwoordelijkheid op een onpartijdige en dringende manier en in overeenstemming met de hoogste tradities van deze afdeling zal uitvoeren,” verklaarde Garland.

Garamendi is niet de enige Californische democraat die zich over het schandaal uitspreekt. Afgevaardigde Adam Schiff, D-Calif., zei zondag procureur-generaal Merrick Garland de “juiste zet” gemaakt door een speciale raadsman aan te stellen en te zeggen: “De procureur-generaal moet ervoor zorgen dat gerechtigheid niet alleen gelijkmatig wordt toegepast, maar dat de schijn van gerechtigheid ook bevredigend is voor het publiek. En ik denk dat hij hier geen andere keus had dan een speciale raad.”

Chris Pandolfo en Kelly Laco van Fox News hebben bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleEx-Cubs-ster Sammy Sosa staat voor ‘wegversperring’ om weer in goede gratie van het team te komen, zegt Hall of Famer
Next articleDe Iraakse premier al-Sudani steunt de voortdurende aanwezigheid van Amerikaanse troepen | ISIL / ISIS-nieuws

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.