Home World Ik ben Harry en Meghan zat. De media zouden ook |...

Ik ben Harry en Meghan zat. De media zouden ook | Media

7
0

Vrijwel alles wat ik weet over Prins Harry en Meghan Markle heb ik tegen mijn wil moeten absorberen.

De laatste paar maanden, zelfs jaren nu, zijn de levens van het paar over voorpagina-artikelen en mainstream nieuws gespetterd. Hoewel Markle een carrière als actrice in de Verenigde Staten heeft gehad, is Harry’s grootste – en eerlijk gezegd enige – aanspraak op roem een ​​familieband die hij door zijn geboorte heeft verworven. Te midden van een groeiende crisis in de kosten van levensonderhoud, kolossale wereldwijde inflatiecijfers en een angstaanjagende klimaatcatastrofe, mag nieuws dat er toe doet niet worden gekaapt door zinloze tabloidroddels.

Of het nu het stukje was over hoe Harry zijn maagdelijkheid verloor achter een hut aan een vrouw die hem “als een hengst” behandelde of zijn paddenstoelentrip bij Courtney Cox’s thuis, heb ik onwillekeurig bijzonderheden vernomen over het leven van deze 38-jarige prins uit het huis van Windsor.

Er is geen manier geweest om het te vermijden. Of het nu op nieuwswebsites is, op Instagram- of Twitter-feeds, op Netflix- of Spotify-top 10-lijsten, en nu zelfs in de schappen van boekwinkels – mijn gebruikelijke veilige haven – er is geen ontsnappen aan Harry, Meghan en andere Britse royals (of ex -koninklijk).

De recente release van Harry’s memoires, Spare, heeft geleid tot nog meer waanzinnige berichtgeving over de vuile was van de familie dan normaal. December bracht een zesdelige Netflix-documentaireserie en een reeks media-optredens. En natuurlijk is niemand het virale Oprah Winfrey-interview in 2021 vergeten.

Maar hier is de ironie.

Harry heeft de media herhaaldelijk aangevallen en hen de schuld gegeven van de overlijden van zijn moeder, prinses Diana, en onder meer de miskraam van zijn vrouw. Voor een stel dat bijna elke gelegenheid heeft aangegrepen om te klagen over hoe schadelijk opdringerige journalistiek is geweest, lijken Harry en Meghan vreemd genoeg bereid om elk detail van hun leven bloot te leggen, in ruil voor miljoenen dollars. En om de een of andere reden wordt er nu van ons verwacht dat we erom geven.

Harry’s laatste bewering, terwijl hij zijn boek promoot, is dat zijn oudere broer William – de eerste in lijn met de Britse troon – hem fysiek aangevallen. In plaats van dat destijds aan de politie door te geven, koos Harry ervoor om de details te bewaren voor een memoires die verkocht werden tegen een officiële verkoopprijs van £ 28 ($ 34) per exemplaar. Ik denk dat hij een afweging moest maken welke schandalige onderwerpen de Netflix-documentaire haalden waarvoor hij en Meghan naar verluidt $ 100 miljoen kregen, wat het tot een Spotify-podcastserie maakt die blijkbaar $ 18 miljoen waard was en wat het boek haalde. Hoe zou hij anders ervoor kunnen zorgen dat mensen voor al die dingen betalen?

Nu er een boek, podcast en documentaireserie uit is, vragen we ons af wat het paar heeft gespaard om geld te verdienen aan een filmische dramatisering van hun leven dat volgens Peter Morgan, showrunner van de Netflix-show The Crown, “te fris” is. om nog te schrijven.

l eerder hebben geschreven over hoe irrelevant de koninklijke familie is, evenals de corruptie die hun macht aanwakkert. Ik zou de eerste in de rij zijn geweest om Harry’s Spare te kopen als hij zijn grootmoeder – wijlen koningin Elizabeth II – had geconfronteerd met de erfenis van zijn familie van kolonialisme, mondiaal imperialisme en onderdrukking, en daarover in het boek had geschreven. Maar om informatie te forceren, zoals hoe Harry’s zoon, Archie, geen door de belastingbetaler gefinancierde bescherming kreeg van de koninklijke familie, is belachelijk en wekt niet mijn sympathie.

Ondertussen heeft Harry gedetailleerd beschreven hoe zijn benadering van een groot deel van de wereld in overeenstemming is met de geschiedenis van zijn familie. In plaats van te proberen een medelijdenverhaal te creëren voor het zeer rijke stel dat nu in Californië woont, zouden de media moeten benadrukken hoe Harry in zijn boek bijna met trots beschreef dat hij doodde 25 mensen in Afghanistan tijdens zijn verblijf daar bij het leger. Harry heeft bekend dat hij dacht aan degenen die hij vanuit zijn aanvalshelikopter neerschoot als “schaakstukken‘ van het bord te verwijderen. Dat is geen verrassing: in 2013 zei hij immers: “PlayStation en Xbox spelen‘ maakte van hem een ​​betere militaire piloot.

Het ontmenselijken van de levens van Afghanen en anderen in het Globale Zuiden is natuurlijk vanzelfsprekend voor de Britse elite. Dode Afghanen zijn slechts een statistiek voor hen. Harry’s voorouders hebben sinds 1838 herhaaldelijk invasies in Afghanistan geleid, waarbij een onnoemelijk aantal Afghanen is omgekomen.

Net zoals ik niet geïnteresseerd ben in het dagelijkse leven van Harry en Meghan, heb ik geen fascinatie voor de Britse monarchie in het algemeen. Is de koninklijke familie corrupt? Ja. Is dit nieuwe informatie? Nee.

De media moeten stoppen met zich te concentreren op de capriolen van Harry en Meghan en het in de roddelrubrieken over beroemdheden houden waar ze thuishoren.

Er zijn veel meer relevante dingen waar we ons zorgen over zouden moeten maken. Het koningshuis en haar leden zijn alleen relevant als we ze relevant blijven maken.

De standpunten die in dit artikel worden geuit, zijn die van de auteur en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs het redactionele standpunt van Al Jazeera.

Previous articleHet ‘wonderbaarlijke herstel’ van Damar Hamlin brengt gebed terug in de NFL
Next articleItaliaanse autoriteiten arresteren maffiabaas na 30 jaar op de vlucht te zijn geweest

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.