Home World Indiase rechtbank keurt uitleveringsverzoek goed voor hoofdverdachte in Australische strandmoordzaak uit 2018

Indiase rechtbank keurt uitleveringsverzoek goed voor hoofdverdachte in Australische strandmoordzaak uit 2018

4
0

Een rechtbank binnen New Delhi keurde dinsdag een uitleveringsverzoek goed voor de hoofdverdachte van de moord op een vrouw vier jaar geleden op een Australisch strand.

Rajwinder Singh, die van Indiase afkomst is, werd in november gearresteerd aan de rand van de Indiase hoofdstad. Zijn arrestatie kwam drie weken nadat hij het doelwit was van een beloning van $ 677.000.

Australië had in maart 2021 een aanvraag ingediend bij India voor de uitlevering van Singh, maar hij kon niet worden gevonden.

Singh, 38, vloog van Sydney naar India de dag nadat het lichaam van de 24-jarige Australische Toyah Cordingley op 22 oktober 2018 aan de kust van de staat Queensland werd gevonden.

AMERIKAAN UITGELATEN NAAR AUSTRALIË BESCHULDIGD VAN GRUWELIJKE GEBONDEN MOORD

Het bevel van de rechtbank dat de uitlevering van Singh aan Australië goedkeurt, moet nu worden ondertekend door de Indiase regering, wat enkele weken kan duren, zei Ajay Digpaul, raadsman van de federale Indiase regering. Hij voegde eraan toe dat Singh eerder deze maand afstand deed van zijn recht om de uitlevering aan te vechten.

In november zei de procureur-generaal van Australië dat de uitlevering van Singh een “hoge prioriteit” is voor zijn regering en dat ze zal samenwerken met de Indiase autoriteiten om ervoor te zorgen dat Singh terugkeert naar Australië om voor de rechter te verschijnen.

OVERTUIGING VERNIETIGD VOOR EEN AUSTRALISCHE MAN DIE IN 1988 TIJDELIJK TOEGEGEVEN EEN HOMO-AMERIKAAN TE HEBBEN VERMOORD

Politieagenten begeleiden de 38-jarige Rajwinder Singh nadat hij op 25 november 2022 in New Delhi, India, was gearresteerd. Een rechtbank in New Delhi keurde een uitleveringsverzoek goed voor Singh, die ervan wordt verdacht in 2018 een vrouw in Australië te hebben vermoord.

Politieagenten begeleiden de 38-jarige Rajwinder Singh nadat hij op 25 november 2022 in New Delhi, India, was gearresteerd. Een rechtbank in New Delhi keurde een uitleveringsverzoek goed voor Singh, die ervan wordt verdacht in 2018 een vrouw in Australië te hebben vermoord.
(AP Foto/Dinesh Joshi, Bestand)

De regering van Queensland heeft op 3 november de grootste beloning in de geschiedenis van de staat uitgeloofd voor informatie over Singh.

De beloning was uniek omdat er niet werd gezocht naar een aanwijzing die een misdaad oplost en tot een succesvolle vervolging leidt. In plaats daarvan wordt het geld aangeboden voor informatie die alleen leidt tot de locatie en arrestatie van een verdachte.

De Indiase politie arresteerde Singh op dezelfde dag dat ze informatie ontvingen over zijn verblijfplaats, zei de Australische federale politie in november.

De politie van New Delhi zei dat Singh werd gearresteerd op een snelweg naar zijn thuisstaat Punjab op basis van informatie die werd gedeeld door de in Frankrijk gevestigde internationale politieorganisatie Interpol en de Australische politie.

Volgens de Australische politie zou Singh “aanhouding in de Punjab-regio in India vermijden sinds hij in 2018 naar het land reisde”.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Singh werkte als verpleegster in Innisfail, een stad ten zuiden van de grote stad Cairns, toen Cordingley werd vermoord op Wangetti Beach. Ze was naar het strand gegaan om haar hond uit te laten.

Australië en India hebben sinds 2010 een uitleveringsverdrag, maar het proces kan traag verlopen.

13 jaar lang Australië is achtervolgd de uitlevering van de Indiase Puneet Puneet, 33, die Australië ontvluchtte nadat hij was veroordeeld voor rijden onder invloed en te hard rijden toen hij in 2008 een voetganger aanreed en doodde en een andere verwondde in het centrum van Melbourne.

Previous articleEx-Steelers rennen terug Rashard Mendenhall schiet op Ben Roethlisberger
Next articleJaarlijks COVID-vaccin zoals voorgesteld door de FDA? ‘Kar voor het paard’, zegt dokter

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.