Home World Indiase worstelaars beschuldigen WFI-chef, coaches van seksuele intimidatie | Nieuws

Indiase worstelaars beschuldigen WFI-chef, coaches van seksuele intimidatie | Nieuws

8
0

Indiase topworstelaars hebben sit-in-protesten georganiseerd tegen verschillende coaches en de chef van de sport, die ook parlementslid is.

Olympische medaillewinnende Indiase worstelaars hebben de chef van het bestuursorgaan van de sport en verschillende coaches ervan beschuldigd meerdere vrouwelijke atleten seksueel lastig te vallen, waarbij de oppositie het stilzwijgen van de regering in twijfel trekt.

De worstelaars, geleid door Olympische bronzen winnaars Sakshi Malik en Bajrang Punia, begonnen woensdag te protesteren in de hoofdstad New Delhi nadat ze de president van de Wrestling Federation of India (WFI), Brij Bhushan Sharan Singh, hadden beschuldigd van seksuele intimidatie. Het sit-in-protest is donderdag voortgezet.

Singh, die sinds 2011 aan het hoofd staat van het WFI, is zesvoudig parlementslid van de Bharatiya Janata Party (BJP) van premier Narendra Modi.

Vinesh Phogat, de gouden winnaar van de Commonwealth Games, zei dat coaches en de WFI-president meerdere meisjes seksueel hebben lastiggevallen.

“Vrouwelijke worstelaars zijn seksueel lastiggevallen in nationale kampen door coaches en ook door de WFI-president”, zei de 28-jarige atleet.

“Ik ken minstens 10 tot 20 meisjes in het nationale kamp die me hun verhaal zijn komen vertellen”, vertelde ze aan verslaggevers.

Vinesh Phogat, Sakshi Malik, Bajrang Punia en andere Indiase worstelaars nemen deel aan een protest.
Vinesh Phogat, Sakshi Malik, Bajrang Punia en andere Indiase worstelaars nemen deel aan een protest en eisen de ontbinding van de WFI en het onderzoek van het hoofd door de politie [Anushree Fadnavis/Reuters]

Phogat zei dat veel worstelaars geïntimideerd waren om naar voren te komen.

“Ze zijn bang vanwege hun familieachtergrond. Ze kunnen ze niet bevechten omdat ze machtig zijn.”

“Worstelen is ons enige levensonderhoud en dat laten ze ons niet doen. Onze enige optie is sterven. Dus kan net zo goed goed doen voordat je sterft, ‘voegde ze eraan toe. Ze zei niet dat ze zelf slachtoffer was.

Congresleider Priyanka Gandhi Vadra steunde de atleten en eiste een onderzoek naar de beschuldigingen.

“Onze spelers zijn de trots van het land. Ze brengen lauweren naar het land door hun prestaties op wereldniveau. De spelers hebben ernstige beschuldigingen van uitbuiting geuit tegen de Worstelfederatie en haar president en hun stem moet worden gehoord’, zei ze. getweet.

Singh, het hoofd van de WFI, heeft alle aantijgingen tegen hem ontkend en zei dat de atleten geen bewijs hebben om hen te steunen.

Donderdag vertelde Malik verslaggevers na een ontmoeting met functionarissen van het ministerie van Sport dat de worstelaars “garanties” hadden gekregen dat ze actie zouden ondernemen.

Het ministerie van sport zei woensdag in een verklaring dat het de zaak “zeer serieus nam” en binnen 72 uur een reactie op de beschuldigingen van de federatie had gezocht.

Indiase worstelaars en hun aanhangers nemen deel aan een protest tegen Brij Bhushan Charan Singh, president van de Wrestling Foundation of India, en andere functionarissen in New Delhi, India, donderdag 19 januari 2023. Indiase topworstelaars leidden een sit-in-protest nabij het parlementsgebouw op Donderdag beschuldigde hij de federatievoorzitter en coaches van het seksueel en mentaal lastigvallen van jonge worstelaars.  (AP Foto/Altaf Qadri)
Indiase worstelaars en hun aanhangers nemen deel aan een protest tegen de president van de Wrestling Federation of India, Brij Bhushan Sharan Singh en andere functionarissen in New Delhi, India, op donderdag 19 januari 2023 [Altaf Qadri/AP]

Manohar Lal Khattar, de eerste minister van de deelstaat Haryana – waar de atleten vandaan komen – zei dat de kwestie onder de aandacht van zijn regering is gekomen.

“De kwestie is ons ter ore gekomen en de minister van Sport van de regering van de Unie heeft er nota van genomen. De WFI is gevraagd binnen 72 uur te reageren. Alle problemen [raised by wrestlers] serieus in overweging zijn genomen. Ik weet zeker dat de regering van de Unie en haar ministerie van Sport hier zeker kennis van zullen nemen’, zei hij in een verklaring.

“Atleten werken hard om medailles te winnen voor het land, maar de federatie heeft ons alleen maar in de steek gelaten”, zegt Malik, die een bronzen medaille won op de Olympische Spelen van Rio in 2016. getweet.

De beschuldigingen komen maanden nadat de coach van de nationale wielerploeg van het land werd ontslagen na beschuldigingen van seksuele intimidatie.

Malik, Phogat en Punia, een van de beste mannelijke worstelaars van India, zeiden dat ze niet zouden deelnemen aan toernooien totdat er adequate actie was ondernomen en de worstelfederatie werd ontbonden.

“Sporters zeggen dat ze willen dat de regering tussenbeide komt en dat ze tegen het einde van de week een reactie willen”, zegt Pavni Mittal van Al Jazeera uit New Delhi.

“Worstelaars zeggen dat ze geen internationale wedstrijden zullen spelen totdat aan hun eisen is voldaan. Deze omvatten het ontslaan van de president. Ze willen ook meer ondersteuning, onder meer financiële ondersteuning en het verplaatsen van het trainingscentrum naar New Delhi.”

Previous articleDe Franse president Emmanuel Macron en de Spaanse premier Pedro Sánchez ondertekenen vriendschapsverdrag in Barcelona
Next articleBEKIJK: Duikers nemen video van zeldzame zeedieren op voor de kust van Japan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.