Home World Infographic: weg naar de finale van de Arabian Gulf Cup | ...

Infographic: weg naar de finale van de Arabian Gulf Cup | Voetbal nieuws

13
0

Irak neemt het donderdag op tegen Oman in de finale van de Gulf Cup 2023. We breken de voetbalgeschiedenis tussen de twee teams af.

Gastland Irak neemt het op 19 januari om 19.00 uur (16.00 uur GMT) op tegen Oman in de finale van de acht landen tellende Arabian Gulf Cup.

Het toernooi, dat wordt gehouden in Basra, is het eerste grote voetbaltoernooi dat er is georganiseerd door Irak in meer dan 40 jaar.

Beide teams blijven ongeslagen in de editie van dit jaar, met Irak verslaat Qatar 2-1 in de halve finale en Oman versloeg Bahrein met 1-0 om de finale te bereiken.

Historisch record: Irak vs Oman

Irak en Oman ontmoetten elkaar voor het eerst op het veld tijdens de vierde Arabian Gulf Cup, gehouden in Qatar in 1976. Irak won die wedstrijd met 4-0.

Gedurende hun voetbalgeschiedenis van 26 wedstrijden heeft Irak 12 wedstrijden gewonnen, terwijl Oman er zes heeft gewonnen. Acht wedstrijden eindigden in een gelijkspel.

De hoogste geregistreerde score tussen de twee teams was tijdens de Gulf Cup van 1979, waarin gastland Irak met 7-0 won.

INTERACTIEF - Irak versus Oman - historisch record

Hoe Irak en Oman de finale bereikten

Irak voert hun poule aan met zeven punten, waaronder overwinningen op Saoedi-Arabië (2-0) en Jemen (5-0) en een gelijkspel tegen Oman (0-0).

Oman versloeg ook Saoedi-Arabië (2-1) en Jemen (3-2) en werd tweede in de groep op doelsaldo.

INTERACTIEF - Op weg naar de 25e finale van de Arabian Gulf Cup

winnaars van de Arabian Gulf Cup

De Arabian Gulf Cup is een tweejaarlijkse voetbalcompetitie die wordt georganiseerd door de Arabische Gulf Cup voetbalbond. De acht aangesloten landen zijn Bahrein, Irak, Koeweit, Oman, Qatar, Saoedi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten en Jemen.

Met 10 kampioensoverwinningen is Koeweit het meest succesvolle team in de 53-jarige geschiedenis van het toernooi. Saoedi-Arabië, Qatar en Irak hebben elk drie titels. Oman heeft twee titels.

Huidige kampioen Bahrein claimde hun eerste Arabische beker trofee door Saoedi-Arabië met 1-0 te verslaan in 2019.

INTERACTIEF - winnaars van de Arabian Gulf Cup

Previous articleTed Cruz waarschuwt VAE ‘Amerikanen kijken toe’ terwijl de Amerikaanse arts zegt dat de gevangengenomen Amerikaanse burger nog maar enkele weken te leven heeft
Next articleConservatieven scherpen hun speren voor historische strijd tegen het schuldenplafond

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.